Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ Special Hobby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Caproni CA.310 1/72

Diskuse o výrobcích této firmy
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Caproni CA.310 1/72

Příspěvekod hobby m » 10 kvě 2013, 00:58

Z obrázků zobrazen v nejnovější MPM newsletter, nálepky pro chorvatská verze zdají být nepřesné. Chyby jsou:
1. Písmo trupu číslo
2. Barva trupu číslo
3. tvar šachovnice
4. Chybějící červená obrys na šachovnice
Doufám, že není pozdě to napravit než to zajde k tisku
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 10 kvě 2013, 08:36

hobby m píše:Z obrázků zobrazen v nejnovější MPM newsletter, nálepky pro chorvatská verze zdají být nepřesné. Chyby jsou:
1. Písmo trupu číslo
2. Barva trupu číslo
3. tvar šachovnice
4. Chybějící červená obrys na šachovnice
Doufám, že není pozdě to napravit než to zajde k tisku

Nevím, jak to je, na těch několika fotkách (máme jich více než sem přikládám) co máme k dispozici je vidět prd. Více je vidět na chorvatských CA310M, tam byly znaky opravdu lemované.... Jestli máte lepší podklady, tak ještě není pozdě na opravný aršík. když mi ukážete, že to máme špatně, tak ho uděláme.

děkuji Riedel
Přílohy
Image-288.jpg
037.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hobby m » 11 kvě 2013, 01:26

Drahý pane Riedl,
děkuji za vaší rychlé reakce. Fotky, které jste připojen mám v mé osobní sbírky, mluvil jsems člena posádky, který bůh těžce zraněných při té nehodě.
Viděl jsem vašy fotku nálepky a profil barev zde:
http://modelweb.modelforum.cz/index.php ... more-28232

To vypadá špatně je následující:
1. vaše šachovnice značení (a každé pole v nich) podívej pravoúhlé na mě, zatímco by měly být dokonale náměstí
2. šachovnice značení by měly mít tenký rámeček v červené čáře a vaše nálepky vypadat, jako když nemají to
3. trup číslo je těžké vidět z výkresu ale z toho co vidím jak se zdá divné ve srovnánís foto. Nevidím jich na obtiskovem listu
4. ve zkrachovane letadle (1002) má více barev kamufláž na horní povrch
5. demarkační linie mezi horní a dolní barva pod horizontálně stabilizátor poblíž žluté trupu Kapela je nesprávný
6. prosim Ignorovat stránku výkresu jako není zcela korektní

Omlouvám se za moje jak českou, používám online překladatel.

Marko
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 11 kvě 2013, 19:22

hobby m píše:Drahý pane Riedl,
děkuji za vaší rychlé reakce. Fotky, které jste připojen mám v mé osobní sbírky, mluvil jsems člena posádky, který bůh těžce zraněných při té nehodě.
Viděl jsem vašy fotku nálepky a profil barev zde:

To vypadá špatně je následující:
1. vaše šachovnice značení (a každé pole v nich) podívej pravoúhlé na mě, zatímco by měly být dokonale náměstí
2. šachovnice značení by měly mít tenký rámeček v červené čáře a vaše nálepky vypadat, jako když nemají to
3. trup číslo je těžké vidět z výkresu ale z toho co vidím jak se zdá divné ve srovnánís foto. Nevidím jich na obtiskovem listu
4. ve zkrachovane letadle (1002) má více barev kamufláž na horní povrch
5. demarkační linie mezi horní a dolní barva pod horizontálně stabilizátor poblíž žluté trupu Kapela je nesprávný
6. prosim Ignorovat stránku výkresu jako není zcela korektní

Omlouvám se za moje jak českou, používám online překladatel.

Marko

Dobrý den, mohl bych Vás poprosit, pište anglicky. Překladač informace komolí. Máte-li fotografie v lepší kvalitě, můžete mi je poslat?

Děkuji Riedel
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hobby m » 15 kvě 2013, 18:33

Dear Mr. Riedl,
here is my message in English.
Thank you for your fast reaction. The photos you attached I have in my personal collection. I got them from crew member who was badly injured in that crash.
The photos of your decals and color profile I saw here:

I noticed following mistakes:
1.) your checkerboard marking and every field in it looks rectangular, while it should be perfectly squared
2.) checkerboard markings should have frame in red line which I don't see on your decals
3.) It is hard for me to see the fuselaga number clearly on your profile and decals, but from what I see it looks a little bit strange when compared to teh photo
4.) the crashed plane (no.1002) has multicolored camouflage on upper surfaces
5.) color demarcation line between upper and lower colors (under horizontal stabilizer, near fuselage yellow band) is in wrong place on your profile
6.) please ignore the profile drawing as it is inaccurate

Please send me your e-mail address so I could forward you materials.
Thanks.

