Další na řadě co se Volva týče je ukázka úplně nejnovější věci, kterou jsme s Karlem připravili. Dlouho jsem kolem toho chodila vědom si skutečnosti, že na některé projekty v budoucnu bude tohle skoro nepostradatelné, pustili jsme se do toho a výsledkem jsou naše první leptané světla s čočkou. Je to sada dělaná na míru přesně na Volvo F12, tedy 4 světla do masky a dvě mlhovky do nárazníku. Mám dvě paraboly doma, takže jsme se snažili zohlednit skutečnou strukturu světla a myslím, že se to povedlo velice slušně. V Belgii to byl jeden z nejvyhledávanějších artiklů.
Na geometrii nehleďte, světla jsou v otvorech jen na gumě a lepil jsem to večer před Jabbeke v hotelu.
Samozřejmě, ty světla vznikaly tak, aby byly to nejlepší co v tomhle ohledu je možný koupit. Když se člověk bude srát s parabolou, dodělá žárovku a nic nepokazí, světla ze stavebnice budou vypadat líp. Ale upřímně: tohle je hotový za deset vteřin a vypadá to hodně dobře. Šetří to čas a cenově to je dost slušný na to, abysme na tomto poli dál experimentovali.
Co se Volva týče, chci pokračovat dál. Rozvrtal jsem motor a převodovku a zaseknul jsem se: stojím opět před otázkou velký nebo malý předělávky. No ale vždyť to samý budu dělat pro F89 taky a tak přemýšlím jestli si to nerozdělím na podsestavu převodovky a motoru a připravím obojí na zaformování ať mám už provždy motory do starých Volvo vyřešený. Stačí připravit blok motoru a trubky okolo, příslušenství už mám přece hotový...
Tie svetlá sú super. Rozhodne najlepšie stvárnenie, ktoré som videl. Dúfam, že budú nasledovať aj na ďalšie typy (DAF 95, 3300 a Scania Streamline, 142H).