Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modely Monti System (a něco v 1:48 k nim)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 962 • Stránka 40 z 65 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 65
  • Odpovědět s citací

Re: Modely Monti System

Příspěvekod Timy1123 » 11 led 2013, 18:16

ještě sem tam nějaký to začištění ...ale jinak už je podvozek připravenej pro nabarvení....
možná tam ještě přidělám pár drátků ....... jako náznak kabelů a trubek.....
Přílohy
ft815 nth 040.JPG
ft815 nth 039.JPG
Modely Monti System aneb Oldova hračkoidní galerie....
Modely Monti System ... co právě patlám ...co jsem patlal a vše kolem....prostě rozestavěno...
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 11 led 2013, 22:55

čerstvě nabarveno i s základníma odřeninama.......čerstvě dolepený gumový blatníky.... a až to všechno pořádně zaschne začnu to špinit, blátit .......
no a pak už zbyde jen dodělat kabinu....
Přílohy
ft815 nth 044.JPG
ft815 nth 045.JPG
Modely Monti System ... co právě patlám ...co jsem patlal a vše kolem....prostě rozestavěno...
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 12 led 2013, 23:03

Teda Oldo, jedeš moc pěkně. Měl bych s tou svou jitrnicí taky pohnout, ale zatím není chuť nebo spíš nenastal správný čas :grin: ale budu se u tebe inspirovat svárama, páč jsem zjistil, že jsem je nějak nenaznačil. Tak to budu muset napravit :grin: Jen tak dál =D> =D>

Honza
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 13 led 2013, 16:41

Jo, jo , dík...
no sváry tam sice mám ale nejsou přesně jak maj bejt... naznačil jsem si tam několik čar a samozřejmě sem to pak přilepil k blbý čáře a než sem si toho všim tak sem měl půlku nalepenou.....tak sem to už tak nechal....
naštěstí u MS se ta věrnost originálu tak nehrotí , přeci jen jsou to původně hračky pro děti než opravdový modely a není to kolikrát vzhledem k proporcím stavebnice ani možný ....
a jelikož na výstavách jsou návštěvníci převážně děti a mládež tak opravdovej ůspěch je když malý děcko při pohledu na autíčko řekne tatra... a vona to fakt je tatra .... ;-I
takže veškerý detaily navíc zná jen ten kdo to postavil a i ty mu ještě řádně zkritizujou kolegové na MS výstavách .... :grin: :grin: :grin:
a pak stejnak nejoblíbenější model je mezi všema návštěvníkama kolegův obytňák ......
Přílohy
fms Teplice 2011 044.JPG
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 14 led 2013, 21:26

Já si myslím, že ve tvém měříitku to tak nevadí, že sváry nejsou přesně podle skutečnosti. Mně to nějak netrklo a teď, když to vidím u tebe, je to takový čistý a prázdný, jestli mi rozumíš. Prostě tam chybí a musím vymyslet, jak na ně, páč trubka není plast, ale něco jako silon. Takže musím vymyslet nějaký postup, který by fungoval :D

Honza
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 14 led 2013, 23:20

zkusil bych gelovej vteřinovëj prstolep...tím by to třeba šlo naznačit....
nebo tam nalepit niť ..když se potře vteřiňákem a trochu splácne.........a ma i takový vroubkování který by mohlo připomínat sváry....
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 15 led 2013, 22:26

Dík za rady, až přijde na řadu, budu to muset nějak vymyslet :D koukal jsem na truck-fóru, tatra vypadá hodně dobře =D> ale někde si psal, že je to bude první a poslední tatra, zlatá liazka, prej, ale co ta cisterna bílozelená, ta byla první ne :D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 17 led 2013, 00:26

no jo. ... nthčko je vlastně už v pořadí moje třetí tatra ...ale bude první kterou opravdu chci dokončit ...
první byla totálšiška druhá ta zelenobílá cisterna... obě jsou v krabici a čekaj...
totálšiška mě nějak přestala bavit ... a ta zelenobílá se mi najednou nějak nelíbí jak vypadá originál a i barevná kombinace...tak nějak občas přemejšlím jestli bych jí nepředělal na něco jinýho...
třeba agrovku s výměnejma nástavbama .... valník, rozmetadlo, a tu kisnu na trávu..to by možná.... :-k
ale ..radši ne .. ](*,) ](*,) prostě mě ty tatry od MS nějak nebaví je to moc pracný a nezáživný...s tím posouváním kabiny dopředu, ůpravou podvozku a ty přední blatníky... to je prostě vopruz...
... zkrátka prostě to vidim tak že tahle červená s jitrnicí bude první (kterou dodělám do konce) a nadlouho poslední do který jsem se pustil.... ale vlastně nikdy neříkej nikdy že jo ... :)
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mason » 24 úno 2013, 21:22

