Martin Černý 'Černoch' píše:Nebo ten novej sajrat co je místo technickýho benzínu-čistič. Ten je s toluenem, ale nevím jestli v sobě nemá zas nějaký mastnější složky.
Ten mám taky v garáži a asi ho bude potřeba vyzkoušet

Martin Černý 'Černoch' píše:Nebo ten novej sajrat co je místo technickýho benzínu-čistič. Ten je s toluenem, ale nevím jestli v sobě nemá zas nějaký mastnější složky.
Duch píše:Jelikož,stříkám resin ob den už nějakých 10 let,mám k Acetonu plnou důvěru,ovšem,stávalo se mi při stříkání pruhů a podobných hovadin a skopičin,kravin a prasečin i konin,že se i z odmaštěného modelu orvala barva,jako základ jsem zkoušel Surfejzry různejch značek ,na olepování jsem používal Kabuky a kde co,a tento jev se "k mé radosti",občas opakoval..Řešení je v použití absolutně čistého Acetonu,a po ošmrdlání kartáčkem model vytřít do sucha hadříkem.
.Po této procedůře se základovka doslova vpije do resinu.Většinou odmašťujem na balkóně kvůli smradu a sousedským vztahům ,jenom v zimě Acák lehce přihřejem pod horkou vodou.Skladuju ho zásadně v plechu....Na olepování používám běžnou malířskou pásku,místo Surfaceru(drahá hovadina na resin)používám běžnou základovku Colorlak....
![]()
mischicka píše:Nikdy by mne nenapadlo, že funguje i na plasty, resin, apod., ale pokud neleptá, není důvod proč by neměl.
čibotr píše:Poděkování Duchovi za sdílené zkušenosti.
Základovka funguje bezvadně, vrstvička plastu po nástřiku asi trochu změkne ale rozhodně se nedeformuje. Díky tomu se dobře spojí. A pro mě podstatná výhoda, na Primeru perfektně drží lihovky. Nehet nemá šanci. Fakt jsem nadšenej.
misakGS píše:Na odmaštění modelů se dá docela dobře použít i takovej ten čistič brzd ve spreji co používaji v autoservisech. Zkoušel jsem Würth a Berner, oba v poho.....
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků