Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Фотография военного парада - Foto z vojenské přehlídky

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Фотография военного парада - Foto z vojenské přehlídky

Příspěvekod tino232 » 30 dub 2013, 13:05

Je to tak že vo svete je potrebna angličtina aj keď neviem kto ju tak spopularizoval za svetovy jazyk, keď krajiny kde sa použiva azbuka je na svete dosť.
Ja som sa učil nemčinu,lebo u nás sa ruština vyučovala ako keby za trest podľa prospechu.No odkedy som začal s modelárstvom a hraním army 2 tak
sa niejako na mňa nalepila.
A aj niektore ruské filmy si pozriem a tie sa do našich krajov veľmi nedabuju.
tino232

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlinaj » 30 dub 2013, 16:31

Ono asi tak uplne nejde o to,ze nekdo umi nebo neumi rusky,nemecky,svahilsky(nebo by mel umet),ale spis o to,ze jsme na Cesko-Slovenskych strankach o modelareni tak neni moc duvod tady psat rusky a pripadne jinym jazykem.
havlinaj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Hájek » 30 dub 2013, 18:06

[quote="Michal Rollo Šorm"]A já tam i byl! Heč. Celé náměstí je počmárané modrou, žlutou, červenou a vyznačují různé jízdní pruhy a místa řazení a podobně. Ono asi zorganizovat takovou přehlídku je asi mazec a aby se jim to neposráželo, tak počmárají celou plošaď. Vidět tu oslavu musí být super.[/quote]
Rollo, závídím ti. Já tam nebyl. Byl tam můj děda, který to fotil. Mám ještě asi tři nebo čtyři.

Jinak musím konstatovat, že někteří, co tu reagovali na můj příspěvek, mne dosti rozladili. Na Nymburku se osočují a tady místo abychom podebatili nad podle mne velmi zajímavými fotkami, se někteří z vás zabývají tím, že jsem název napsal v azbuce. Je to velký problém?! Pro některé nepřekonatelný?! Téma nebylo o azbuce, ruštině...Opravdu mi to hlava nebere. A pak jeden kousek, který to rozvrtá, aby si něco potvrdil a rozchechtal se.0
To téma bylo zavedeno, abych se podělil o něco zajímavého s kýmkoliv, co tu brouzdá.

Končím s modelfórem, nemám chuť ani sílu číst či odpovídat na kdejaký s prominutím blábol.
Jirka Hájek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 30 dub 2013, 19:12

havlinaj píše:Ono asi tak uplne nejde o to,ze nekdo umi nebo neumi rusky,nemecky,svahilsky(nebo by mel umet),ale spis o to,ze jsme na Cesko-Slovenskych strankach o modelareni tak neni moc duvod tady psat rusky a pripadne jinym jazykem.

Jediný člověk, který pochopil "vo co gou" :grin:

Angličan ať si to napíše na svém foru anglicky, Rus rusky, Němec německy etc. Ale netřeba býti tak světovými. Navíc, už jen čistě pro přehlednost fora.
Jinak na fotky se já (a asi ne jen já) rád podívám. O tom žádná.
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 dub 2013, 19:16

Jirko, s končením na MF - to nerob, bola by to škoda :wink: Pozri, ľudia sú čím ďalej divnejší a sebestrednejší....ale to všade, nie len tu. Nenechaj sa rozladiť, lebo inak by mohol človek skončiť skoro so všetkým....ber to tak, že normálni ešte stále žijú a vrtákov treba ignorovať, aj keď viem, že to je niekedy veľmi ťažké. Trochu ma zarazilo, že ten "vrták" bol v tomto prípade človek, ktorého som mal za pohoďáka...

Ad tie foto...som netušil, že to máš z domáceho archívu :shock: ....nenašiel by si aj nejaké pásovce :P ?
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 30 dub 2013, 19:23

No nie každý je jasnovidec, že pochopí, čo si myslel...to potom prestaňme volať Panzer III Panzerom III ale volajme ho Tank III aby to bolo po našom. Neriešme to tu a uzavrime tým, že nabudúce radšej rovno napíš, že nech tam dá dotyčný preklad a je to :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 30 dub 2013, 20:01

Takovejhle nadpis rozhodně upoutá. Vůbec mě nijak neuráží ani nesejří.Naopak azbuku jsem měl na základce v rámci Ruštiny, což není ošklivej jazyk,navíc je příbuznej.
Nehledě na to, že jím mluví myslím pětina,nebo šestina lidí na planetě( i kdyby desetina-není to zanedbatelný).
Prostě normální člověk to bere v pohodě, a ti, kdo azbuku neznají a chtějí, se aspoň něco přiučí.
Můj názor.
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 30 dub 2013, 20:21

Zdravim ked som raz siel do Chorvatska , cez Bosnu naramne sa mi hodila azbuka Jozef
alukim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ramasa » 30 dub 2013, 20:30

Angličtinu tu používá běžně každý a nikomu to nevadí, jednou za čas se tu objeví něco v azbuce a lidi už berou pušky ze skříní a vypalují domy.

