Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BESKYD MODEL KIT SHOW 2013, 4. - 5.5. 2013, Kopřivnice

Přehled soutěží pro rok 2013
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: BESKYD MODEL KIT SHOW 2013, 4. - 5.5. 2013, Kopřivnice

Příspěvekod Rostislav Axmann » 13 kvě 2013, 14:32

Jinak Pavle, zrovna Filipovi bych to příliš neadresoval, příjde mi, že informace, které dával na internet, vařil z vody (tj. bez podpory ze shora)
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 13 kvě 2013, 15:06

sotva su to poriadne fotky, ale aspon zopar kuskov pre tych, co sa nezucastnili...

Album

8)
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 13 kvě 2013, 15:29

Akce vcelku dobrá, do příštího roku by bylo možná fajn udělat ji pouze na jeden den... 8-)
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 13 kvě 2013, 17:21

Pavel Šenk píše:Rosťo a proč ne, když tu jako jediný reagoval po akci právě Filip? A psal to za organizátory - tak jim to může třeba předat ne? Na Nymburku z teamu nereagoval po celou dobu nikdo, tak si toho asi nevšimli...

A to je to o čem mluvím, věřím tomu že Filip informace a dotazy nahoru předal, ale reakce-odezva byla 0
Rostislav Axmann

Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuzma » 13 kvě 2013, 18:07

Taky bych se přimlouval za jednodenní akci.Jezdím do Kopřivnice už dlouho,ale tak málo modelů na téhle soutěži jsem viděl poprvé.Je to škoda,protože je to pořád skvělá soutěž s velkým doprovodným programem.Přiznám se ale,že modely nevozím na tuhle soutěž,protože je dvoudenní.Jsem rád,když se urvu aspoň na jeden den!Proto preferuji spíš jednodenní akce.

Pár fotek ze soutěže.
http://kuzmakuzmicic.rajce.idnes.cz/Bes ... Show_2013/
Tomáš Kozmík
kuzma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alex.sky » 13 kvě 2013, 18:44

Pánové, vězte, že pořadatelé diskuse sledují a přemýšlejí jak dál. Problémy, kterých není málo, se ale nevyřeší na tomto ani na jiném fóru. Snad už deset let pomáhám organizátorům jako nemodelář, protože většina oslovených místních modelářů se na organizaci nechce podílet. Za tu dobu vidím, že divácká veřejnost chodí stále v hojném počtu (ke třem tisícům platících návštěvníků), ale modelářů je méně a méně. Ubývá zejména mládeže. Podle mého laického názoru je Kitshow akce, která má veřejnosti přestavit modelařinu a přitáhnout k ní další zájemce, má zprostředkovat kontakt mezi prodejci a modeláři a mezi modeláři samotnými a má poměřit kvalitu modelů v soutěži. Je tedy jasné, že bez vystavených a soutěžících modelů nelze toto naplnit. Letos přijelo hodně modelářů se svými modely z daleka. Modely těch místních (třeba zde kritizujících) a těch z blízkého okolí ale chyběly. Někteří z nich na Kitshow přišli, jako diváci anebo kupující.
Na závěr dvě poznámky.
1. Akce jako je Tovačov (430 modelů) nebo Čáslav (329 modelů) nelze s Kitshow (900 modelů, z toho 410 v soutěži) srovnávat ani počtem diváků ani rozsahem modelů. Podíváte-li se na fotky z Tovačova uvidíte tam minimum diváků. Kdyby se modely z Kitshow daly to prostor jaké vidím na fotkách z Čáslavi, tak budou padat ze stolů.
2. Pokud víte o někom, kdo by chtěl spravovat webovky Kitshow včetně obsahu zadarmo, tak mu to rád předám. Jelikož to nikdo nechtěl dělat, tak jsem nekecal vzal jsem příručku a něco málo se naučil.
A. Slatinský
LUNA Příbor, svč - Kroužek plastikových modelářů
alex.sky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kubáň » 13 kvě 2013, 20:56

kuzma píše:Taky bych se přimlouval za jednodenní akci.Jezdím do Kopřivnice už dlouho,ale tak málo modelů na téhle soutěži jsem viděl poprvé.Je to škoda,protože je to pořád skvělá soutěž s velkým doprovodným programem.Přiznám se ale,že modely nevozím na tuhle soutěž,protože je dvoudenní.Jsem rád,když se urvu aspoň na jeden den!Proto preferuji spíš jednodenní akce.

