Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Infantryman 120mm

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Infantryman 120mm

Příspěvekod Džar » 12 pro 2012, 15:22

figurka německého vojáka v měřítku 120mm.
natíráno akrylovými barvami, stínováno oleji.
figurka je od firmy Tamaiya.
Přílohy
infant1.JPG
infant2.JPG
infant3.JPG
infant4.JPG
infant5.JPG
Džar

• Odpovědět s citací

Re: Infantryman 120mm

Příspěvekod Milan Kubáň » 17 pro 2012, 09:30

Prosím tě ,příště se takovým figurkám zdaleka vyhni.Podívej se na ty ruce a hlavu
vypadá jak po mozkové obrně:neví z čeho si dělal ten řemen na kterým má zavěšený kulomet.
Myslel jsem,že je to hasická hadice.
Ještě jedná věc,
figurky se malujou,natírají se vrata,plot a podobné věci.
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Žaba » 18 pro 2012, 02:34

džare muj nazor zni tak: pokračuj a nenech se odradit ;-) vseci sme takto malovaly projdi si naky clanky a teorie o malovani olejem a popojedes :)
Moje Galerie a W.I.P. na http://ZabaArt.blogspot.cz/
Lukáš Žaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 19 pro 2012, 15:12

....mrzi ma pan Kuban,ze vy ktory ste tu tak tvrdo obhajovali prace urcitych mladych chalanov,ze im tu ludia beru chut malovat tym com im napisu za kritiku..tak teraz tu vypisujete ako by ste uz zabudol ze aj vy ste zacinal..ze miesto tychto vyrazov ste radsej mali dat nejaku radu chalaniskovi,ked uz tak vela malujete...

Dzare, vykasli se na to,myslim na to co napsal,ale nevykasli se na malovani..kazdy zacinal,nikto to neumel napoprve..tak sup sup na vlakna o malovani ..koukni u Taika blog, nebo u Lukasa, Le6na, Mariana, Krepa a mnohych dalsich....najdes toho velmi vela v tejto sekcii..a ked nevies si poradit kludne napis ,urcite sa niekto ozve kto ti rad poradi...

Tak drzim palce :D
torsion

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan petr » 19 pro 2012, 16:34

Ahoj,
pokud to nemáš nalepený moc napevno, zkus ten popruh zbraně posunout někde na střed výložky a trochu pozvednout hlaveň (mrkni do návodu nebo na krabici), měl bys tak dostat přirozenější polohu......
Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza durdis » 19 pro 2012, 18:23

Nazdar,
Já osobně bych ji nechal tak jak je, zastrčil bych ji do skříňky a měl bych to jako návod co jsem dělal špatně. Je to tvoje první figura a pomúže ti vidět co je na ní nedobrého. Pořiď si nějakou menší velikost a tu se snaž udělat už mnohem lépe, nemusí to být ani original. Přečíst si tady rady porady a případně se zeptat čemu nerozumíš. Hlavně tě nesmí odradit že ti někdo neodpoví hned. Rad a návodů je tu dost i odkazů na další stránky kde se dá najít hodně o malování.
V první řadě dbej na dokonalé očištění a spasování figury. Na těch tvejch fotkách je vidět jakoby spadla do chuchvalce chlupů.
Další je dobré rozmyslet si jakým typem barvy ji budeš malovat ,olej - acryl, podle toho se odvíjí další postup.
Pan Kubáň asi zrovna natíral plot že ti nemohl poradit jak malovat lepší figury, i taková 120 se dá namalovat bezvadně, ale to se musí už něco umět a některé věci předělat nově. Ale asi až někdy jindy.
Honza,
Nikdy se nevzdávat. Saburo Sakai
honza durdis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kubáň » 21 pro 2012, 11:52

torsion píše:....mrzi ma pan Kuban,ze vy ktory ste tu tak tvrdo obhajovali prace urcitych mladych chalanov,ze im tu ludia beru chut malovat tym com im napisu za kritiku..tak teraz tu vypisujete ako by ste uz zabudol ze aj vy ste zacinal..ze miesto tychto vyrazov ste radsej mali dat nejaku radu chalaniskovi,ked uz tak vela malujete...

Dzare, vykasli se na to,myslim na to co napsal,ale nevykasli se na malovani..kazdy zacinal,nikto to neumel napoprve..tak sup sup na vlakna o malovani ..koukni u Taika blog, nebo u Lukasa, Le6na, Mariana, Krepa a mnohych dalsich....najdes toho velmi vela v tejto sekcii..a ked nevies si poradit kludne napis ,urcite sa niekto ozve kto ti rad poradi...