Takže buď i s cizími jazyky a to všemi nebo dejme do pravidel fór, že nadpisy a texty mohou být pouze česky... jinak je to podle mě pokrytecké, napadat jednoho za použití ruštiny a angličtinu tolerovat.

Bylo to myšleno obecně, na nikoho konkrétního se nedívám.

8)
ramasa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Baláš » 30 dub 2013, 20:36

Podle mě by tohle téma měl admin vyčistit a ponechat vážně tu debatu o fotkách a né o tom co se teď hodí (azbuka vs čeština vs angličtina). Příspěvky o jazycích by admini měli šoupnout do sekce "volný pokec", už by se to nepletlo tam, kde to nemá co dělat. Podle mě by se do diskuse zapojili i letadýlkáři a mnozí další. Názor na toto napíšu až do diskuse, kde to bude hlavní téma, tady nechci dávat další ot (pokud tedy něco takového vznikne).
David Baláš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 01 kvě 2013, 08:12

Tohle je téma jak fík... když tu jsou dvě fotky, s nic neříkajícím popisem. Jako sorry, ale popis jedný fotky "Něco z historie! MaZ s klackem.", který by se dal brát i jako popis tématu tohoto topicu nepovažuji za nějak světoborný, a už vůbec mi ta trocha příspěvků, nepřipadá nějak nevhodná, či cokoliv kazící, o tom kdo a jak vnímá azbuku, či ruštinu a tomu podobné jazyky. Být to nějaké téma, kde se už z principu dovíme něco o té přehlídce (někde jsem tu četl, že ty fotky vyfotil přímo Jirka Hájek), ku příkladu nějaké osobní dojmy z takovéto monstr akce, tak je na místě jakoukoliv diskusi mimo, ihned tvrdě označit za off topic a vymazat, ale takhle? Dvě nic moc říkající fotky...?
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 01 kvě 2013, 09:07

:-& Kuci,co zase blbnete??? :P
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 01 kvě 2013, 13:31

Jirka Hájek píše: ...se někteří z vás zabývají tím, že jsem název napsal v azbuce. Je to velký problém?!

Spíš je to matoucí... Pokud by byl nadpis v ČJ tak by bylo jasno, ale takhle? Znamená to že sem patří jen fotky z přehlídek od rusáků? Nebo ze zemí kde se používá azbuka? Nebo co vlastně??
Vzhledem k minulosti naší země se nemůžeš divit že většina lidí není na azbuku zvědavá...
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Paulík » 01 kvě 2013, 13:40

Sakra ved ked sa dakomu nepači nechapem načo tu leziete? Len preto aby ste mohli trolliť zbytočne poukazovať že niečo niekto urobil podla vas zle? sakra ](*,)
Obrázek
IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Hotovo:
OH-13S Sioux (1/48 Italeri)
Ján Paulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrLn » 01 kvě 2013, 14:00

Ján Paulík píše:Sakra ved ked sa dakomu nepači nechapem načo tu leziete? Len preto aby ste mohli trolliť zbytočne poukazovať že niečo niekto urobil podla vas zle? sakra ](*,)

Vidím, že jsi v uniformě, co třeba takhle jen národní hrdost, mě osobně tohle : Фотография военного парада - Foto z vojenské přehlídky , tady prostě vadí a stačilo by to napsat obráceně Foto z vojenské přehlídky - (Фотография военного парада) a bylo by to stravitelnější...
Kam to vede v životě ? Zajeď si do Karlových Varů , Mariánek a koukej, ruština je všude na prvním místě a já se ptám proč :o , jsme snad v čechách nebo ne, doma ať si to píšou jak chtějí ale tady, stydím se za tamní čecháčky... stydím se za tamní úředníky a radní... :-&
petrLn

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse