Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Přehled soutěží pro rok 2013
Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 12 z 19 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Příspěvekod Aleš Chmelař » 01 říj 2013, 12:12

to znamena, ze je potreba vzit co nejkvalitnejsi stavebnici na kterou se vyrabi co nejvic doplnku, protoze jakakoliv originalita, iniciativa a prace navic nikoho nedojme, a zaroven se zamyslet, jestli ma predloha dostatecny mnozstvi pozotviratelnejch dvirek, sachet a suplicku a jestli ji dopredu neodsuzuje k prohre treba fakt, ze ma pevnej podvozek

Není to až tak zcela jak píšeš. Řezání do modelu, různé překopávky a doplňky Ti hravě mohou rozházet geometrii modelu a jsi zase out. Důležitější je opravdu jen a jen výběr předlohy. Dále studium pravidel před vlastní soutěží. Pokud se např. u techniky hodnotí prostor posádky a motorový prostor, je nesmysl udělat na bodovačku zcela zavřené T-34. V tu chvíli má např. německá WESPE jasně navrch už jen prostorem posádky a to absolutně bez doplňků. Opravdu je lepší mít u kolové techniky v pořádku geometrii kol, než otevřenou schránku na boku vozidla. Dále jsou tu podklady a dalších x věcí, které je nutno před vlastní soutěží projít. Zkrátka je potřeba udělat více, než den před soutěží model připevnit do přepravní krabice. Osobně si myslím, že model se musí stavět speciálně pro bodovačku, nebo produkovat modely v takové kvalitě, aby bodovačce vyhověly i po vyndání z vitríny a rozhodnutí se pro účast v bodovací soutěži. Těch záludností je opravdu celá řada a osobně se nedivím, že v tom má někdo nejasnosti. Koneckonců tento příspěvek vznikl právě jako jedno z vysvětlení některých pojmů...
Naposledy upravil Aleš Chmelař dne 01 říj 2013, 12:15, celkově upraveno 1
Více na :
http://www.chmelar-diorama.cz
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 12:16

pivokrevnik píše:
vlastabárta píše:pokud pominu to, že ke složitosti stavby modelu se nepřihlíží a rozhodující je výsledek modelářova snažení
....
rozhodující položkou byly podvozky a jejich bodové ohodnocení, jistě uznáš, že srovnávat bačkory Fokkeru s podvozkem F 104 je dost problematické

tyhle dve veci jsou mozna trochu problem.. to znamena, ze je potreba vzit co nejkvalitnejsi stavebnici na kterou se vyrabi co nejvic doplnku, protoze jakakoliv originalita, iniciativa a prace navic nikoho nedojme, a zaroven se zamyslet, jestli ma predloha dostatecny mnozstvi pozotviratelnejch dvirek, sachet a suplicku a jestli ji dopredu neodsuzuje k prohre treba fakt, ze ma pevnej podvozek :?

tak na Fokkeru XXI se testoval i zatahovaci, tak aspon autor vi, co musi do priste zlepsit :grin: :grin:

jinak ale ocenuju pohled pod poklicku a naprosto chapu, ze pravidla jsou dany a takhle to proste je.. na eDayi jsem chvilku poslouchal rozhodci, jak se bavi nad modelem a bylo to poucny - ocenuju, ze bodovani probihalo na doslech od lidi.

jen pisu jak se mi to jevi z pohledu laickyho divaka: jako takovej obskurni svet sam pro sebe, ve kterym se tezko hleda smysl.

Jo, je to tak jak si napsal, nezáleží ale jak je stavebnice kvalitní, záleží co z ní ty dovedeš vysochat, někomu dáš do ruky co nejkvalitnejsi stavebnici na kterou se vyrabi co nejvic doplnku abych tě citoval a stejně mu z toho vyleze průměr nebo paskvil na úrovni žáka, bohužel. Vrátím se o několik desítek let zpět, kdy v pravidlech bylo hodnoceno a oceňováno originalita, iniciativa a prace navic tedy i scratch a bylo za to tuším šest bodů, což je dost na průvan v pořadí. Ale nebyli by jsme ani češi, kdyby jsme nepřišli na to jak to obejít. Pamatuji si na dva modely, vydávané soutěžícím za scratch s tou iniciativou, originalitou a prací navíc, jak píšeš. Sovětský Jak 6, byl vydáván za novostavbu aby se nakonec přišlo na to, že to byl model z ruska tady takřka nedostupný a v technice přepravník V2, který byl rovněž něčím co se v té době v několika kusech vyrábělo, ale díky neinformovanosti a nedostupnosti modelu bylo utopeno ve sladkém nevědomí.
Prostě takovej obskurni svět sám pro sebe, ve kterým se těžko hledá smysl. Je hodně věcí na tomto světě ke kterým se jen těžko hledá smysl a přesto je děláme..
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 01 říj 2013, 12:21

