Popravdě řečeno, takhle položená otázka je dost obecná. Jaké má potenciální "stavěč" zkušenosti? V jakém měřítku by to mělo být? Jaká "strana" (armáda) ho zajímá? Má to být složitější jen počtem dílů a přitom sestavitelné bez nějakých větších úprav a nebo třeba tím, že bude muset uplatnit určitou zručnost a zkušenost/úsilí při nutných úpravách?
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Bronco Pokud je mi známo, tak 1/76 dělá pouze Airfix.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Tak,tak,svatá pravda.Bronco je prostě supr pro masochisty.Stejně tak MiniArt(ale ten Bronco dost přebaluje). Teď jsem začal YA-12 právě od MiniArt a je to maso. Jen nevím,jak na tom bude Tvoje měřítko.Hodně složitý stavebnice jsou v pětatřicetině,ještě tak ve čtvrtce. 1:76 jsem stavěl jen jednou-byl to Revell(možná přebal Airfixu,nevím)
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli." Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
najdeš si na webu shop MPM ( větší kamenné obchody MPM mají většinou vše na skladě )1. dáš plastové modely, 2. měřítko 1:76, 3. proveď výběr : vyjede ti 5.stánek modelů a pokud je mi známo tak jak airfix i revell mají označení které udává od 1-5 složitost stavby , takže když si vybereš 5ku tak ti garantuju že si užiješ složitosti až-až...hodně úspěchů a hlavně s Airfixem....
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
No přijde mi to zbytečně komplikované. Prostě stačí tam v pondělí zajít, zeptat se, že bych chtěl něco v měřítku 1/76 a vybrat z toho, co tam budou mít a co se mi bude líbit.