Kedže som konečne zas niečo dokončil, môžem načať aj niečo nové (aby sa mi ani náhodou počet rozrobených nezmenšil ). Som doma na marodke tak som si zobral takú mrňavú "rýchlovku" z môjho oblúbeného obdobia, teoreticky by do pondelka mala byť hotová. Krabica obsahuje 2 kompletné modely, každý je na 2 rámčekoch (jeden je univerzálny aj pre ich ostatné lode z čínskej flotty tohto obdobia) + planžeta fotoleptou a sústružené stožiare a hlavné delové hlavne.
Dnes som sa zabával s droboťou - člnové žeriavy a "stojany" na ktorých sú člny. Pár krát aj odleteli z pinzety, naštastie som sám doma, takže som svojimi výrazmy v tých chvílach nezkazil morálny profil svojich potomkov. Potom som to strekol surfom a aj tmavo sivou na nástavbu. Ešte pôjde paluba na drevenú, trup na čiernu a komín, stožiare a droboť na palube na žlto.
Další pokrok, nahodené všetky základné farby, paluba aj olejovkami. Radšej nepočítam kolko krát som pri tom odtrhol žeriavy, naštastie ako zázrakom "sublimoval" iba jeden z nich,nahradil som ho drôtom. Chcel by som to ešte celé poladiť olejovkami uvidíme ako to pôjde. Inak tie fotky strašne vyťahujú rôzne chyby(či už lepenia alebo malovania), reálne ich púhim okom vôbec nevidím.Treba brať do úvahy skutočnú velkosť.
... fuuuuuuuha, to je aka mala blcha? Som si to uvedomil az pri foto so zapalkou. (nechapem, ako si robil tie drziaky zachrannych clnov) Parada. Az som zvedavy, ake to bude vo finale. Drzim palec.
Vraj blcha. Veď to má skoro 9cm na dlžku. Čo mám robiť, keď lode z tohto obdobia ktoré sa mi naozaj páčia sú v 350-ke iba drahé reziny a aj to je len zopár, väčšie mierky ktoré si robím sám sú "behom na dlhé trate" a ja si chcem niekedy aj niečo pridať medzi hotové. Tak mi ostávajú iba takýto prckovia v 700-ke. Naštastie už nebudem mať problém zohnať si Combrigi, kedže Plastic-Hobby ich už má v ponuke. Som si už objednal svoju srdcovku - barbetovú bitevnú Alexander II. Dnes som ešte stihol člny.
Pred lepením drobote (figúrky, povrazové rebríky, nejaký ten výplet a vlajka) som to už radšej premiestnil na podložku. Povrch oceánu je z Valejjo pacifiku.
Tak som nalodil posádku a vztýčil vlajku. Zatial táto jedna fotka, viac keď bude viacej času. A ako pozerám fotku, tak musím ešte kus vyrovnať zadné rebríky a dopnúť dve lanká. Naživo som to nezbadal. Starnem a slepnem.