Tak drzim palce :D

Asi jste mne chlapi špatně pochopili.Já ho nekritizoval jak to má namalované,každý nějak začínal.
Chtěl jsem jenom říct ať nekupuje takové figurky humpolácky udělané,strnulé,neživé.
Nevím jak bych to jinák vysvětlil. [-X
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 21 pro 2012, 12:13

Tak jednak se namalovat taková figura dá více než obstojně. A jelikož stojí relativně málo peněz, je velká, tak na učení se malování a zkoušení (hlavně ty oči) je to ideální věc. Moc se mi nelíbí nafocení. Ovšem to fakt není figurou. A také držím palce.
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kubáň » 22 pro 2012, 17:06

První velká chyba začinajícich figurkařů je velikost figurky.
Nikdo si neuvědomí,že čím je figurka větší ti více jsou vidět v konečné fázi veškeré nedostatky.
Nevím jak jini,osobně bych doporučoval velikost 54 mm nebo 75mm.Tam ty začatečnícke
nedostatky nebudou tak patrné. :shock: [-o<
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 23 pro 2012, 18:43

Tak v mém případě to bylo naopak. Tedy než jsem si troufnul na bustu, trvalo to. Ale v malování jsem se posunul dopředu až teprve když jsme si namaloval velkou figuru. Mimochodem byl to právě plasťák od Tamiye. A právě proto, že byl velký mi umožnilo se soustředit na věci, o kterých bych předtím ani nevěděl, že jsou tak moc vidět. Ono že totiž něco v menší velikosti není až tak moc vidět, neznamená, že to tam není a nemá být. Právě proto mi ty velké figury přijdou důležité. Je to opravdu na každém, co si zvolí. :)
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flieger » 01 led 2013, 22:26

Ten popruh od kulometu je opravdu moc tlustý. Neboj se použít třeba jen obyčejný papír - kladívkovou čtvrtku nastříhanou na proužky - k plastu to přilepíš třeba vteřinovým lepidlem. A tyk bych ho posunul vejš na rameno - správně by to asi mělo být přehozené přes tu kšandu od Y řemení. Jinak to na první pokus není špatné. A hlavně, je potřeba naučit se figurku dokonale "natřít", protože malovat se dá až potom, co člověk zvládne natírání! U velkých měřítek to platí dvojnásob.
Zasloužilý lepič, stavitel retro modelů.
Flieger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kubáň » 03 led 2013, 08:53

Flieger píše:Ten popruh od kulometu je opravdu moc tlustý. Neboj se použít třeba jen obyčejný papír - kladívkovou čtvrtku nastříhanou na proužky - k plastu to přilepíš třeba vteřinovým lepidlem. A tyk bych ho posunul vejš na rameno - správně by to asi mělo být přehozené přes tu kšandu od Y řemení. Jinak to na první pokus není špatné. A hlavně, je potřeba naučit se figurku dokonale "natřít", protože malovat se dá až potom, co člověk zvládne natírání! U velkých měřítek to platí dvojnásob.

Nejjednodušší a nejlevnější je hlinikový kelímek z čajové svíčky.
Nasříhaš si pásky jaké potřebuješ a lehce se formuji.Tloušťka plechu je ideálni
na řemeny,pásky a podobné věci.
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Kubáň » 03 led 2013, 09:03

lopee píše:Tak v mém případě to bylo naopak. Tedy než jsem si troufnul na bustu, trvalo to. Ale v malování jsem se posunul dopředu až teprve když jsme si namaloval velkou figuru. Mimochodem byl to právě plasťák od Tamiye. A právě proto, že byl velký mi umožnilo se soustředit na věci, o kterých bych předtím ani nevěděl, že jsou tak moc vidět. Ono že totiž něco v menší velikosti není až tak moc vidět, neznamená, že to tam není a nemá být. Právě proto mi ty velké figury přijdou důležité. Je to opravdu na každém, co si zvolí. :)

Jestli sis článek pořádně přečetl tak se jedná o začínajícího figurkaře.Sam pišeš,že ti to nějakou dobu trvalo,než jsi zplodil něco solidního.
Podle mne je lepší koupit sadu menších figurek za pár korun,než zpatlat několik větších za podstatně více peněz.
Milan Kubáň

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Džar » 10 led 2013, 19:01

Tahle figura byla pokusná, chtěl jsem na ní vyzkoušet techniku , kterou používám na bojovou techniku, tzn. akrylové barvy , olej, wash a pigmenty.
V reálu se mi zdá celkem dobře vypadající, možná opravdu to nafocení figuře na kráse nepřidalo.
Převážně dělám bojovou techniku, figuru občas zkouším, ale velmi málo.
Určitě mám co vylepšovat, děkuju vám za tipy a info, kde získat návody a postupy.
Džar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lalo133 » 23 úno 2013, 20:26

... :wink: Congratulations Fig. I like this figure. But the color is very special. The color I like. ... :wink:
lalo133

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů