Dík, Libore . Vím, že to není Tip-Top, ale zatím si to stejně neuvěřitelně užívám . Na Kondorech mě ( mimo jiné ) uzemňuje jejich totálně netypická lozenge. Na D.II nevím, jak přesně byla, tak ji položím podle D.I. Na SOP u D.II spodní lozenge skutečně byla, ale mám ji nějak blbě - možná to ještě upravím ( a možná ne ). Lozenge( MicroSculpt ), spodni plochy + SOP :
Horní plochy ( základ ), upravená SOP ( teď už sedí ), motor před doplněním kabelů a patiny ( ve stavebnici je jen hvězdice, plnění a svíčky jsem doplnil, naštěstí pod krytem vůbec nebudou vidět hlavy, takže je nebudu řešit ):
Tohle je hrozně hezký éro.. Zrovna tak hezky se vyvíjí stavba.. Škoda jenom, že se výrobce kitu líp nezakoukal na fotky. Takže teď malinko pokulhává tvar trupu.. Například hřbet je složený ze třech panelů překližky..(ne ze dvou, jak prezentuje kit)..a s tím souvicí i zaoblení boků. To tahá po druhý hřbetní překližkový díl. Odtud je pak trup už plochý.. Jo a ještě by to chtělo fotku trupu z boku... Víš, on ten hřbet trupu před pilotem není svojí horní "hranou" (vrchol radiusu) souběžný s horním podélníkem trupu, ale spíše kopíruje úhel náběhu horního křídla. To znamená, že je jakoby souběžný se spodkem tohoto křídla, což znamená, že se hřbet směrem k pilotovi snižuje. Co se mi na výrobci líbí, je to, že nezapoměl na nakroucení všech 4 křidélek.. Ovšem ovládání..(horních určitě) je takové nějaké divné. Má tam být vahadlo, jako u stíhacích Albatrosů..(náhon je lankama od zadního nosníku spodního křídla. Ovládání spodních křidélek je ale takové nějaké zakuklené.. S horními křidélky propojené nebyly. Takže buď je ovládal knipl už v trupu a ta raménka na nich jsou hmotové vyvážení, nebo to bylo jinak...(ale jak.. )
..a vždyť to nemá nějak extra špatně.. Myslím, že by se stejně nepouštěl do nějakých extra přestaveb. Je to z krabičky a je to postavené suprově. No a kdo by se chtěl pouštět do nějakých extra akcí...viz má slova...
Ale ne, jsem v poho . Já jsem, Zdeňku, přesvědčený, že to letadlo mělo v průběhu zkoušek předělaný potah ( resp. část překližkové obšívky ). Na fotce, kde je "mint" ( ta fotka, kde s ním tak hrdě pózuje Walter Rethel ) dle mého názoru přesně odpovídá tomu, jak ho udělal pan Štrach ( Spin ) . Ta pozdější, ( pravý profil ) kde už je vidět únava, má skutečně na hřbetu tři desky, a zdá se mi i přemořené. Já chci ale factory fresh s mírným opotřebením. Fotky zkreslují, nepřeměřoval jsem, ale ve skutečnosti, si myslím, model originálu dost odpovídá. Až bude čas, profil vyfotím. Ovládání křidélek je hodně originální , nahoře skutečně je vahadlo, ale dost specifické, dole je kloubový převod. V průběhu další stavby doplním detaily. OK? Já to původně začal dělat, protože jsem si nedokázal představit, jak ty barvy byly asi ve skutečnosti, a úplně mě to okouzlilo ....