vlastabárta píše:Jen si je nutno uvědomit , že to ti kluci dělají ve svém volnu a skoro zadara, někteří úplně zadara, každý na úkor něčeho svého, co by dělal, možná, radši. :-k rodiny, času.

Na druhou stranu je svaz vlastně firma, která má své vlastní IČO. Firma, která od svých členů vybírá členské poplatky. Proto si myslím, že není vhodné se vymlouvat, že to lidi ze svazu vlastně dělají zadarmo. Vím, že to je těžké, ale u nás je mnoho modelářských firem a prodejců, kteří by takovou spolupráci se svazem mohli využít i na svojí propagaci. Členové svazu by také měli pravidelně vědět o tom, co svaz podpořil nebo uspořádal. Vždyť je e-mail zadarmo...

Pavel Šenk píše:Já bych Kubo netvrdil, že bodovačky i svaz jsou v klinické smrti. Svaz jako takový asi jo :grin: protože "není politicky vidět", ale bodovačky určitě ne! Ale tvé názory na Svaz i Rendovy se mi líbí, mám je podobné...

Vždyť jsem psal, že bodovačky mají smysl a že i bodovací pravidla a jeich výklad mají hlavu a patu. Jde o to, aby se to uchopilo za ten správnej konec. Věřím, že kluby co pořádají bodovačky se svého úkolu zhosťují velmi dobře. Stačí porovnání mezi "Mistrovskou bodovačkou" a bodovačkou, kterou pořádá klub, který se tomu opravdu věnuje. Obrazí se to i v počtu vstavených modelů.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 01 říj 2013, 12:40

vlasto, musim este raz zdoraznit, ze to cele nebolo obvinenie kvoli posunutiu na telford. to je zasadna vec. islo mi o to ako o principialnu vec.
ale poviem ti, preci ja na bodovacku (a na tu na eday uz vonkoncom) model nemam dovod davat. ano, som v kategoriach, kde sa to berie inak ako u techniky a lietadiel, ale i tak. stacilo mi vidiet niekolko hodnoteni a posudkov u najblizsich znamych modelarov, aby som pochopil, ze to nie je pre mna. ked napr modelar urobi predlohu dekalov pre vyrobcu z realnej masiny, ten to vyda, nasledne ich ten clovek pouzije a rozhodcovia len tak fuknu namietku k nejakym rozmerom znakov a odtienu farby a na zaklade toho mu razantne strhnu body... alebo druhy urobi leskle biele akrobaticke lietadlo a rozhodcovia mu tam fuknu poznamku, ze ma prilis leskly povrch... tak to teda nie. ja si lepim pre svoju radost, to, co sa mi paci, tak, ako sa mi to paci, model prinesiem na podporu sutaze, vlastnu prezentaciu a hoci, ako kazdeho, ocenenie potesi, nebudem riesit taketo veci vo "vyssom zaujme objektivity".
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 13:31

Jakub Vilingr píše:
vlastabárta píše:Jen si je nutno uvědomit , že to ti kluci dělají ve svém volnu a skoro zadara, někteří úplně zadara, každý na úkor něčeho svého, co by dělal, možná, radši. :-k rodiny, času.

Na druhou stranu je svaz vlastně firma, která má své vlastní IČO. Firma, která od svých členů vybírá členské poplatky. Proto si myslím, že není vhodné se vymlouvat, že to lidi ze svazu vlastně dělají zadarmo. Vím, že to je těžké, ale u nás je mnoho modelářských firem a prodejců, kteří by takovou spolupráci se svazem mohli využít i na svojí propagaci. Členové svazu by také měli pravidelně vědět o tom, co svaz podpořil nebo uspořádal. Vždyť je e-mail zadarmo...

