Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 93 z 125 • 1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 125
  • Odpovědět s citací

pistole Fengda

Příspěvekod radu » 03 bře 2013, 20:44

znovu oživím výber striekacej pištole, čítal som pár strán späť a skúsim sa opýtať trošku inak
znovuzačínajúci letecký plastikový modelar 1:72 by si chcel zaobstarať novú (prvú) pištoľ,
nechcem low end ani high end, nemaám žiadne skúsenosti so striekaním
pravdepodobne bude pre mňa najvhodnejšia tryska 0,30mm
ale navrhnite mi nejaký okruh pištolí, ktoré máte, resp. ktoré by ste mi doporučili a môžme diskutovať
skúsim sa opýtať aký objem kalíška by bol najvhodnejší, pri malej spotrebe farby ocením skôr praktickosť
ďalej celková údžba pištole,
zatiaľ čo som si istý že pištol by mala byť dvojčinná a s plnením z hora(gravitačná)
pre začiatočníka by moja pištoľ mala mať doraz

PS: tie kalíšky na farbu majú zátku alebo sú otvorené? resp. záleží od jednotlivých typov pištolí?
radu

• Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod Egerman » 03 bře 2013, 21:53

Předpokládám, že by to měla být Fengda a v tom případě bych doporučil tento typ:
http://www.htmodel.sk/produkty/airbrush/striekacie-pistole-kompresory/znacka-133/striekacia-pistol-fengda-bd-203-020-s-tryskou-0-20-mm-17827.html
s tryskou 0,2 nebo 0,25mm. Krom toho co požaduješ má navíc ještě ventil pro jemné doladění tlaku vzduchu.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Michalko » 04 bře 2013, 08:47

Radu nechce Low End a Fengda sem patri. Tym nechcem povedat, ze sa s tymi pistolami neda robit. Naopak, vela skvelych modelarov ich pouziva. Ale co sa tyka poziadavky nejakeho zlateho stredu, tu by som odporucil radsej Triplex, HS-ultra, alebo nieco podobneho. Kvalita materialu sa neda porovnat a hlavne zaciatocnici maju s Fengdami problem pri cisteni. Vsetko sa vsak odvija od financii, ktore je clovek ochotny investovat.

Kalisky si myslim, ze su lepsie otvorene. Zatial som nikoho nevidel zatvarat si ich.
David Michalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod right13 » 04 bře 2013, 11:52

toto musím potvrdiť , mám tu kvazi fengdu z ebayu za 13E , tryska 0,3mm , dá sa s tým nastriekať plocha , kamufláž, spodok , ale na jemnú prácu to nie je , teda možno je ale neviem to :D Ja som tiež začiatočník s pištoľou a myslím si že na naučenie stačí aj táto , pochopiť princíp ako to funguje,ako sa to rozoberá,čistí,starostlivosť o to,riedenie farieb , nástrek pár jednoduchých kamufláži a potom prejsť na niečo profesionálnejšie ak to človeka chytí . Pokial postavím 5 modelov do roka tak nejaká pištol za 150E je trošku scestná
right13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlamko » 04 bře 2013, 16:45

A čo sú zač tieto, máte niekto s tým nejaké skúsenosti?
http://www.ebay.co.uk/itm/Neo-Iwata-CN- ... 19cda2478c
vlamko

• Odpovědět s citací

pistole Fengda

Příspěvekod radu » 04 bře 2013, 17:54

možno by som skúsil zúžiť okruh možností na radu 18x a 20x.
radu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 04 bře 2013, 18:58

Záleží kolik chceš investovat. Pokud zůstává výběr na Fengdě, tak by moje volba padla na 180 s tryskou 0,25 vzhledem k tomu co stavíš. Mám jí a zatím jsem spokojenej. Ještě se mi doma potuluje jedna Fengda BD-130 s tryskou 0,3mm, ale ta oproti 180 vyžaduje vyšší tlak a dost práší. S tou 180 s tryskou 0,25 se to nedá srovnat. Navíc mi připadne i kalíšek na barvu lépe řešený. Obě Fengdy mám kolem čtyř let a zatím bez problému. (asi bych to měl zaklepat na železo) Mimochodem ten ventilek na jemnou regulaci vzduchu je k nezaplacení.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod radu » 04 bře 2013, 19:22

Fengda 180 s 0,3 tryskou by nebola OK?
radu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 04 bře 2013, 20:54

