Zdravim, mam taku prosbu. Začal som so stavbou tigra a nemam velke skusenosti s farbenim. Som uplny začiatočnik , potreboval by som poradit ohladom zakladovej farby. Chcem použit farbu v spreji, pištol na striekanie ešte nemam, ale na zakladovku to bude hadam stačit. Bol som v modelarskom obchode a tam som našiel sprej, ale pytaju si zan dost na taku malu plechovku. Bol som v Baumaxe a našiel som tam sprej s touto zakladovou farbou, je vačši a podstatne lacnejši. Piše sa v nom, že sa použiva do interierov a všade možne a da sa použit na viacere povrchy, aj plast a kov. Neviem, či možem na modely použivat taketo spreje kupene v stavebnictve, alebo sa musim zamerat len na obchody s modelarstvom. Bol by som nerad, keby som si nejak zničil model, za rady a postrehy vopred dakujem.
Diky moc chalani, tak na ten Baumax zabudnem, je pekne šetrit, ale su miesta, kde sa šetrit neoplati chcel som len nazor na vec, lebo ako som pisal , nemam žiadne skusenosti, to pride časom. Pytat sa , učit sa a skušat
Nejdříve hledat, pak opět hledat, pak číst a nakonec zkoušet a zkoušet a hlavně trochu se zamyslet. Pistol nemám, tak jak budu barvit model, no asi stětcem a tak asi nebudu užívat akrylky neb se blbě patlají štětcen a půjdu do syntetik. No a když teda použiju syntetiky nebo-li enamely, potřebuji vůbec základ Asi ne. No, pokud bych použil Vallejo na štětec, tak základ asi bude potřeba, tak šáhnu po zakladu od Valleja.........................
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"