Pár fotek ze soutěže.
http://kuzmakuzmicic.rajce.idnes.cz/Bes ... Show_2013/

A tady je ten zakopaný pes.Většiná modelářů přijede jak se říká jenom na čumendu bez modelů,ale potom většina kritizuje jak je malo modelů.
Nejvíce mne ale mrzí,že z modely nejezdí až na vyjimky ani modeláři z blizkého okolí.Představa,vy knám přijeďte z modely,my se k vám přijedem podívat,nás vnašem snažení moc nepovzbuzuje.
Myslím,že hodně lidi by se nad sebou mělo zamyslet jestli vůbec chtějí aby takové akce někdo pořádal.Protože modelářská akce bez modelů ztrací smysl a nás odrazuje od dalšího snažení takovehle akce pořádat.
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 13 kvě 2013, 21:19

Milan Kubáň píše:modelářská akce bez modelů ztrací smysl a nás odrazuje od dalšího snažení takovehle akce pořádat.

alex.sky píše:vidím, že divácká veřejnost chodí stále v hojném počtu (ke třem tisícům platících návštěvníků), ale modelářů je méně a méně

A co dělají pořadatelé pro to, aby přijelo více modelářů?
Propagace Kitshow mezi modeláři je prakticky nulová (vyjet s plakáty do Mošoně čtrnáct dní před akcí opravdu nestačí...)
Seznam zúčastněných prodejců (což je, troufám si říci, pro dost modelářských návštěvníků dost podstatná informace) nebyl k dispozici ani v předvečer akce...
Na náš dotaz, kolik místa (a kde) dostaneme na klubovou prezentaci, nám bylo dva dny před akcí sděleno "To se uvidí až na místě"...

(Asi nejen) mně dlouhodobě přijde BKS jako akce primárně zaměřená především na tu laickou veřejnost (v čemž má potenciál, nesrovnatelný s žádnou jinou u nás pořádanou akcí!), přičemž pořadatelé tak nějak automaticky předpokládají, že "oni ti modeláři se svými modely určitě dorazí, vždyť my jsme Beskyd Kitshow!" No a oni nakonec přijedou stále ti samí staří známí (Tatranští Orli, Twenot, Poláci, Děčín, Odry, místní...) - a je jich každým rokem míň a přivážejí míň modelů.
Takže bych místo stěžování na "méně a méně modelů" pořadatelům spíše navrhoval zamyslet se nad tím, proč jinam na srovnatelné akce přijíždí více modelářů s více modely.
Nil novi sub sole...
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Falcon » 13 kvě 2013, 21:53

Já bychto shrnul asi to jedné věty: podívejte se na loňské téma : Učast na tradičních modelářských akcích...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017553608439
Falcon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alex.sky » 13 kvě 2013, 22:03

Když napíšu "méně a méně modelů" tak si nestěžuji, ale pouze konstatuji. Já s tím totiž problém nemám. Pořádání Kitshow mě (a nejen mě) neživí. Klidně se mohu věnovat svým zálibám a přijít jako divák na čumendu. K těm osobním pozvánkám dodávám, že všichni z Apola o Kitshow věděli. Koncem minulého roku zástupci pořadatele přišli na schůzku klubu, kde se o Kitshow debatovalo. Připomínám, že někteří členové se v té době domnívali, jak jsem vyrozumněl, že by klub mohl být spolupořadatelem. Později však asi byli přehlasováni a tak z toho sešlo. Škoda, příští ročník už možná mohli dělat podle svých představ... Pořadatele nejvíce překvapilo, že někteří modeláři, kteří při osobním jednání potvrdili svou účast s konkrétními modely, nepřijeli, natož aby se omluvili. Někteří nepřišli loni, protože se jim předloni prášilo na modely. Letos se sice neprášilo, ale pozvánka nebyla dostatečně osobní. S čím asi přijdou příští rok?
Jinak, každá připomínka je podnětná a může pomoci ke zlepšení akce. Sám mám připraven návrh na úplně jiný (atraktivnější) systém soutěže, asi dosud nikde u nás nepoužitý. Zcela odlišné (výhodnější) by mohly být podmínky pro prodejce. Zkrátka debata o tom co dál, začíná. Můžete se se svými návrhy připojit.
LUNA Příbor, svč - Kroužek plastikových modelářů
alex.sky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod warezblazen » 14 kvě 2013, 10:21