Best regards,

Marko
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 13 čer 2013, 11:41

Rámeček aleternativních dílů na Ca.310 pozdních sérií. Takže konečně můžeme balit modely kat.čísel A088 a A106 ....a prodávat je na ModellBrnu.
Přílohy
IMG_8364.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 18 čer 2013, 13:03

Ještě foto PUR dílů. PUR jsou shodné pro oba modely, jak "Yugo", tak Italo-španělský.
Přílohy
IMG_8384.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 18 črc 2013, 08:03

dvě pěkný fotky na nora
Přílohy
ca310_nor_18x19.jpg
ca310_nor_18x18.jpg
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 16 zář 2013, 13:29

Měl bych pár dotazů k verzi létající ve Španělsku...Mám ho teď na stole a jde docela hezky do sebe, přesto jsem narazil na pár otazníků...

Nebyla by fotka na kryt motoru z přední strany? Na fotkách co se mi podařilo sehnat není vidět ten vstup na spodní straně čelního prstence, ale je možné, že je zčásti schován uvnitř prstence a tudíž není zřetelný.

Dopředu střílející kulomet v kořenu křídla je jen na jedné straně? Na fotkách to vypadá, že byl na obou stranách.. Polní úprava? Otočená fotka? Mimochodem v návodu máte zakreslený nálitek s hlavněmi kulometů, ale ve stavebnici žádný není..

Díky za odpověď.

David
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 16 zář 2013, 14:36

S fotkami na kryt motoru na Španěla je to dost špatné, fotky zepředu jsou buď mizerné nebo jsou tam vrtulové listy nebo obojí. Ale pošlu Vám fotku, kde to vidět je. Nasavače jen maličko vykukují vzhledem k úhlu focení a jsou natřené tmavou barvou. Proto jsou na jiných fotkách tak mizerně vidět. Fotka je v TIFu a sem ji opravdu vzhledem k velikosti nepověsím. A když ano, nebude na ni nic vidět.
Kulomety jsou u španělských strojů na obou stranách. Ale to je individuální asi dle požadavků zákazníků, Peruánské měli jeden. Kulomety by tam měli být, doufám, že je to ojedinělá chyba. Dám Vám je na E-dayi, omlouvám se. A jdu to zkouknout do skladu........... :evil:
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 16 zář 2013, 15:08

Za fotky poděkuji ještě jednou tady ;-I A ohledně toho chybějícího nálitku...Je tam ten který jsem označil šipkou, ale v návodu je nakreslený jiný..s hlavněmi kulometů a také "špičkou" k tomu dynamu nebo co je to pod trupem...mimochodem to vypadá, že na španělských mašinách bola tahle věc přesunutá pod pravý kořen křídla pod kulomet a nebyla tedy ve středu trupu zespodu jako např.na peruánských což je uvedeno v návodu.

16-9-2013 16-01-38.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 20 zář 2013, 09:07

Masky na Caproni dělat nebudete? Docela by se hodily..ten skleník maskovat bude opruz :? Ostatně jak to vůbec vypadá s vlastní výrobou masek na vaše modely??
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hobby m » 22 zář 2013, 14:47

Hi,
after explaining here what should be done in order to make correct decals for Croatian version of Ca.310, I was hoping that you would do it. One week ago we had a modelling event in Zagreb and one of the sellers had some 4-5 boxings of Croatian Ca.310 for sale. I was eager to open the box but was disappointed to see that none of the corrections were made. I also heard many comments of other modellers who looked at the kit and none of them was favorable. Many of them wanted to buy it, but gave up because of the decals which are most complicated to correct if wrong. I don't know if this seller sold any of these kits at the end of the day.
I am really sorry that you missed a chance and hope that you will do better research in your future projects.
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 23 zář 2013, 08:21

Davo, já už mám masky asi měsíc doma.
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 zář 2013, 19:07

Si děláš kozy Libore :lol: Já se ptal Šulce jestli je budou Eduardi dělat a on mi řekl, že ne...Nebo to jsou masky od MPM? Jdu to čeknout na jejich web...
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Special Hobby