Tak nějak postupně ve mně dozrálo rozhodnutí sem něco rozestavěného vložit.
Model mám rozestavěn možná rok a půl (nevím to přesně) proto jsem jej sem zatím nedával.
Práce na modelu probíhali přerušovaně takže určitě na něco zapomenu nebo přehodím. Nemám nafocen přesný postup práce, ale nějaké fotky budou.
Tentokrát se jedná o stavebnici návěsu SCHMITZ chlaďák od REVELLA 1:24, všem jistě dobře známý.
Model bude stavěn více-méně dle fantazie, fotek z netu, prospektů SCHMITZ, a pár fotek skutečného návěsu. Barevné provedení možno okoukám z prospektu. Měl by představovat nové vozidlo (asi bez patiny). Při prohlížení stavebnice mne napadla myšlenka na úpravu rámu a podlahy. Po myšlence se dostavila chuť pustit se do stavby a proto jsem zvolil zcela nelogický postup stavby napřed návěs pak tahač. Z toho důvodu ještě nevím za co jej zapojím do soupravy.
Jenže při přemýšlení nad úpravou jsem zjistil, že upravit rám a podlahu nic neřeší. Nastalo dilema, dost dlouho jsem bojoval s rozhodnutím zda to nakonec postavit jako krabičku či nikoli. Po nějakém čase padlo rozhodnutí jít do přestavby. Změna by tedy měla spočívat v přestavbě návěsu z rámové konstrukce (čemuž plus mínus odpovídá stavebnice), na bez rámovou tzv. (samonosnou) konstrukci návěsu. S tím souvisí přestavba podvozkového rámu, který je o polovinu nižší a kratší. V zadní partii má podv. rám vyztuženy rohy aby vydrželi nepřesné nacouvání k rampě. Dále bude potřeba vyrobit pom. rám pro odstavné nohy a palivovou nádrž chlad. Agregátu. Vyrobit novou schránu na palety (původní neodpovídá typu návěsu). Možno jsem si přidělal dost práce a starostí, ale doufám v aspoň průměrný model.
Naposledy upravil Jozef1 dne 02 bře 2013, 00:27, celkově upraveno 1