Jelikož toto používám již poněkolikáté, můžu tvrdit, že pokud použiješ nějaký surfacer(plnič)- lze i Motip, tak to vpoho jde. První vrstvu lehce poprášit a pak již dávám silnější vrstvy. Jo, ale přes plastový trychtýř to přelévám do pistole- ale to je proto, že se spreji neumím.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn „Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
No, zkusil jsem to jen jednou- žlutý motip se mi nepovedl(nekryl), tak jsem ho nesmýval a následná vrstva syntetiky mi zreagovala, tak radím ozkoušet to na místě, kde to nebude vidět, ale myslím, že třeba akryl ti neudělá nic. Záleží na ředící složce.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn „Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Na plast ich kludne nanášaj (robil som s nimi asi dvadsať ťahačov a žiadny problém),velmi vhodné kvoli krytiu je použiť filler and primer (od dupli alebo od motipu, ja uprednostňujem dupli). Pokial chcem na plast dať motip alebo dupli šedý základ, tak začnem tým že najprv diel postriekam priehladným základom na plast (robí ho Dupli color - priehladný vrchnák a tuším sa volá Prvý nástrek na plast.....) Nanesiem len popraškom (nie tak aby stekal, pozor je priehladný) a max do 6-7 minut nastriekam šedý filler and primer (od dupli). Ten priehladný základ ti lepšie naviaže ten šedý základ. Vo všeobecnosti sú tieto laky (motip a dupli) velmi agresívne lebo sú na báze lacqueru. Ten šedý základ mi zatial nič nerozožralo, teda žiadne farby, ktoré som na neho aplikoval. Farebné spreje nedávaj určite na žiadnu syntetiku. Dobre sa striekajú metalízy a dobre spolupracujú s ich priehladnym lakom. Biela farba má tendenciu pod ich priehladnym lakom zožltnúť.
Přesně tak, sám bych to lépe nepopsal. Já jsem právě dal syntetiku na Motipa a změklo mi to a lípalo to tak 3 týdny. Jinak ´motip metalízu musíš zalakovat, jak píšou do 1/2 hod. a já to dělám lakem od Gunze- tuším GX 100(gloss) a perfekto.
Ano aj ja používam Super clear lll od gunze. Ale aj ten lesky sprejovy je gut. Dokonca som s nim zalial aj dekály. Samozrejme najprv zo tri krát jemne poprášit a dekaly nezožerie. Vlastne tie spreje sú na báze céčkových gunze. Palo.
Ahoj, i já mám s motipem jen nejlepší zkušenosti. Zalakování dělám TS13 Tam ( 1 prachová, 1 mokrá), a v poho. Jinak když se povede motip barva, už někdy ani nelakuji, jen leštím pastou nebo voskem. Nejsem příznivec tlustých vrstev laku a "skleněných" lesků. Skutečná auta to taky nemají Ať se daří
Já když cokoli barvím metlou od motipu, tak jsem to ani jednou nevzal tém bezbarvým lakem a všechno zatím vydrželo v pohodě, to je podle mě aby to odolávalo povětrnostním podmínkám a na model to snad lakovat nemusím ne?
Neni to potrebné lakovať. Ide o lesk. Hovorí sa že lakovať by sa mala vzdy metalíza. Inak zo spreja sa práve s metalizou (hlavne modrou a červenou robí vynikajúco) rýchlo schne a nie su v nej vidieť zrnká prachu.
To jo, právě pro velký výběr odstínů a snadnou dostupnost a hlavně pro jemnější pigment je mám rád. O rychlosti schnutí ani nemluvě. A lakování já dělám už ze zvyku, ale jen slabší lesklý vrstvy- jak psal výše Jenda V., ty skleněnky se mi též nelíbí.
Ano aj matné sú vyborné. Pri lesklých lubi sadat prach a spina do povrchu....mozno by pomohlo ( pri aplikacii zo spreja) skusit pozriet na internete ci sa daju zohnat trysky s jemnejsim rozstrekom. Napr.nejake grafitacke e-shopy.. aj kvoli šetreniu farby. Spreje maju dosť velký rozptyl. Inak ja som ich tiež prestriekaval do braleniek a aplikoval pištolou. Teraz robim s gunze C ktore tiez pachnu jaxviňa...
Jo a farba ako aj základ sa dá odstrániť pekne kúpelom v brzdovke. Avšak farba nezíde ako syntetika (kožka) ale ju doslova rozpúšťa a tým pádom je dobré trochu pomôcť mechanicky (napr. Servítkou). Palo.