Popravdě řečeno nevím. BD-130 s tryskou 0,30 mi dost práší a jestli to chceš používat na letadla 1/72, tak bych se přiklonil k BD-180 s tryskou 0,25, protože s tou i se svýma šmatlavýma rukama jsem schopný stříkat i linky lehce nad 1mm šířky. Ono hodně záleží na správném tlaku vzduchu a naředění barvy (a pochopitelně zkušenostech). Osobně si myslím, že limit v tomhle směru jsou spíš schopnosti moje než možnosti pistole. Do menší trysky bych se zas bál jít z důvodu možného zasychání barvy na jehle. Další věc je, že Fengdy jsou známé tím, že co funguje u jednoho kusu, nemusí nutně fungovat i u jiného a nemám možnost srovnání více exemplářů jednoho typu abych mohl vynášet nějaké zásadní soudy.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 05 bře 2013, 22:20

Před Vánocemi mě kolega upozornil na toto: http://www.uni-max.cz/souprava-pistoli- ... six-uni/d/. Doplnil jsem tím svoji 180 s tryskou 0,25. Sada obsahuje BD-130A 0,3mm, BD-180A 0,2 mm, BD-182 0,5 mm, BF-800A 0,35 mm, BD-137A a BD-134A. Zatím jsem zkoušel akorát 130 na diorámu - akrylky. 800 mi příjde dost exotická a nějak mi uniká využití, ale 180 má menší trysku, než moje a od 182 očekávám možnost opravy drobných škrábanců např. na autě. Zatím je ale nemocný kompresor, takže toho moc nevyzkouším. Pokud chce člověk investovat více, tak kusová cena je velmi příznivá. Člověk může sáhnout po tom, co zrovna potřebuje.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 06 bře 2013, 15:56

Pánové potřebuji poradit, mám Fengdu BD 202 0,2, kterou mám předělanou na 0,3 (tryska, jehla). Někdy se mi stane, že když stříkám, tak z pistole jde jen čisté ředidlo či jen málo zbarvené pigmentem. Barva( pigment) zůstává v kalíšku a houstne. Mám ji tři roky, pravidelně čištěná, maximální spokojenost. Stane se mi to tak 1-2x za stříkání cca 2 hodky. Poradíte, čím by to mohlo být? Díky moc.

P.S. Jinak se mi to stává jen při stříkání akryl Tamkami ředěné akryl Tamiya ředidlem, když třeba jedu surf ředěnej Levellingem, tak nikdy.
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 06 bře 2013, 19:37

davidek007 píše: Někdy se mi stane, že když stříkám, tak z pistole jde jen čisté ředidlo či jen málo zbarvené pigmentem. Barva( pigment) zůstává v kalíšku a houstne.

Hele chlape, tohle co popisuješ asi bude spíš způsobené tím, že barva není s ředidlem pořádně promíchaná. S akrylkama nemám zkušenosti, ale myslím, že když máš barvu v kalíšku delší dobu, tak se ti vyseparuje v kalíšku ředidlo a pigment zůstane dole.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 06 bře 2013, 19:42

to Egerman: to jsem si take myslel, ale tim to asi nebude,,byla tam chvilku,,cca deset minut a porad to promichavam....a barva je promichana dobre ,,,rozumim tomu co rikas,,ale myslim ze ne,,,uz jsem s tim strikal s tim mixem co to delalo nekolikrat a bez problemu....jen ted to udelalo, vcera,,to co jsem popsa...no pistoli jsem dnes vycistil zcela celou,,,tak to vecer prubnu,,co to bude delat...kazdopadne diky za postreh..
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 06 bře 2013, 21:17

Uff, myslím, že kdyby to bylo pistolí, tak by takhle fungovala se vším, bud by z ní šel jen vzduch nebo v horším případě vůbec nic, ale že by si z kalíšku vybrala jen ředidlo? Chtělo by to vyzkoušet s jinou akrylkou, případně s jiným ředidlem. Obdobný problém u "velkého" stříkání způsobovala přemrzlá barva, ale to už je moc fantasy. :-k
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 06 bře 2013, 21:18

Také bych předpokládal neideálně naředěnou barvu. Ale u jakýchkoliv akrylek se mi stává, že více zanášejí pistoli, takže je třeba po každém větším stříkání čistit pistoli. Používám hlavně Valejo a Lifecolor. U lihovek nebo surfu to tak moc pistoli nezanáší. Takže předpokládám jak špatně naředěnou barvu - možno ověřit pohledem do kalíšku (prasárna, která docela funguje je zacpat trysku hadrem a nechat kalíšek s barvou probublat) i zanesenou trysku a obalenou jehlu.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 93 z 125 • 1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna