Taky oceňuju rady. Díky. Nicméně bych ještě rád rozvinul tu karoserii. Jak mám postupovat, když na ní mám více barev? Stalo se mi, že jsem stříknul jednu a když jsem ji zamaskoval a stříknul druhou, tak mi ta páska po sundání nechala na barvě stopu (zatvrdlé to bylo dost). Stačí to rozleštit? Obecně by mě zajímal nejlepší postup, jak napojit ty dvě barvy, aby ten přechod byl co nejlepší. A jako poslední mě zajímá lak. Mám nejdřív udělat barvy, pak rovnou dekály a pak teprve lak? Nebo mám dat lak, pak dekaly a pak další vrstvu laku? Co se Vám osvědčilo? Konkrétně mám rozdělaný McL MP4/5B od Tamky a mám i jejich barvy a lak ve sprejích(TS-2,34,79). Díky
Inak ako s pomocou pásky lepšie napojenie dvoch farieb asi nedosiahneš...neviem akú pásku si použil, ale tie tamiyácke mi zatiaľ žiadne stopy na povrchu nenechali. Skús znížiť jej lepivosť opakovaným nalepením na sklo, alebo na pokožku predtým než ju použiješ priamo na model - ale pozor aby si to neprehnal a páska na povrchu držala stále pevne kvôli možnosti podfúknutia farby pod pásku. Inak myslím, že tých stôp po lepidle sa tým preleštením zbavíš a niečo schová aj lak, možno bude stačiť len vlhká handra... Pre dokonalé kopírovanie a splynutie s povrchom je vrstva laku pod dekály nutná, povrch pred nanesením dekálov by mal byť sklovito hladký a taký bez laku dosiahneš veľmi ťažko.
Mám od Fujimi BMW 325 E-30 a ta moc tvarově nesedí.Tak jestli to není i případ 635.Jinak v úpravě od Hartge je pro mne lepší varianta,než sport od Tamiye.Takže asi ta Fujimi.Díky za názor.