Ďakujem za uznanlivé slová , ešte sa vo svojom veku začnem červenať ako puberták. Ale musím priznať že mám radosť keď sa moja práca páči je to hádam najlepšia legálna droga na povzbudenie do dalšej práce.
Erich, poprosím ťa, keď budeš robiť vodu, skús sem dať nejaký pracovný postum a použité materiály. Ja som vodu ešte nerobil, ale rád by som to skúsil. A nie je nič lepšie ako sa na to spýtať tých, čo to už vedia. Vďaka.
Kôš na stažni hotový, nahodený surf, bude sa malovať. Počas toho som si nameral a namaloval aj plachty.Netreba byť privelmi zhrozený z prevedenia, budú zkasané na rahnách, len som nechcel aby to bola jednofarebná guča. Tvorbu vody môžem popísať, ale nie sú to naozaj žiadne zázraky, aj ja sa to len učím, no a pri každom z tých mojich odkazov je inak robená
Surf - Surfacer . Zjednocujúca základná vrstva pod farbu. Ja používam v spreji. Vytvára dobrý savý povrch, jednofarebný, s rovnakou štruktúrou na rôznych plastoch, kove a pod. , vďaka čomu farba dobre kryje už v tenkých vrstvách rovnako na celom modely. Preto je teraz jednoliato sivý. Presnejšie na posledných fotkách, kedže som už medzitým namaloval niektoré časti, zatial dva odtiene svetlo hnedejako základ pod olejové farby.
Ježíší kriste, to je mrňavý !! Klobouk dolu jak v tomhle měřítku dokážeš udělat propracovanej a hezkej model. Já mám problém s "72" a tam by tohle celé mohlo dělat záchranej člun - opravdu nádhera - na to bych asi neměl nervy, zvlášť s těma mejma šmatlavejma pacičkama. To obdivuju.
Ďakujem obom Miniatúry ma aj bavia, ale je to aj kvôli nedostatku miesta. Tiež by som si rád spravil La Real od Helleru v 1:75 a Galeassu od IMAI, no to by som potom musel obmedziť počet mojich oblúbencov z cárskej flotily. Takže musia počkať, kým raz odrastú potomkovia, "vyletia z hniezda" a a miesto Bioniclou a Lego budem môcť do dalších poličiek nastahovať modely. Zatial skúšam svoje hranice na takýchto drobcoch plachetníc. Zvezda mala v pláne vydať nejaké nové v 1:350, tak som zvedavý na ne. MAT ja by som rád bral tvoje "šmatlavejma pacičkama". To čo predvádzaš na Perle iba ticho obdivujem.
No teď zrovna jsem totálně pohořel s výrobou figurky na předek Perly, tak buď rád, že máš ty svoje šikovný ruce na miniatury / fakt klobouk dolu/ a ne ty moje šmatlavky !!
"Látkové" časti hotovo,kvôli väčšej plasticite ich ešte poriešim olejovkami a na zadnej zelenej bude aj nejaké to zdobenie ornamentmi. MAT predpokladám že tá tvoja "nepodarená" socha by vyhovovala 98% modelárov - tie zvyšné 2% si ty a Doris. Milan tie veslá to pre mňa najviac pritahujú. Dúfam že raz si zohnám aj tú čo prikladám foto.