Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Japonské vozy Tamiya + Aoshima 1/24

Odeslat odpověď
Příspěvků: 200 • Stránka 6 z 14 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14
  • Odpovědět s citací

Re: Japonské vozy Tamiya + Aoshima 1/24

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 11 čer 2013, 13:48

Doris, nechceš to dát do "Jak na to " s normálním názvem, aby se to dalo později najít i vyhledavačem ? Oni ty názvy témat a jejich umístění mají časem něco do sebe. Neřeší se to mimo jiné stále dokola ...
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 čer 2013, 14:37

jordan04 píše:Na to video bych se podíval moc rád abych viděla co dělm blbě :) . Máš to jak zrcadlo to se mi nikdy nepovede tak vybrousit a vyleštit. Smekám [-o<

Díky moc, video jsme před chvíli s manželem natočili a nyní bude k dispozici na Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=ab_MEOFA ... e=youtu.be

Leštila jsem střechu, kde měl lak nejhorší strukturu - viz foto:

005.jpg

Postup jsem opakovala a lak brousila i leštila postupně, abych zbytečně najednou neubrala příliš silnou vrstvu. Na videu to možná tak nevypadá, ale tlak mých prstů na povrch modelu byl velmi jemný. Trochu to tam oživil Paulie (můj papoušek).... :-D

Zde jsou fotky, jak lak vypadá po přeleštění - na videu to trochu zaniká:
020.jpg
022.jpg
023.jpg

DOSKOČIL MICHAL píše:Doris, nechceš to dát do "Jak na to " s normálním názvem, aby se to dalo později najít i vyhledavačem ? Oni ty názvy témat a jejich umístění mají časem něco do sebe. Neřeší se to mimo jiné stále dokola ...

Ano, to mohu udělat, těch postupů a návodů bude více, takže by to bylo vhodnější pro lepší orientaci a hledání. :idea:
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 11 čer 2013, 15:20

Nádhera Doris! ;-I =D>

PS: Ten nápad s postupmi je inak naozaj výborný!
Nie že by ich po nete nebolo plno, ale dúfam si tvrdiť, že českí a slovenskí modelári stále patria medzi špičku a dať dohromady
nejakú takú databázu tipov-trikov by bolo veľmi záslužné a užitočné ;-I :celeb:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stevko1986 » 11 čer 2013, 17:00

ďakujeeem :) som si pozrel aj videá s moduritom a hlavne tie s loďami a zase mi padla sánka...ty máš proste talent a ruky od Boha :) teším sa na kazde nove video :)
úžasné dni naplnené inšpiráciou a chuťou do stavby :)
Stevko1986

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 11 čer 2013, 18:03

Doris, aj ja ďakujem za video. Lepšie je raz vidieť, ako stokrát čítať... =D>

Druhá vec je, že tento spôsob je pre mňa zlou správou... :evil:
Napriek tomu sa teším na ďalšie videá...
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zaloha00 » 11 čer 2013, 19:45

Ahoj Doris,

458 doma nemám tak ti neporadím od koho to stavět, ale kdyby si potřebovala nějaké reference na ostatní auta tak dej vědět, doma jich už pár mám :D
Co takhle postavit Daytonu :-)

trošku mě (promin)potěšil ten pomeranč po zaschnuti, tak to u mě vypadá pokaždé.
Jinak jdu pro tu 3M pastu, vypadá to že je opravdu funkční...

no a video, co na to říct, jen tak dále, budu sledovat
Milan

ps: tak 3M pasta je pěkně mastná
Naposledy upravil zaloha00 dne 11 čer 2013, 20:14, celkově upraveno 1
Jak šel čas Ferrari: F40, 360 Modena Spider, 250 Testa Rossa, 365 GT4BB, 246 Dino GTS Spider, 348 Ts Spider, 512 Tesstarosa, 612 Scaglietti, F1-126c12 Long Beach, 365 GTB4 Daytona, Mythos, F-355, 328 Gtb, 250Lm, 512BBi, 330 P4, 148 California, 599 SA Aperta Gold Editon, 512BBi, F1-90 641, 348 tb Monte Shell, F50

Rozestavěno: Lamborghini Jota SVR, Ferrari 308GTB Barum, Ferrari F310B
zaloha00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cevert » 11 čer 2013, 20:02

Na nete je všeličo, ale tieto veci od Doris ma dostali. Nikdy som nevidel nič tak krásne. Milujem staré plachetnice, ale nijakú nikdy nepostavím a keď som videl tieto videá tak už ani náhodou.
Ďakujem za zážitok.
Pokúsim sa napodobniť aspoň to leštenie
Igor, cevert
cevert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 12 čer 2013, 10:52

Nadherný povrch. Bohužial tieto profi produkty maju brutalne ceny. Napr pasta od Meguiar's Scratch X20 stoji cca 18 eur a obsah ma 207ml.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bejonek » 12 čer 2013, 12:12

Karsne Doris, krasne! Co to je za tu modrou uterku - bavlna?
Ja uz se o ten sklovity povrch ani nepokousim, normalne to tam naflakam s pomerancem a potom proste vic brousim. Ma to ale nevyhodu ... casto to probrousim :D
bejonek
bejonek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 čer 2013, 14:54

Ahojte kamarádi!
Jsem ráda, že Vám můj video-report byl k něčemu prospěšný. Děkuji všem za ohlasy a komentáře! [-o<

Peter Frišlovič píše:....dúfam si tvrdiť, že českí a slovenskí modelári stále patria medzi špičku a dať dohromady
nejakú takú databázu tipov-trikov by bolo veľmi záslužné a užitočné ;-I :celeb:

Také sdílím tento názor. To, co lze vidět na českých a slovenských modelářských stránkách, je paráda, máme tady skutečně špičkové modeláře.