Pavel Šenk píše:Já bych Kubo netvrdil, že bodovačky i svaz jsou v klinické smrti. Svaz jako takový asi jo :grin: protože "není politicky vidět", ale bodovačky určitě ne! Ale tvé názory na Svaz i Rendovy se mi líbí, mám je podobné...

Vždyť jsem psal, že bodovačky mají smysl a že i bodovací pravidla a jeich výklad mají hlavu a patu. Jde o to, aby se to uchopilo za ten správnej konec. Věřím, že kluby co pořádají bodovačky se svého úkolu zhosťují velmi dobře. Stačí porovnání mezi "Mistrovskou bodovačkou" a bodovačkou, kterou pořádá klub, který se tomu opravdu věnuje. Obrazí se to i v počtu vstavených modelů.

Kubo, myslím, že nemáš pravdu, ten kdo má IČO není automaticky firma, svaz je jen OS, který dostává od státu finance odvíjející se od počtu členské základny a samotní plastikáři jsou jen jednou z šesti odborností, ne nejsme pupkem světa. Svaz jako takový má jen 2 / dva / zaměstnance, my ostatní to děláme zdarma a ve svém volném čase.
Šenk, "nejsme politicky vidět" ? opravdu ? jen připomenu loňské MR žáků na Křivonosce za účasti moravského klubu, kdy jsem vyplácelo cestovné i doprovodům které na to jinak nemají nárok, prostě proto, že jsem na to sehnal peníze, každý ať se koukne na cesťák z Kopřivnice na Křivonosku a dá si to do souvislosti s členskou známkou za 100Kč na rok, podotýkám, že to auto nebylo jedno. Ne, to není výtka, jen reakce na Rendu a připomenutí toho co dostávají kluby nazpět za ty příspěvky. Za tu stovku, tedy čtyři pivka, krabičku cigaret, jídlo v restauraci, jedno balení trochu lepší kávy, cca 4litry benzínu, nebo guláš v Žamberku s jedním pivem a dvěma knedlíky navíc.
Takže Kopřivnice-Hluboká a zpět je 738Km x 3Kč za kilometr = pro doprovod tedy 2214Kč
Zdá se ti to málo Rendo co se ti vrátí za tu stovku ?
Dále, vloni i předloni, ti co jedou na základě výsledků z MR Juniorů, MR Seniorů do Telfordu dostávají dotaci v plné výši, vloni to bylo víc jak 10000Kč, letos to bude obdobné, stále máš pocit, že je to málo ? Co tedy pro to abys dostal plnění, tedy něco od svazu, musíš udělat ? Být členem, postavit a dát model na jedno z MR a umístit se, popřípadě vyhrát, tedy jen toto, nic víc.
Pokud někdo namítne, že jsou to vyhozené peníze a bylo by je možno dát na něco smysluplnějšího, třeba ve vztahu k mládeži, tak rovnou řeknu, že nešlo. Tenhle stát prostě tyhle peníze dává na jen na repre, pokud si nevezmu, nedá mi je a vezme si je s radostí někdo jiný. Další věc, peníze jsou vázány na to, že modeláři mají ve své odbornosti založenu mezinárodní organizaci která je zastřešuje. Plastikáři ji ale stále nemají, to že to "pytlíkuju" na IPMS, které je jen nic neříkající hezkou zkratkou se symbolem zeměkoule a že mi to už třetí rok za podpory Svazu vychází, je věc druhá. Ale nárok na to nemáme. Ostatní odbornosti ano, protože mají FAI, Navigu, Morop atd., my nemáme nic. Víte ono to, že si do názvu klubu dáme to IPMS je "super", dokonce až jednomu klubu stálo za to si to zaregistrovat a Svazu vyhrožovat náhradami za použití názvu a jinými nesmysly.
Chlapi, sakra vždyť my se nedokážeme domluvit doma na tom jestli je lepší, přínosnější, vstřícnější a já nevím jakej Eday anebo Brno, já jsem rád za oboje. Prostě je to tak, že všem se zavděčit z různých důvodů nelze. Vždycky po Mistráku to tady pravidelně řeší ti co tam modely nemají nebo tam vůbec nebyli, neměli by to řešit soutěžící ?
Naposledy upravil vlastabárta dne 01 říj 2013, 13:38, celkově upraveno 1
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 01 říj 2013, 13:34

