Tak jsem narazil na problém. Malá část kruhu předního střeliště je součástí překrytu palubovky, Nejen, že jsem si toho nevšiml dřív (to je moje blbost), ale hlavně dost nesedí. Musím to vytmelit a přebrousit, ale přijdu tím o již hotové dřevo. To mi ale dává možnost vyzkoušet onen malý vzorek dřevěného obtisku, který HGW přidává k výzbrojnímu setu. Tady jsou fotky problematického dílu.
Zatímco mi tvrdne tmel na střelišti, začal jsem si hrát s motory. Používám doplňky HGW i Taurus. Hellboy mě upozornil, že na válcích byly patrné svary. Na každém válci a po celém obvodu. Svar jsem napodobil gelovým lepidlem. Zatím není příliš vidět, jen trochu na záběrech motoru zespodu. Na jeden motor jsem doplnil svíčky od HGW a na druhý od Taurusu. Výpustní kohouty správných rozměrů nedělá nikdo (a ani se moc nedivím), takže jsem je vyrobil z mosazných trubiček a drátků a z leptových matic. Výpustní otvor jsem naznačil přilepením právě matice (s otvorem) zatímco matka pro uchycení páky (vlevo) je bez otvoru - plná. Na první fotce je pro orientaci srovnání s velikostí koruny. Hrál jsem si s tím dost dlouho, ale mám hotovo, takže můžu přejít na camboxy a ventily...
Přílohy
Ještěže mám trénink z "odznaků" :-D
Dobře viditelný kohout i svar na válci (fotka od Zdeska)
Ondřej Kabelka píše:Nepřijde mi to jako problematické to dřevo dodělat Proč to nesedlo víš?
Řekl bych, že to nesedlo chybou stavebnice. Díval jsem se na WNW web na fotky hotových letadel (i do Googlu) a drtivá většina modelů tam tu škvíru má. V reálu tam ale nebyla. Dřevo by dodělat samozřejmě olejovkou šlo, ale mám možnost vyzkoušet něco nového.
Tak možnost vyzkoušet něco nového si měl celou dobu Mohl si udělat celý interiér dekálem. Nevím jestli bych se pouštěl do experimentů na tomhle místě, ale je to na tobě PS: až budeš fotit motor, zkus to zaostřit na svíčky, nebo kolem nic...jdou dost rozmazané.
S focením je to trochu problém. Tohle už musím fotit ne na makro, ale na supermakro a to má strašně malou hloubku ostrosti. Mám foťák dost starý. Snad to z těchto fotek bude lépe vidět.
Moooc pěkně vymazlený kohouty ale jinak parádní stavba je to radost pohledět
Martin martinsticky Štický Máte-li dojem že vidíte nepořádek , nenechte se zmást . Jedná se pouze jen o systém uložení věcí , který momentálně nechápete .
Tak jsem doplnil část nad válci (camboxy apod.) od Taurusu. Odřezávat vahadla bylo za trest a pár jsem jich i přes veškerou opatrnost zlomil a musel jsem lepit. Při sesazování jsem používal tři druhy lepidla (gelové, standardní a řídké) a dalo to dost práce. Vzhledem ke strohému návodu doporučuji důkladně nastudovat fotky (např. na stránkách výrobce http://www.taurusmodels.pl) Základ ale mám připravený pro barvení.
Martin martinsticky Štický Máte-li dojem že vidíte nepořádek , nenechte se zmást . Jedná se pouze jen o systém uložení věcí , který momentálně nechápete .
Tak jeden motor je hotový. Ten, který bude pak pod zavřeným krytem, takže z něj skoro nic nebude vidět... U druhého motoru mi chybí natáhnout kabely, zvýraznit odřeniny a přilepit rouru sání. Kablíky, svíčky a štítky jsou z produkce HGW, ovinutí roury sání je ze samolepící hliníkové fólie. Jinak jsem zjistil, že z verzatilky a 4 kolíčků na prádlo se dá udělat moc šikovný držák na takovéto motory. Vypadá jako malé zvířátko, ale moc dobře se s tím pracuje. Jakmile dokončím i druhý motor, dám sem fotky.