Ahojte lidi. Po delší době se zase vracím k modelaření 1/35 techniky a chtěl bych se zeptat zkušených, jakým výrobcům se vyhnout, pokud nechci narazit na vysloveně podprůměrnou kvalitu. Nedávno se mi totiž dostala do ruky samohybka ISU - 152 od Zvezdy a to byla dost bída - nedolité části, návod byl snad nakreslenej, pásy úplná pohroma (naštěstí mi majitel dal gumové z KV -1) každopádně už to nechci znovu potkat
Nejsem si jist, že lze to škatulkovat na výrobce. Věřím že i Zvezda má dobrý model (jednu mám objednanou na zkoušku). Asi Tamkou nešlápneš vedle nikdy. Nejlepší je vědět co chceš stavět a pročíst pár recenzí. Možno se inspirovat v sekci rozestavěno. Tam je mnohdy dobře vidět jaký model opravdu je........
Ta zvězdácká ISUna je jen přebalem, který je starší než já... To jsou ty sovětský věci, no. Ale postavit to jde, sám mám na stole BA20 od stejné firmy. Za 180 na kamenném obchodě, sranda věc!
Ono otázkou je, co je pro koho postavitelné, jak moc chceš investovat svůj um a hrát si s tím. Ale pokud tě chápu dobře, vyhnul bych se firmám typu Alan, Ark, Maquete, starý Zvezdy (ale nová, např mercedes L4500 je luxus!), HiPM.
O trochu lepší je Italerka a stará Tamia a Trumpeta. Ještě lepší jsou novější trumpety a novější Tamka, Dragon.
Za hodně dobrý považuju AFV, Mirror Models, Bronco, Tristar. Je to samozřejěme znát na ceně.
Taky sou skvělí modely 1/100 od Zvezdy není větší zábavavějšího a pohodička si je postavit .Za mě si kup nějaký novějšího dragona. Investuješ cca 1000,- a pokud koupíš smart kit tak by měl mít kovovou hlaveň , trochu leptů a hodně dílků .A na chvilku ti to dá když si sním pohraješ .
Novej dragon... pche. Jen drahá značka se spoustou blbostí okolo. Jednou jsem koupil od Zvezdy Stuga III F8. Za 300,- Byl to přebalenej starej dragon, kterýho jinak koupíš za 900,- ... lol.
I nový dragoni dost často někde neseděj, nepasujou, maj křivý formy atd.
Jestli model za 1000, tak jedině Bronco nebo Tristar. Tam z každýho dílku vidíš a cítíš, že to jsou dobře investovaný prachy.
JJ, už mám Trumpeťácký KV - 2 i natřený, a v pohodě, dokonce mě překvapilo, že tam je jak gomuvý pás, tak plastový prověšený (guma šla na to KV a plast jsem nakonec použil na tu ISU s malinkou úpravou) takže tam spokojenost za krásných 390,-
Na rozjezd Tristar asi ne, jestli bývá něco pokroucený, tak právě Tristar. A že by byl Dragon drahá značka se spoustou blbostí okolo, to kolega trefil kozla. Smart Kit koupíš dneska přes nějakej bazar okolo sedmi stovek (projdi si třeba ModelBazar nebo sekci Prodám tady na foru.) Nebo jestli fakt zháníš něco levnýho, tak na naučení jsou pořád dobrý starý Tamiye.
Takovej, že fakt neví, jak pracovat s vyhazovačema (což teda Dragon umí). A argument, že smartkit seženeš za 750 beru, ale bavme se o pořizovacích cenách, kde Tristar a Bronco jednoznačně vede.
Navíc, ať tak či tak, tohle je to samí, jako se někomu vysmívat, že nepije pivo, ale víno, že nepije rum, ale zelenou a kdo ví, co ještě.
Tamiya... tanky sice nestavím, ale co se kolových vozidel 1/35 týká, tam už Tamka pomalu ale jistě hraje druhý housle. Jejich modely jsou sice pěkný, ale bez dokoupených leptů v podstatě nepostavitelný. Na nový Mercedesy Miniart, nebo modely Bronco, AFV Club a spol. se Tamiya rozhodně nechytá, viz např. jejich model 2012 BSA M20 vs. Bronco model 2011 Triumph 3HW...