Nerad se vám vlamuju do tématu, ale - budou někde nějaká fota v dobré kvalitě? :)
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 01 říj 2013, 14:20

Vlasto,
mě to všechno vůbec nemusíš vysvětlovat, to musíš jiným lidem, já se v tom orientuju vcelku dobře. Do svazu jsem vstupoval někdy v r.2001, po tom, co nás oslovil svaz, zda nechce navíc i někdo bodovat a vyslal k nám školitele, který vyškolil několik rozhodčích. To bylo vlastně naposled, co s klubem někdo něco konzultoval. Na volení nového vedení SMČR v HK jsem tenkrát kvůli práci nebyl, ale prý to bylo o ničem.
Myslím, že těch několik let, co jsem jezdil bodovat bylo dobrých, našli se noví kamarádi. Dobře, dostal jsem zaplacenou cestu na 2 školení a ty mistráky. Ale mluvím za klub- co ten dostal od SMČR.
Po tom, co bylo zvoleno nový vedení svazu to jde s ním z kopce. Na bodování už jsme nebyli vůbec pozváni- a to co se mezi modeláři proslýchalo a proslýchá není dobrá vizitka. Myslel jsem předtím, že když svaz zastřešuje kluby, tak by měl s nima komunikovat a to nedělal. Tady se jen ukazuje nekoncepčnost v tomhle oboru.
Já tvrdím, že pravidla bodování jsou dobrý, ale práce s lidma je těžká a je to námaha. Ale takhle se mělo diskutovat předtím a na tý celorepublikový úrovni- teď je už pozdě a je to vidět na tzv. MČR. Ptejte se v klubech- i když nejsou ve svazu, co je špatně, co by zlepšili.
Jak bylo řečeno výše- členové klubů a ubývají, raději dají příspěvek svýmu klubu a ten je konkrétně na něco určenej a klub může uspořádat soutěž a hopodařit s tím, co si naspořil, nebo dostal sponsoringem např.od města, nebo firem. Ale i tak se na městě kroutí, zvlášť když nejsme ofiko svaz.
Ale je to na dlouhou diskuzi. Každý to vidí jinak.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 14:31

ron píše: aby som pochopil, ze to nie je pre mna. ked napr modelar urobi predlohu dekalov pre vyrobcu z realnej masiny, ten to vyda, nasledne ich ten clovek pouzije a rozhodcovia len tak fuknu namietku k nejakym rozmerom znakov a odtienu farby a na zaklade toho mu razantne strhnu body... alebo druhy urobi leskle biele akrobaticke lietadlo a rozhodcovia mu tam fuknu poznamku, ze ma prilis leskly povrch... tak to teda nie. ja si lepim pre svoju radost, to, co sa mi paci, tak, ako sa mi to paci, model prinesiem na podporu sutaze, vlastnu prezentaciu a hoci, ako kazdeho, ocenenie potesi, nebudem riesit taketo veci vo "vyssom zaujme objektivity".

Pamatuji si to, ale oni tam ty rozdíly skutečně byly, a navíc, decál od výrobce ještě neznamená, že je to správně v konfrontaci se skutečností kterou dotyčný ztvárnil na modelu..
Příklad - máš decál na závodní auto, ten se většinou se vztahuje na určitý závod nebo rok, podle něčeho to výrobce udělat musí, že. Pokud to tak uděláš a dodáš model do soutěže jen s návodem z obtisků a stavebním návodem od modelu, kde by to mělo být "správně" a ty to máš stejně "správně" i na modelu,je to ok. Pokud však ke stejnému modelu dodáš jako podkladové foto ze závodu, který byl, dejme tomu dva měsíce potom co vydala firma s obtisky na obtiscích, ale v tom závodě to bylo jinak, i když jinak je to úplně stejný auto, je tam např.větší nebo menší reklama, je tam nová reklama, nebo nějaká stará chybí, reklama je jinde umístěná, dostáváš se do rozporu s pravidly, foto je v rozporu s návodem decálů, foto je víc než náčrt pro umístění decálů a rozhodčí má co porovnávát a hledá rozdíly, pokud je najde - strhne body. Řešení existuje, nedávat fotku která neodpovídá tomu co stavíš, například.
Jinak se množství podkladů, které k modelu dáváme v dobré víře, se nakonec může obrátit proti nám, pokud nemáme jasno v tom co tam dáváme. Ono totiž někdy i zdánlivě stejné věci jsou při podrobnějším zkoumání naprosto odlišné.
Letos Bazilišek, nedodal k autu zdokumentovanou barvu a zbytečně se připravil o body, už jsem mu to říkal vloni ](*,) :-D