Timy1123 píše:Hokus pokus....první pryskyřicová odlitá kabina... s velmi uspokojivým povrchem (pro mě)
Jelikož to bylo při schnutí střechou dolů tak všecky bublinky jsou uvnitř a povrch venku je kupodivu hladkej.
Ještě budu zvědavej jak se ta epoxy bude chovat během času...jestli nezkřehne, nepopraská, nebo neprovede jinou záludnost....kola jsou po roce v poho ale to je tlustej kus. :-k
Každopádně kabina na Dakarskou Totálšišku je na světě což je zupaaaaaa... :D

Moc pekne to je nemate ich viac jedna,dve bi sa hodily... prerabam 815 dakar na 815 TP 6 a potrebujem taku kabinu nemate zvyšne?
Tiež rozmyšlam nad trambusom... na Liaz podvozku ale kabina je problem :( . Nedokazal bi ju niekto odliat ?
Mason

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 28 úno 2013, 21:17

..ta forma na dvojkabinu to je jen takovej hokus pokus ..jak sem už psal...jen pro "odlití" tak 3-4 kabin jen pro vlastní potřebu....

víceméně tatra už téměř dokončena..... ještě nějaký to zvýraznění spár...a trochu to ušpiním.... a bude to...
......a ač sem skla lepil herkulesem a celou dobu na ně dával pozor...tak se do kabiny stejně
dostali výpary od vteřiňáku když sem vlepoval spodek vnitřku kabiny.... ......... a když sem se to snažil nějak vyleštit tak sem to spíš poškrábal..... :(
...no rozebírat to už nebudu ...bo bych vylít z kůže.... tak se můžu pomalu pustit do jitrnice....
Přílohy
ft815 nth 053.JPG
ft815 nth 055.JPG
ft815 nth 056.JPG
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 28 úno 2013, 21:27

Oldo, Tatra vypadá pěkně a s výparama od vteřiňáku jsem si užil na slepici, takže vím, o čem mluvíš :D začínám pomalu spřádat plány na svojí jitrnici, ale ještě to nějaký čas potrvá :D

Honza
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 28 úno 2013, 21:36

..to je ale šlendrián...už si s ní měl dávno pokračovat......počítal jsem s tím že budu mít kde opisovat .... :-D
Timy1123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mason » 01 bře 2013, 02:45

no tak si asi musim pomoct sam.. ked tu tatru dokončim a zistim ako sem dat fotky tak ju sem pridam ... dneska by som si mal ist kupit nove monti 815 dakar nech mam druhu čast na tu kabinu ... a eše asi liaz na ten trambus... možem sa este spytat ake pouzivate lepidlo ? ja mam Rewell profi...
Mason

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KR Desing » 01 bře 2013, 10:01

pekne nespravis liazku alebo tatru silaznu verziu ? :(
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
KR Desing

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timy1123 » 01 bře 2013, 14:32

Mason píše:no tak si asi musim pomoct sam.. ked tu tatru dokončim a zistim ako sem dat fotky tak ju sem pridam ... dneska by som si mal ist kupit nove monti 815 dakar nech mam druhu čast na tu kabinu ... a eše asi liaz na ten trambus... možem sa este spytat ake pouzivate lepidlo ? ja mam Rewell profi...

já používám toulen a v něm rozpůštěný na kousky nalámaný cd obaly...montisystemy to lepí v poho bo jsou z PS... a na drobnosti prstolep.... a na tmelení revel plasto....

to KR Desing .....agro 815ka mi taky leží v hlavě... a udělat výměný nástavby...ale dělat další tatru ... do toho se mi moc nechce.....
Timy1123

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 962 • Stránka 40 z 65 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 65

Zpět na Rozestavěno