Díky kluci. Snažím se, ale i tak se občas vloudí chybička. Například jeden díl jsem udělal celý dřevěný a přitom jeho horní část má být v barvě letadla (bílomodrá). Naštěstí se nic neděje, bude stačit jen lehce přebrousit a přeleštit, ale i já dělám chyby... Ale ty budíky se lepily perfektně. Skvěle seděly a v kombinaci s obtisky od Cartografu...
Tak jsem konečně dodělal výzbroj. Kulometné pásy jsou z leptů HGW (jedny jsou resinové od Taurusu). Hlavně jsou z tenkostěnných mosazných trubiček. Samostatné zásobníky jsou dělané znovu z plastových destiček. Úplně nejhoršpráce byla s prázdnými kulometnými pásy. Jsou to vlastně dva pruhy silného režného plátna snýtované pásky. Do vzniklách štěrbin se nastrkaly náboje a kulometný pás byl na světe. Problém byl, jak kousek prázdného vyrobit. Udělal jsem asi patnáct různých pokusů... Zkoušel jsem proužky cigaretového papíru, plastové proužky, zkoušel jsem naohýbat měděné a hliníkové pásky, dokonce i dva pásky zažehlovací záplaty... a nic. Pak mě napadlo, že ten tvar musím do pásku vytlačit. Frézkou to nešlo, ale pak jsem si všiml, že štípačky mají na vnitřní straně vroubkování. Hliníkový pásek se rozpadl, ale nakonec jsem maskovací páskou přichytil ke kabelu měděný proužek. To jsem zasunul zespodu do štípaček a stiskl. Ze dvou takových proužků jsem pak slepil prázdný pás. Fotky nejsou úplně optimální. Nevím proč, ale foťák měl problémy se zaostřením. Možná se mu nelíbila ta Agama pasta...
Přílohy
Přihrádky na zásobníky (pásy z leptů HGW)
Měděný pásek přichycený ke kablíku
Dobře patrné vroubkování na štípačkách
Pásky s vytlačenými průhyby pro prázdné nábojové pásy
Děkuju kluci. Teď začnu pomalu kompletovat kokpit a taky si chci začít hrát s motory. Nakonec jsem se rozhodl, že budu důkladně vylepšovat jen jeden. Sice mám doplňky na oba, ale kdybych sundal kryty na obou motorech, Gotha by asi ztratila hodně ze svého typického tvaru a když na motoru kryty nechám, téměř nic z něj vidět nebude. Jinak možná jste si všimli, že u pásů někde jsou dírky a někde ne. Je to dané tím, že když se pásy slepí, jsou příliš hranaté. Pokud to chci "zakulatit", musím tam dát víc surfu, ale tím mi zaleje i některé dírky. Je to buď anebo... A propíchávat všechny dírky znovu se mi nechtělo, stačilo, že jsem každou kulku musel barvit zvlášť...
Pro Ondru: Podle mě vypadávaly prázdné nábojnice spodním otvorem.