Ale nic proti tomu, pokud neseš model pro podporu soutěže, to je věc za kterou ti můžu jen poděkovat. [-o<
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 01 říj 2013, 14:31

Jen pár poznámek, ač jsem momentálně modelářsky pasívní
- vůbec nezávidím lidem ze SMČR - nedovedu si představit, co dělat nějak výrazně lépe, aby to mělo efekt (snad jedinou poznámku - mistrák bych dal jinam než na eday, i když zde má od eduardů docela podporu)
- letos jsem nebyl, ale co se mi na mistráku na eday zdálo poněkud zvláštní, že v podstatě stejné medaile se dávaly nejen za mistrák, ale i za hobby. Ano, navíc je putovní pohár, nicméně medaile je (byla) stejná. Pokud by medaile za mistrák byla výrazně jiná, možná by to přilákalo víc lidí. Rozdat medaili s mistrem ČR 50 lidem hodnotu medaile poněkud devalvuje.
- udělat seriál soutěží pod hlavičkou SMČR by nebylo vůbec špatné.
- výběr správného modelu cíleně na bodovačku je důležitý, ale ne úplně zásadní. I když jsem špekulováním ohledně pravidel a kde co nahnat strávil poměrně dost času, zatím vždy jsem dával do bodovačky model z vitríny a zatím to celkem vycházelo (ostatní soutěžící na tom byli asi podobně :-D ) Žádný model cíleně na bodovačku se mi totiž zatím nepodařilo dokončit :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 01 říj 2013, 14:38

To je divná, pro mě nepochopitelná diskuze. Proč se řeší, co dostanu za stovku? Jestli dostanu náhradu za to, když někam dojedu? Snad to dělám, že mě to baví a proto tam jedu. By mě zajímalo, kdy mi bude manželka proplácet Geocashing, to furt někam jezdíme..
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 15:27

Renda, Ale mluvím za klub- co ten dostal od SMČR.
Po tom, co bylo zvoleno nový vedení svazu to jde s ním z kopce. Na bodování už jsme nebyli vůbec pozváni- a to co se mezi modeláři proslýchalo a proslýchá není dobrá vizitka. Myslel jsem předtím, že když svaz zastřešuje kluby, tak by měl s nima komunikovat a to nedělal. Tady se jen ukazuje nekoncepčnost v tomhle oboru.

Ok, jen mi tak lehce nastiň co by měl ročně dostat klub od svazu... třeba do mailu
Příklad z jiného hrnku,máme, měli jsme, v klubu rybáře, ten si každoročně zaplatil rybářský lístek na nějakou vodu, to ale nestačilo musel ještě odpracovat penzum hodin na rybníce nebo dát adekvátní náhradou nějaký ten deputát, aby si tam s tím zaplaceným lístkem mohl zarybařit, možná to je dnes jinak, ale systém je stejný, platím příspěvky, tedy respektuji nějaká pravidla. Zdánlivě to nesouvisí, ale členové SMČR nemusí nic. O dotacích a sponzoringu firem a doma na městě vím své, to je o tom jak jseš tam zapsán a jaké tam máš vazby, ne o tom co děláš, mám s tím bohaté zkušenosti a vím jak se tyto místní dotace přidělují.Dotaci do pěti tisíc korun od města, neříkám dotace, to je zaplacená reklama pro starostu pro další volební období :wink:

Renda, Myslím, že těch několik let, co jsem jezdil bodovat bylo dobrých, našli se noví kamarádi. Dobře, dostal jsem zaplacenou cestu na 2 školení a ty mistráky. Ale mluvím za klub- co ten dostal od SMČR.
Po tom, co bylo zvoleno nový vedení svazu to jde s ním z kopce. Na bodování už jsme nebyli vůbec pozváni- a to co se mezi modeláři proslýchalo a proslýchá není dobrá vizitka

