Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jeep Willys

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Jeep Willys

Příspěvekod sgt.kral » 27 čer 2013, 22:08

Ahoj všem,
Dnes jsem takřka dodělal willdu, můžete se tak nějak vyjádřit co a jak???
Díky...
Přílohy
P6270530 – kopie.JPG
P6270521 – kopie.JPG
sgt.kral

• Odpovědět s citací

Re: Jeep Willys

Příspěvekod nunymaster » 28 čer 2013, 06:04

Prosím tě skus doplnit měřítko (asije to 35ka ) a výrobce , možná v tomhle případě i jestli (a to pravděpodobně ) štětkuješ nebo stříkáš a kolikátej model to je který si postavil a co rozhodně lepší fotky , je to problém já taky neumím fotit ale tyhle dvě jsou do půlky rozostřené... není to myšleno ve zlém ale když chceš aby ti k tomu někdo něco řekl tak mu dej informace... :D :D :)
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 28 čer 2013, 06:11

Máš pravdu s tím "takřka". Co bije do očí jsou nenatřené stěrače.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sgt.kral » 28 čer 2013, 09:48

Tenhle model je poslední který jsem štětkoval. Pořídil jsem kompresor a pistoli. Je v měřítku 1/35 lepší fotky dodám...
sgt.kral

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sgt.kral » 28 čer 2013, 09:49

Marder píše:Máš pravdu s tím "takřka". Co bije do očí jsou nenatřené stěrače.

Děkuju, dodělám je.. a krom toho???
sgt.kral

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Feudal » 09 lis 2014, 11:37

Je bohužel smutné, že můj první příspěvek na tomto fóru nebude zrovna optimistický ... Na otázku, kolikátý je to model z tvojí dílny jsi neodpověděl, takže má kritika bude standardní bez přihlédnutí ke tvým zkušenostem.

Po pravdě řečeno, ten model je hrozný. Vyloženě slepený, nevalně a lajdácky natřený, bez jakékoliv tvůrčí invence. S nějakými podklady pro stavbu a hlavně povrchovou úpravu sis starosti nedělal, a že by sis prošel alespoň část tohoto fóra a posbíral pár zkušeností okouknutím cizích modelů nemůže být jistě ani řeči. Nenatřené stěrače už jsi na talíř dostal ... černé gumy bijou do očí zrovna tak, jako černý volant, lajdácky provedená výbava a výstroj a nejvíce mne pobavily hezké lesklé sedačky, protože už jenom studium pár fotografií by ti dalo poznatek, že sedačky nebyly „kožené”, ale plátěné s o trochu světlejším odstínem použité zelené než na povrchu vozu.
Stavebnici, kterou jsi také nedefinoval bych možná tipoval na Italeri, ale jistý si nejsem. Zato jsem si jistý spoustou chybějících detaiů jako lopata a sekera, které když chybí, nutně po nich zůstavají upínací prvky a nebo alespoň otvory po šroubech. Nikde nevidím dost zřetelné upínací háky kapoty a sklopeného okna a mnoho dalších detailů. U masky chladiče nemůžeš vyřezat všechny „špricle”, protože by ztratila nutnou tuhost. Při této úpravě zůstávaly zachovány minimálně prostřední dva. Dalo by se určitě pokračovat i dále, ale nechci nad tebou lámat hůl a ani nemám k dispozici pořádné snímky k další prohlídce (interiér, podvozek apod.). Pokud nezačneš u práce myslet, model stavět s láskou, tak ti ani stříkací pistole a kompresor nepomohou ...
Dokonalosti není dosaženo tehdy, když už není co přidat, ale tehdy, když už nelze nic odebrat ...
Historie SPZ v ČSR | ČSSR | ČSFR | ČR ... www.feudal.cz
Feudal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 09 lis 2014, 16:25

no myslim si ze model nie je za taky hrozny aby si zaluzil podobny komentar.videl som tu zu aj podstatne horsie.
myslim ze zaklad je ok a je na com dalej stavat.
stavebne by som este odporucal na dalsom modely povenovat sa deliacim rovinam/antena,kolesa/,a okno sa mi zda ako keby celkom dobre nesedlo v rame.ale zasa plus ze nie je cele od lepidla. a pri povrchovej uprave trocha este poladit presahy farieb/sedacky,kolesa-disky/ a dekaly nanasat na lesky lak.nebudu ti striebrit.ak uz mas pistol tak povrchova uprava by nemala byt problem ked hu dostanes do ruky.
studovat podklady a doplnat podla nich dalsie veci je sice fajn ale pri prvych modeloch by som to asi vypustil a pracoval iba s tym co dava stavebnica aj ked to nebude uplne presne/ale zasa nie je na skodu podla fotiek model malovat-spominane sedacky,pripadne este dofarbit odrazky/.hlavne sa naucit model poriadne zlepit a urobit poriadny nastrek.potom sa moze ist dalej.
pri dalsom modely si ho daj na zaciatku do sekcie rozostavane a behom stavby urcite dostanes vela uzitocnych rad pripadne fotiek.
tomec

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky