Truhlíku..to co tu popisuješ je to samy jako kdyby si chtěl stejnej počet bodu za podvozkovou nohu i se šachtou u MiG-21 a podbozkovou nohu u B.534.
Truhlík píše:Čo sa týka podvozku,tak snáď a berie zhoda so vzorom,nie kto to má viac zložité...
síra píše:Věcná správnost kamufláže byla za 0bodů asi opravdu jen kvůli tomu, že nebyla doložena.
Pokud bych model hodnotil já tak bych věděl, že Enigma byla písková bez označení, ale to vím jen proto, že jsem Enigmu stavěl a mám o tomto typu určité znalosti. Jenomže, aby to bylo objektivní tak mi pravidla jako rozhodčímu tyto znalosti daného typu zakazují využít a ukládají mi, abych hodnotil jen podle předložených podkladů. No a jestli tam nic není, tak nemám podle čeho srovnávat a tudíž přidělím 0bodů.
Přitom by to třeba stačilo napsat do podkladů jednou větou a mohl z toho nějaký bod být.
Jít do bodovačky s modelem znamená pochopit pravidla a využít toho co ti pravidla umožňují. Mě osobně to taky nějaký čas trvalo a až se naučím modelařit tak to půjdu zkusit.
vlastabárta píše:Ale konkrétně, model č.668, kde se soutěžícímu zdálo, že dostal málo bodů vzhledem k tomu, že téměř celý stavěl jako scratch, pokud pominu to, že ke složitosti stavby modelu se nepřihlíží a rozhodující je výsledek modelářova snažení, nebylo na tomto modelu moc co řešit.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků