Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

UAZ-469

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

UAZ-469

Příspěvekod tomec » 10 úno 2013, 21:14

model trumpeter 1:35,svetla a odrazky od SKP na Gaz-69.inak cista krabicka.
neslo o ziadny vedecky projekt ale len o taku rychlovku hlavne na vyskusanie autentickych odtienov od Sira hobby/tymto chcem sirovi podakovat za ich poskytnutie a greenbaronovi za rady pri stavbe.a ze som sa naotravoval/ a hlavne ho pouzit ako tahac k minometu.
mal by to byt taky veteran z leste.
uaz1.JPG
uaz2.JPG
uaz3.JPG
uaz4.JPG
uaz5.JPG
uaz6.JPG
uaz7.JPG
uaz8.JPG
uaz9.JPG
uaz10.JPG

tomec

• Odpovědět s citací

Re: UAZ-469

Příspěvekod Miroslav Hlavatý » 10 úno 2013, 21:44

Vidieť, že si zvládol aj pre mňa nezvládnuteľné techológie. Oter farby a pod. Neviem, či som už videl UAZ v tejto farebnej mutácie. Zvládol si to na jednotku. ;-I
Aj odtiene farieb sú uveriteľné, lemovanie polí je dobre zvládnuté. Podario sa. =D>
Ešte VPZ a bude to tip - top.
Miroslav Hlavatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 10 úno 2013, 21:49

dakujem.za odtiene a farby treba pochvalit siru ako ich namiesal.ja som to len aplikoval.oter farby je tiez bez problemov,su to vodove farby cize to ide v pohode dole z podkladu.
neviem ako to myslite s tou farebnou mutaciou.toto su tie kamuflazne farby ktore sa nanasaju na original khaky nater a po cviceni idu dole.a polia zalezia na vodicovi.na valke je dost foto,tam som aj cerpal inspiraciu.je vidiet ze sa s nimi moc nemaznaju.
no VPZ,mam uz aj tie dekaly ktore ste tu aj vy spominali ale stale hladam dusevnu silu ich dak dokopy.moc sa mi do toho nechce.ale musim musim,chyba to tam.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 10 úno 2013, 21:51

u armády som slúžil 15 rokov,a mal aj funkciu ženista len taký postreh maskovacie farby boli práškové a po natreti a naslednom usušení boli matné povedal by som trdý mat :) inač nemožem níč vytknúť je to perfektné =D> =D> =D> aj ta maskovacia sieť sa mi pači :)
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 10 úno 2013, 21:56

ano ano.mate pravdu.toto jedno ma velmi mrzi.farby boli matne ale ako som to bral stale do ruk sa to proste vylestilo :( .
nechcel som tam davat este matny lak lebo som sa bal ze sa to zasa nebude dat osuchat.takze to bolo bud-alebo.
ale nie je to posledny takto kamuflovany model tak nabuduce nieco poskusam bokom.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Hlavatý » 10 úno 2013, 22:11

Tou farebnou mutáciou som mal na mysli len to , že konečne sa niekdo odvážil použiť inú, ako kaki farbu. Dúfam, že aj TOPAS spravíš v tej trojkombinácii. :wink:
Miroslav Hlavatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 11 úno 2013, 06:33

No nazdar hodiny! Buch hlavou o stůl v hluboké úkloně - hlava zpátky nahoře, oči jako tenisáky - pak vyheverování čelisti zpátky do pantů - a následuje hluboký výdech v němém údivu.
Moc, opravdu moc pěkně povedený "úžas". =D>
Bylo mi potěšením, žes mne požádal o radu. Ale tahat minomet, to už přece po mně chtít nemůžeš... :grin:
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Nečas » 11 úno 2013, 13:41

Moc pěkné. Zrovna v sobotu jsem si v Děčíně koupil hned dva a doma koukal na kamufláže. A také jsem tam tento kousek uviděl, jak projíždí hlubokou kaluží. Těch fotek tam je samozřejmě více. Opravdu se ti to povedlo. Já chci postavit TAI a pak český s černými maslovacími skvrnami. Je i v návodu. Ale uvažuji i o jiných kamuflážích.
Ještě jednou moc pěkně postavené. =D>
Kdo umí, ten umí. Já jen čumím.
Pavel Nečas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 14 úno 2013, 21:04

Pekne jsi se s UAZem popral, za me jednicka s hvezidickou. :)
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mucha » 25 říj 2013, 00:16

Ajhľa "UŽAS"
Na tejto mašine som sa voľačo po Lešti najazdil (90% iba na sedadle spolujazdca).
Naozaj parádna robota. Klobúk dole. Videl som ti ho tuna aj s minometom - nechcem tvrdiť, že to je hovadina ale ako bývaly "šiškomet" som ho za UAZom naozaj nevidel. Minomet s V3S-kou (teraz už zvačša AKTISom).

Inak aj ja sa chystám na tento model a paradoxne keď som si ho tu dal hľadať tak mi ho vyhľadávač nenašiel.
Keď už budem stavať a nebudem si s niečim vedieť rady aspoň viem od koho ťahať rozumy.
Musíš zájsť priďaleko aby si zistil ako ďaleko môžeš zájsť!

Modely: M-109 A6 Paladin 1/35 ITALERI, M-110 1/35 ITALERI, PZH 2000 1/72 REVEL, ShKH vz 77 DANA 1/35 HOBBY BOSS, UAZ 469 1/35 TRUMPETER, SPG AS-90 1/72 TRUMPETER, Praga V3S IR HOBBY, H D-30 1/35 + ammo pack SKIF, KZKT 537L Tractor 1/35 TRUMPETER, 122 mm SH 2S1 1/35 SKIF
Rozostavané:
SS - 23 Spider 1/35 HOBBY BOSS, BVP - 1 1/72 S-MODEL,
Mucha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 25 říj 2013, 08:01

no viem ze minomety za uazom nie su zrovna bezne ale ani nie nemozne.na fotke je sice iny typ ale to mi bolo predlohou.moj som ale na fotke za uazom nenasiel cize je mozne ze je to vymysel.
urcite by som ho radsej spravi za PV3S ale uaz bola jednoduhsia cesta.
aab.sized.jpg

tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Veg » 01 lis 2013, 22:04

Omlouvám se, že to sem přifařím, ale barevných kamufláží bych se být vámi, nebál, náhodou je to docela prča a úžasně to oživí sbírku :) viz Topas a BTR, ale ten UAZ ve slovenských barvách je naprosto fajn, i ta osahaná místa jdou přeci zmatnit
Přílohy
P1010629.JPG
P1010762.JPG
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeterLuk » 01 lis 2013, 22:13

Pekný Gazík. =D>
Odkiaľ máš dekály? A čo stavebnica, dobrá?
PeterLuk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 02 lis 2013, 10:20

UAZ sa staval celkom v pohode.ak si pamatam tak tam boli nejake drobnosti co ma trocha otravovali ale nakoniec sa to dalo postavit. rozmyslam aj o druhom.
dekaly uz neviem odkial boli.v poslednom case sa ku mne dostali z viacerych zdrojov.spz ktora na fotkach este nie je tiez poskladana zo samotnych cisiel.ale teraz myslim SKP model vydalo na uaza slusnu sadu alebo samotne SK znaky si mozes kupit tu:

viewtopic.php?f=2&t=71102
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeterLuk » 02 lis 2013, 11:00

Zaujal ma, keď som ho videl v obchode, dík za info. ;-I
PeterLuk

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky