Zdravím už asi tři nebo čtyři měsíce pracuju na tomto téčku. Po něm přijde na řadu ještě jedno taky od Hobby bosse ale trošku jiná věž. Stavět budu podle fotky z Bělehradu.
Přílohy
Přemýšlel jsem jestli mám koupit kovovou hlaveň. Nakonec jsem jí nekoupil a radši jsem se víc snažil pěkně opracovat plastovou smirgl papírem.
Naposledy upravil David Baláš dne 18 dub 2013, 14:19, celkově upraveno 1
Dnešní stav modelu, doplnil jsem nějaké sváry altecem, vyrobil bednu na zadní část a vyrobil poklop velitele (někam se zatoulal ) a upravil periskopy podle fotky. Plus ještě fotka předlohy.
Přílohy
Ochrana periskopu řidiče, sváry obojí z alteca.
Bedna, která je na fotce.
Myslel jsem si, že to pro mě bude větší oříšek, ale nakonec to šlo lehce. :)
Takže dnes mi přišly tři sady leptů od haulera a čtvrtá je na cestě. Takže se do toho konečně můžu pořádně pustit. Pak mi ještě v pátek přišla další t-34, ale ještě jsem se nerozhodl mezi dvěmi předlohami (viz obrázky). Více se jako čech přikláním k té 4, ale ta srbská je hoodně zajimavá. Takže opravdu nevím, ale doufám že to nedopadne tak, že si koupím ještě jedno. Jak bývá u mě zvykem.
Pěkná stavba, budu sledovat. Předlohy taky pěkné, na té československé bude potřeba pár úprav, ale myslím, že ti nebudou dělat problém. Ta srbská je ale taky hodně zajímavá
Upravovat budu muset, ale na to bych potřeboval vědět co je to na levém boku té české T-34, protože vůbec nevím co by to mohlo být. A kdyby měl někdo přímo i výkres tak bych byl nesmírně štastnej. Další úpravy budou na věžích budu je muset vyměnit, akorát velitelské věžičky zůstanou, protože když se kouknu na fotky, tak na věži sedí ta velitelská věžička, ale jinak je to jiný typ věže než je ve stavebnici, takže ta věž co mám už sestavenou půjde do kopru. Naštěstí mám ještě jednu, takže úpravy můžou začít. Na té cz T-34 budu muset vyrobit ještě nějaký tentononc, který je na pravém blatníku.
Přílohy
Stejná velitelská věžička je i ve stavebnici, ale jinak zbytek věže neodpovídá.
Velitelská věžička je v pořádku, ale zbytek věže (ze stavebnice) sedí na tu Bělehradskou T-34, takže je vyměním.
S přidanými barely nebude problém, ten bude v tom označeným, vůbec netuším co by to mohlo být.
Ještě tak so je hodně jakože viditelné je napojení čelního pancíře korby - české je hodně ostré a nemá viditelný ten trámec jako rus a pak panc.klaxon na levé straně.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
tie lana na boku korby su lana na samovyprostenie.este myslim ze nase mali trocha iny kryt vyfukov.ale neviem ci vsetky.plus este ako sa spominalo mali bzuciak na komunikaciu s pechotou.inak dobry clanok a nasich T-34 bol v nejakom starsom modelari.tie samovyprostovacie lana sa pouzivali aj na nasich SD-100 tak skus hladat aj tam fotky.ja som to tiez robil od nuly na moju. tu mas tie vyfuky:[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] foto:valka.cz
Díky moc, výfuky tedy upravím, v tom nevidím nějakej problém. Možná tak abych to všechno obrousil stejně. A k těm samovyprošťovacím lanům jsem našel jen dvě fotky a jako jedna je na to jak se to používalo a jedna jak to vypadá na tom boku, ale je to fotka z muzea a ještě navíc to tam není celé. Takže bych za nějaké další fotky byl moc rád.
na tej tvojej fotke mas iba jedno to lano.v skutocnosti su dve a ulozene proti sebe. nemozem teraz hladat fotky ale takto som to poriesil an mojom modely: viewtopic.php?f=652&t=66974
Dnes jsem začal přehazovat velitelské věžičky. Teda myslel jsem si, že to půjde lehce, ale pak jsem zjistil že každá má jiný průměr. Takže jsem si celkem i naběhl a teď to jde celkem i těžko, ale snad to dopadne dobře. Snad brzy hodím i nějaké fotky.