Pokud mluvíš o podpoře klubu, díky tomu že nemáme tu zastřešující ofic. org. trpíme, to právě proto nemáme peníze. Ale peníze jsem vydyndal i tak, co se ale nestalo, nabídl jsem dvěma klubům dotaci osmi tisíc na jejich soutěž za určitých podmínek při vyúčtování, nikdo ti dnes nedá peníze jen tak cash. Jeden klub nebyl schopen do konce roku částku vyúčtovat, a druhý klub, jak se nakonec zjistilo neměl zaplaceny členské příspěvky svazu a jak jistě uznáš to asi takhle dělat nejde. Oba finanční příspěvky tak jednoduše propadly #-o
A poznámka ohledně nepozvání na bodování, to moc nechápu, můj mail je k dispozici, mám-li zájem ozvu se, ono, tak to totiž dělají ostatní..

Víš větší problém vidím v tom, že se lidi čím dál tím víc separují a dělí, ten jezdí jen TAM a TAM, protože je to tam přátelské a fajn, TAMHLE zase nejezdí, protože to pořádá TENHLE a ten je hroznej a dělá to z jejich pohledu blbě.

Vloni a letos jsem se v Mošoni bavil s Pozzou z Red Dewils, slovo dalo slovo a letos jsem je i navštívil, za svý prachy. Skvělá parta lidí, dost hezký modely, ale prostředí ? Stará uzavřená továrna na jeansy, na WC turecké záchody, to tedy zlatý garáže v Butovicích, vstup k modelům obrovskými továrními vraty, dost by mě zajímalo co by se stalo kdyby pršelo, restaurace cca 500m, no tedy spíš občerstvení, ale nikdo to tam neřešil. Svaz a naše pravidla, kupodivu je znají, obojí nám závidí, oni si totiž vše odjakživa platí ze svého, do Mošoně jezdí soukromou dodávkou v devíti, ale nebrečí, že je to dva dny a že se musí čekat na vyhlášení až do jedný v neděli a pak už nic nestihnou..
Na druhou stranu je pravda že kluby z jihu s těmi ze severu moc nekomunikují, ale to je asi dáno náladou Italů a odvěkou snahou severu zemi rozdělit. Nicméně já pokud mi to vyjde tak za dva roky jedu zas.
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 15:39

Honza Jezl píše:Jen pár poznámek, ač jsem momentálně modelářsky pasívní
:-D

Honzo už jsi dlouho nebyl viď. Fota s náhledy na loňské medaile a plakety jen pro MR seniorrů a juniorů jsou fuč v mém mrtvém noťasu, ale třeba to sem vloží někdo z oceněných
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 01 říj 2013, 16:02

... já tedy nevím, zda-li se toto již někde řešilo. Ale už to, že se tu o tom právě píše a já jako absolutní laik mohu zaznamenat situaci z obou stran, je přínos a možná i první krok. Asi zásadní mi přijde komunikace a informovanost o které píše Kubrt a pořádání soutěží v rámci SMČR o kterém psal Honza Jezl . To co psal Renda mi vyznělo tak, že jejich rozhodnutí bylo spíše důsledkem předchozího a lokální ekonomickou úvahou . Popravdě by se toho výše jmenovaní mohli naopak nějak ujmout, jelikož velmi dobře obor znají a mají potřebný kredit. Umí mi někdo odpovědět, proč se tedy u nás nezaloží ofiko mezinárodní modelářská asociace nebo něco obdobného, aby se to nemuselo " pytlíkovat " a dalo se oficiálně pracovat s dotacemi apod. ? Možná by nebylo špatné na toto ( tedy dění v rámci SMČR ) založit i samostatné téma s placeným bannerem zde na MF a tam soustředit diskuzi s okleštěním od fám a drbů, jež se zákonitě za nějakou dobu nabalily .... pokud by e pak kluby naopak vracely a členská základna rostla, mohlo by to nabrat opačný kurs ..
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 01 říj 2013, 17:05

Stejně jako Vlasta se ptám: "Může sem někdo dát ještě další fotky?"
Díky
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Mazanec » 01 říj 2013, 17:26

Nějaké foto z mého objektivu.... http://skodovak20.rajce.idnes.cz/E-Day_28.9.2013/
Petr Mazanec

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 12 z 19 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19

Zpět na Rok 2013