Stevko1986 píše:ďakujeeem :) som si pozrel aj videá s moduritom a hlavne tie s loďami a zase mi padla sánka...ty máš proste talent a ruky od Boha :) teším sa na kazde nove video :)

Jj, s moduritem si už docela rozumím. Až bude více času, pořídím další videa, jak s tímto materiálem pracuji. Nyní se ale věnuji autům a k těm určitě ještě další report ze stavby natočím. :)

Milan_PN píše:Doris, aj ja ďakujem za video. Lepšie je raz vidieť, ako stokrát čítať... =D>

Druhá vec je, že tento spôsob je pre mňa zlou správou... :evil:
Napriek tomu sa teším na ďalšie videá...

Už se na tom pracuje, chystáme video se zvýrazněním spár kolem dílů karoserie a také jak řeším ty lišty kolem oken. Pak to všechno dám do "Jak na to", protože tady se to časem ztratí. :idea:

zaloha00 píše:Ahoj Doris,

458 doma nemám tak ti neporadím od koho to stavět, ale kdyby si potřebovala nějaké reference na ostatní auta tak dej vědět, doma jich už pár mám :D
Co takhle postavit Daytonu :-)

trošku mě (promin)potěšil ten pomeranč po zaschnuti, tak to u mě vypadá pokaždé.
Jinak jdu pro tu 3M pastu, vypadá to že je opravdu funkční...

no a video, co na to říct, jen tak dále, budu sledovat
Milan

ps: tak 3M pasta je pěkně mastná

Daytona mne designem až tolik nebere, ale nějaké Ferrari si určitě časem postavím. Reference jsou vítány. ;-I
Pomeranč je klasika, mne to u některých modelů udělá víc a u jiných je lak skoro hladký. Přišlo mi už párkrát zvláštní, jak se TS-13 odlišně chová. Možná je to dáno i jeho složením, jak to v Japonsku zrovna namíchají.... :-k
Ta 3M pasta se prodává vesměs v litrovém balení, které stojí cca 1000,-, takže se to zdá drahé, ale vydrží to na mnoho let. Já tím leštím i skutečná auta a jedna taková pasta mi vydrží 4-5roků.
cevert píše:Na nete je všeličo, ale tieto veci od Doris ma dostali. Nikdy som nevidel nič tak krásne. Milujem staré plachetnice, ale nijakú nikdy nepostavím a keď som videl tieto videá tak už ani náhodou.
Ďakujem za zážitok.
Pokúsim sa napodobniť aspoň to leštenie
Igor, cevert

To mne moc těší a děkuji. Já mám taky historické plachetnice ráda, jenže jak jsem už psala výše, chybí mi znalosti a kvalitní podklady, abych je dokázala stavět tak, jak by se mi líbilo. Ale naštěstí mne baví i modely aut, k nimž jsem se nyní vrátila.

neophyte píše:Nadherný povrch. Bohužial tieto profi produkty maju brutalne ceny. Napr pasta od Meguiar's Scratch X20 stoji cca 18 eur a obsah ma 207ml.

Mno, to už tak bývá, že ty kvalitní výrobky tolik stojí, ale vesměs se ta investice vyplatí.

bejonek píše:Karsne Doris, krasne! Co to je za tu modrou uterku - bavlna?
Ja uz se o ten sklovity povrch ani nepokousim, normalne to tam naflakam s pomerancem a potom proste vic brousim. Ma to ale nevyhodu ... casto to probrousim :D

Je to švédská utěrka, nic speciálního, kupuji ji na tržnici za cca 30,-. Jak mám model kompletně vyleštěný 3Mkou a švédkou utěrkou, celý ho pak ještě jednou přeleštím jelenicí - zmizí tak i poslední šmouhy po brusné pastě.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 12 čer 2013, 15:59

Doris teraz som bral pastu 3m finesse-it imperial za 17,53 eur za jeden kilogram...
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 12 čer 2013, 16:12

Super video Doris budu asi muset zkusit tvůj postup. To budou zase bolavý ruce :)
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 čer 2013, 18:36

Tady máte pro zajímavost video, jak dělám spáry mezi díly karoserie:

http://www.youtube.com/watch?v=MCJD033B ... e=youtu.be

Postup se musí na některých místech zopakovat, protože při začišťování spár pomocí lípové špejle se tu a tam část barvy odstraní víc, než by bylo vhodné. Barva nesmí zaschnout/vytvrdnout úplně, jinak se sundává hůř. Po skončení práce karoseriii znovu jemně přeleštím, ale použiji jen minimum 3M pasty, aby nezalezla do spár.

neophyte píše:Doris teraz som bral pastu 3m finesse-it imperial za 17,53 eur za jeden kilogram...

U nás se cena pohybuje od cca 600,- do 1000,-, existuje však více druhů Finesse-it, některé jsou levnější.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 12 čer 2013, 18:46

To Doris - určite máš pravdu aj som videl ceny aj za 39 eur. Nevadi vyskusam a uvidim...
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 čer 2013, 21:04

Dřív jsem 3Mku kupovala po 1dcl v autolakovně, kde mi byli ochotni tohle množství odlít. Nicméně když dělám na skutečných autech, tak tahle pasta je nepostrádatelný pomocník. Výborně se s ní leští i zašlé plasty... :idea:
Jo a abych nezapomněla, Toyotka 86 bude mít co nevidět ještě brášku:
441417.jpg

Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 200 • Stránka 6 z 14 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14

Zpět na Rozestavěno