po malé odmlce jsem se konečně dostal k modelu bagru, resp. kolového rypadla Volvo EW 160C s 3-dílným výložníkem.
Sice jsem po dostavění návěsového podvalníku avizoval pasové rypadlo vlastní výroby, ale tento projekt jsem zatím z časových důvodů odložil k ledu (jedná se o model, kdy se musím na začátku nadechnout, ponořit se do stavby a vydechout až nad hotovou věcí - a na to teď čas ještě není).
Pátral jsem po pěkném modelu pasového rypadla 1:24, bohužel na trhu nula. Ale náhodou jsem objevil tento model od Dickie 1:24 a byl jsem beznadějně zamilován

Kolové rypadlo až dosud odpočívalo naložené na podvalníku a uzrál čas k tomu, sjet s ním dolů a začít s úpravou.
Model je už v základu překvapivě věrný a poměrně detailně provedený, ale samozřejmě přesný model to není.
Rozhodl jsem se uzpúsobit si ho k obrazu svému a oživit ho - dodělám hydraulické vedení (tlakové trubky + hadice + hydraulické vývody na kladivo a svahovku), úprava a patina kabiny a interiéru, osazení novým spojovacím čepem na příčce mezi opěrnými packami, "vykuchání" vnitřností ramene (táhel a zbytečných nesmyslů) a úprava ramene, aby odpovídalo skutečnosti,...a pevně doufám, že výsledek bude koukatelný.
Na tomhle modelu budu poprvé testovat patinu - provozní šrámy, olej, saze, bahno,... vše je jednou poprvé, ale kritikou nemusíte šetřit
"Kdo CHCE, hledá ZPŮSOBY. Kdo NECHCE, hledá DŮVODY"
DOKONČENO:
Silocisterna FELDBINDER EUT 40.3
viewtopic.php?f=158&t=82355
Kolové rypadlo VOLVO EW 160C
viewtopic.php?f=158&t=78399
Návěsový podvalník GOLDHOFER STN-L 3-39/80 F2 Bau
viewtopic.php?f=158&t=73323
DOKONČENO:
Silocisterna FELDBINDER EUT 40.3
viewtopic.php?f=158&t=82355
Kolové rypadlo VOLVO EW 160C