Ahoj. Těch model. akcí je v republice moc. Není problém zajet se podívat na západ nebo východ republiky (pět písniček a mám to přejité). Trošku se domluvit, ubrat soutěží a bude to super, můj názor. Mějte se hezky a ahoj v Brně (zase stejné modely). Nemluvte, že za měsíc máte postavený nový model (asi dobrá kvalita). Čus, Pavel. A co Slovensko (pět písniček a sem tam).
warezblazen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 14 kvě 2013, 11:03

A jsme u toho, počet modelářských soutěží v ČR/SR. Při vší úctě k pořadatelům (a teď nemyslím Kopřivnické a předem se omlouvám těm, které znám osobně) ale proč má mít každá díra v ČR/SR svoji soutěž? Proč je např. v oblasti Pardubice/Hradec Králové/Třebová/Žamberk (což jsou města od sebe vzdálená +- 50 km, a z mého pohledu je neekonomické abych 29.1 jel na HK, a 16.2 na Kitsaloon) za rok 6 soutěží? to se proboha neumí domluvit a třeba každý rok se střídat v pořádání a uspořádat jednu velkou soutěž? To samé Kopřivnice - Tovačov a za měsíc Brno atd. To se opravdu neumí pořadatelé domluvit mezi sebou? Několik akcí spojit dohromady?
Rostislav Axmann

Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kubáň » 14 kvě 2013, 11:42

Nevadí mi ani tolik soutěží.Vadi mi vice soutěží v jednom termínu.Namatkou: Kopřivnice-Tovačov:Kopřivnice,stejný termín po dobu 17let.Prví sobota a neděle v květnu.
Tovačov-před 3 léty jsem tam byl na soutěži.Pohodová soutěž,gulášek z polní kuchyně,grilované ryby.Od té doby jsem tam nebyl.Důvod-stejný termín jako Kopřivnice.
Nevím proč to posunuli do našého termínu.To vědí jenom pořadattelé z Tovačova.Třeba měli zavažný důvod.
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rajmund » 14 kvě 2013, 11:46

Jednodňová,dvojdňová,skôr by som sa pýtal prečo nevziať na výstavu modely aj keď len na jeden deň.Viem,tým sa automaticky diskvalifikujem z hodnotenia,no a čo?Možno je to tým,že mám už -siat,začínal som v hlbokom socíku,ale ked som sa chystal na Beskyd kit show,vediac že idem len na jeden deň,zavolal som si do Kopřivnice a so súhlasom usporiad.som priniesol modely len tak,proste neprísť s prázdnymi rukami.Musí to byť len forma súťaže,donesme svoje práce,pochválme sa,len tak.Možno potom bude aj tých modelov viac.Ved je to o zábave,relaxe,nie o naháňaní cien.
Rajmund

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 14 kvě 2013, 11:57

Rajmund píše:Jednodňová,dvojdňová,skôr by som sa pýtal prečo nevziať na výstavu modely aj keď len na jeden deň.Viem,tým sa automaticky diskvalifikujem z hodnotenia,no a čo?Možno je to tým,že mám už -siat,začínal som v hlbokom socíku,ale ked som sa chystal na Beskyd kit show,vediac že idem len na jeden deň,zavolal som si do Kopřivnice a so súhlasom usporiad.som priniesol modely len tak,proste neprísť s prázdnymi rukami.Musí to byť len forma súťaže,donesme svoje práce,pochválme sa,len tak.Možno potom bude aj tých modelov viac.Ved je to o zábave,relaxe,nie o naháňaní cien.

pred casom som sa presne na toto pytal tu, verejne, na fore: "mozem doniest modely na jeden den ?"
Bolo mi ale vytknute, ze ako k tomu pridu navstevnici co pridu v nedelu... po tejto odpovedi som prestal chodit na BKS s modelmi.
:(
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2013