Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 21 z 82 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/vlastní projekt

Příspěvekod ELKAN » 07 led 2013, 13:01

Shodou okolností jsem včera v jedné knize narazil na obrázek R.C. kde jsou latríny vidět. Bohužel Ti to asi moc nepomůže, ale stejně obrázek přikládám....
Přílohy
IMG_2197.jpg
IMG_2198.jpg
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 07 led 2013, 14:41

Děkuji Vám za komentáře, přátelé!
To Honza: Já jsem byla hlavně zvědavá, jak bude vypadat bok RC kompletně vyzdobený, tak jsem měla velkou motivaci ty sošky modelovat. Více volného času se na tom též pozitivně podepsalo, přibývalo to docela rychle.
To ELKAN: Moc děkuji za názorný obrázek, no vida, takže by ty latríny mohly být na okrajích paluby před čelní přepážkou. Ostatně i na tom origo plánu to tak je. Dívala jsem se do technických poznámek k RC od Kpt.KL, který tam rovněž doporučuje latríny dodělat, jen jsem stále uvažovala, kde a jak je přesně umístit a také jakou výzdobu by bylo vhodné na tu čelní stěnu zvolit.
Tady mi to připadá už dost nízko oproti znázornění v plánech RC:
http://collections.rmg.co.uk/mediaLib/5 ... /large.jpg

Naopak provedení, jak je vidět na modelu lodi Chatham by tomu víc odpovídalo, akorát bych je dala ještě víc k okrajům trupu:
http://collections.rmg.co.uk/mediaLib/4 ... /large.jpg

Vnitřní část přepážky bych pak dozdobila podobnými motivy, jaké jsou na bocích trupu; nějakou tu mořskou nymfu s trumpetkou nebo s rybou..., ale to ukáže až čas.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 07 led 2013, 14:59

Když koukám na oba obrázky, tak latríny jsou logicky nad hladinou, aby mohla "torpéda" rovnou do vody.....ale Karolína má v těch místech ještě trup, takže by to asi nefungovalo.... :-D
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 07 led 2013, 15:18

Hmm, to je fakt a splachovací určitě neměli. :-D No bude třeba to ještě vykoumat. Latríny umístím na model, až jak bude hotová příďová konstrukce, která zatím chybí.
Napadlo mne umístit je k okrajům té zaoblené paluby, jak to má třeba Victory,
IMG_2231.jpg

ale netuším, zda jejich okraje bude možné udělat tak, aby přesahovaly za okraj paluby a byly částečně nad vodní hladinou. Pokud by tam nebylo dost místa, musely by jít dolů.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 07 led 2013, 15:41

Na chvilku vykouklo sluníčko, tak se mi povedlo udělat pár fotek RC na denním světle, jak vypadá v reálných barvách.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 07 led 2013, 16:43

Ahoj Doris,
máš úžasný dar od boha. Tohle je už spíš umělecká záležitost než modelaření. Fotky jsou moc pěkné ale ani zdaleka nezachycují realitu jak to člověk vidí naživo. To je teprve zážitek.
Ať se daří šikulko a gratuluji k dalšímu POTY, bylo to zasloužené vítězství!!
Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 led 2013, 15:03

Ahoj Pavle a děkuji za milá slova a přání. Na fotkách se trochu dělají odlesky od zlatých ozdob (i když jsou zmatněné patinou), tak to dost zkresluje jejich vzhled a provedení. Navíc někdy fotím pod umělým osvětlením a to zase zkresluje barvy. Pochopitelně vidět to v reálu je jiný zážitek, než si prohlížet fotky z kompaktu. Manžel něco fotil zrcadlovkou, ale když to nahraji do galerie, tak se to stejně zmenší a výsledek je podobný. :( Možná bude někdy model k vidění na nějaké výstavě, ale do našeho auta ho asi nenarvu, už Sovereign prošel jen tak tak a RC bude ještě větší.

Pokračuji s výzdobou na pravoboku a připravuji paluby. Bude třeba zakrýt zadní kajutu, aby tam nepronikal prach, než interiér dokončím a zcela uzavřu. Narazila jsem však na problém, který kniha Anatomy of RC neřeší - chybí tam vyobrazení zadní stěny hlavní kajuty a jediné, z čeho tedy mohu vycházet, jsou fotky modelů. Ovšem zde se provedení zadní stěny liší a já nevím, co zvolit, aby to odpovídalo co nejvíc skutečnosti. Na některých modelech je ta stěna plná, jiné ji mají částečně nebo zcela otevřenou. Prozatím jsem udělala přípravu pro otevřenou střední část této stěny
(podobně, jak jest provedeno na posledním přiloženém obrázku), ale je možné, že to mám chybně. Nemáte, prosím, někdo přesnější informace? :?:
Royal-Yacht-Caroline-3.jpg
stěna kaujty.jpg
111128125865bc7eadf7ef348e.jpg
hms_ro10.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 led 2013, 15:44

Paluba na přídi je již připravena k realizaci povrchové úpravy, plaňky budou kopírovat tvar boků případně provedu hákování. Na pravoboku jsem doladila ozdobné lišty a přidala schůdky. Nyní se začne osazovat výzdoba.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 led 2013, 17:57

Oblíbená práce na RC pokračuje... Dnes jsem nazdobila galerii na pravoboku; po tréningu na levé straně bylo modelování sošek už jednodušší. 8)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 12 led 2013, 18:26

Krásné filigránské detaily Doris :o .
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 13 led 2013, 09:17

Velice děkuji za pochvalu, Petře, mám radost, že se Ti má práce líbí.

Vyrobila jsem zadní palubu, kde ještě musím vyříznout otvor pro světlík a vše obložit "dřevem". Přináším i pár fotek na denním světle, jak vypadá má včerejší práce.
015.jpg
020.jpg

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 13 led 2013, 15:10

Povrchová úprava na zbývajících palubách je dokončena, snažila jsem se plaňky přizpůsobit tak, aby kopírovaly tvar boků, a zároveň jsem naznačila hákování v místech, kde se plaňky už příliš zužovaly. Následně jsem udělala imitaci dřevěných kolíků v místech, kde jsou pod palubami příčné trámy/nosníky a vše završila patinou + washem. Zatím ještě chybí pažení v zadní části trupu, ale to budu moci realizovat, až bude paluba pevně přilepená na svém místě.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díky uzavření zadní kajuty má osvětlení konečně ideální rozptyl, jaký jsem očekávala. Detaily v interiéru budou krásně viditelné přes relativně velká okna, takže se na tom budu moci vydovádět a vymodelovat krom nábytku i mnoho různých předmětů... :P Co nevidět napojím poslední okruh (trojici luceren na zádi) a bude to kompletní. 8-)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 14 led 2013, 08:07

Je to nádhera!!!!
Ty máš Doris plány výzdoby na oba boky lodi, nebo jen jednu stranu, a druhou musíš zrcadlově otáčet?
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 14 led 2013, 08:28

Děkuji moc za pochvalu! Výzdobu levoboku jsem zrcadlově otočila, předpokládám, že obě strany RC měly totožnou výzdobu. Nyní, když dělám pravobok, je to už jednodušší, protože mám za sebou tréning a vím, co mne čeká. To nejlepší však teprve přijde - honosně zdobená příď a bohaté sousoší na podstavci. :P
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 16 led 2013, 22:45

Po troškách pracuji na dalších soškách a pravobok se od zádě začíná zaplňovat. Mizerné počasí mi trochu komplikuje práci, protože vše musím dělat pod umělým osvětlením.
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 21 z 82 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno