Tie pancierove dosky boli s valkou pravdepodobnostou snate , uz pocas sluzby v LW, spojenci demilitarizovali lietadla, co sa tykalo offenzivneho vybavenia, nie strukturalne. Teda z casu , na cas sa urezala nejaka ta vrtulka
Zdravim, Ja tam vidim to dodatocne pancierovanie aj ked uz maju americania masinu vo svojich rukach, takze pancierovanie tam bolo aj predtym. Tato masina mala aj centralny zavesnik a vonkajsie kanony by mali byt MK108 (set R2). Mensia inspiracia ako sa s touto masinou popasoval T. Dekker http://fw190.hobbyvista.com/dekkerwallpaper.htm A este nejake foto ktore tu nie su
na prvej fotke vidno pozostatky centralneho zavesniku a na druhej vystupujuci obrys dodatocneho pancierovania
na spodku kridla pekne vidno "velku ciernu dieru" na vypadavanie nabojnic z 30mm MK108-cky
zdroj: Focke Wulf Jagdflugzeug Fw 190 A, Fw 190 "Dora", Ta 152 H, Peter Rodeike, Struve-Druck, Eutin, 1998, str. 366, 367
No už v tom mám absolútny guláš. Skúste mi zhrnúť všetky vychytávky(v bodoch), na ktoré nesmiem zabudnúť.
A teraz trocha od veci. Včera sme boli s Vladom pozrieť SIAF a zhodli sme sa, že čerešničkou na torte bol tento nádherný modronosí bastard. Žeby do kolekcie...?
Peto, taktiez som rad, ze sme sa na SIAFe stretli ...myslim si ale, ze si fotogenickejsi... ! Inak co sa tyka programu, tak musim konstatovat, ze z warbirdov bola najlepsia ukazka Mustanga, F4U-4 pekna ukazka, Spitfire Mk.XVI a Jak-3...ukazky dost daleko od divakov a hluche miesta... moderna v podobe ceskeho Grippenu...podla mna lepsia ukazka, ako svedska...sklamanie v podobe ukrajinskeho Su-27...prilis "katolicke" lietanie , zruseny prilet rakusana na Eurofighteri , tradicne vyborni Veres, Sonka, Samko ...a to ostatne ma prilis nezaujimalo! Mig-15 UTI kus nostalgie z detstva, ked nad Trnavou skoro kazdodenne prelietavali z piestanskeho letiska. Inak pritiahnut na SIAF rusov s "vektoringom" napr. Su-30 MK...to by bolo na co pozerat! Skoda, ze Mirage F.1ky boli iba "staticke"...
Dnes v noci mi volala mama, samozrejme ze som chrnel, tak nechala odkaz, ze v telke davaju SIAD zo Sliacu. Uz vyse desat rokov sa jej snazim vysvetlit, ze som osem hodin pozadu a STV tu nechytime. kazdopadne Vam ticho zavidim, musela to byt parada. M. PS: ked dam dokopy komp a rozbeham Skype, skusim rozkecat s Pufom, daneho fokaca.a snad sa nam podari zosumarizovat vzhlad,z podoby ,ked mala namontovane zbrane.
Viete niečo vyčítať z tohto obrázku? Čerstvo zajatá 11-ka na bruchu a k tomu sprievodný text: Flown by German Pilot - Gefr. Walter Wagner, pilot of the 5th flight of JG 4 - Captured 1.1.45 Vidí z vás niekto zbrane či pancierovanie?
když vidím, jak si se pustil do toho fokouše, tak mě napadlo, jestli by nestálo za to kontaktovat Jendu Zdiarského z Kovářské. JG 4 se tam servala 11. září 1944 ve vzduchu s amíkama a zůstalo tam plno želza. Kluci založili muzeum bitvy nad Krušnohořím a jsou to dost velcí nadšenci s přehledem. Mimochodem tuto sobotu a neděli pořádají akci - http://www.new.museum119.cz/novinka-cz-119-2013/
Ať se daří, ahoj Ivan z Mělníka
PS Nad svými výtvarnými pokusy jsem definitivně zlámal hůl!
Hezky se to rysuje , ale kdyz vidim tu fotku a hned pod tim vznikajici obrazek, tak je videt drobny rozdil ve spirale na kuzelu, na fotce jsou zavity bile spiraly vic od sebe, skoro o vzdalenost jeji sirky. To by jeste stalo za opravu. Fotka je dost mala, pancerovani a vyzbroj neni zrovna dobre videt, jen hlavne vnitrnich MG151.
Opäť to bude skladačka, hlavne preto, aby sa dali z nej poskladať hneď tri alternatívy. 11-ka počas služby s pacierovaním, po zajatí bez plechov a nakoniec, bez plechov a bez zbraní.
Naposledy upravil arthur1966 dne 14 zář 2013, 13:06, celkově upraveno 1