Vojto, a co si predstavujes pod pojmem..."cudne"... ??! To, ze odklon podvoz. nohy a kolesa bol cca 25-30 stupnov od zvislej osi..? Na prilozenom vyreze podvozku Bf-109 E-3 je ten detail este markantnejsi, ze pneu je opticky v spodnej casti sirsie, nez vrsek...
Tak to asi víme všichni, že je tam sklon, ale pneumatika je nějaký ovál, ale disk mi připadá jako čistý kruh a zeílení na podvozkové noze také vypadají jako nezkreslené, jestli mi rozumíš.
Vazeni, kedze kolesa na Messeroch boli odklonene v smere vrsek-spodek od pozorovatela, tak zakonite to nemoze byt idealny kruh! A co sa tyka detailnosti urcitych partii na kresbach, tak musi pri mojej tech. malovania volit kompromisy medzi detailnostou predlohy, a tym, co mi dovoli tech. tempery, stetce a moja ruka...
Moja skúsenosť je taká, že takmer všetko ručnen kreslené-maľované vypadá na digitálnych fotkách viac-menej skreslené(teda pokiaľ to nefotí profík s poriadnou aparatúrou). Aj portréty, či zátišia(krajiky menej)sa javia miestami divné. Možno to spôsobuje zakrivenie šošovky, alebo niečo tajomné medzi zemou a nebom...