Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

IS-2 růžový Zvezda 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: IS-2 růžový Zvezda 1/35

Příspěvekod Robert C. » 05 pro 2012, 12:01

Tady někde v hlouby Galerie je taky moje ružová IS-2,taky jsem si to musel postavit a jak koukám na tvé fotky originálu tak to pěkně rychle stárne
Robert C.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 05 pro 2012, 16:45

Loni dostal nový nátěr.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Veg » 05 pro 2012, 21:03

byl jsem tam i letos v září, stojí na upravené betonové ploše, žádná tráva mezi pásy, září skoro novotou a není vyšisovaný, ta patina z roku 2008 se mi líbíla
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 19 pro 2012, 11:41

no to snad ne ... tady si ze mne někdo dělá srandu :cry: :? přesně takhle jsem chtěl zužitkovat zvezdu a byl jsem předběhnut :cry: ach jo ...
ale teď vážně ... klobouk dolů, takhle pěkný to teda nedám =D> [-o<
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!"
"Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton

Edvard Beneš se nezasloužil o stát
kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert C. » 20 pro 2012, 18:09

Ale dáš kytli-nic na tom není,jenom jeden odstín
Robert C.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 21 pro 2012, 00:12

no tank možná aspoň jakeš takeš ...ale podložku ne ... u tý si opravdu nevěřím, ještě jsem žádnou nedělal
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!"
"Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton

kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 21 pro 2012, 21:51

Ahoj,taky jsem tam byl v Září .
Přílohy
IMG_0999 (800x600).jpg
IMG_0998 (800x600).jpg
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Veg » 21 pro 2012, 21:54

Dáš to, všechno je jednou poprvé, můžeš laborovat, a pak to doženeš a předeženeš barvou, bez podložky to prostě nevyzní, musí tam být kontrast...
Naposledy upravil Jiří Veg dne 29 říj 2016, 10:41, celkově upraveno 1
Jiří Veg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vrabec » 22 pro 2012, 06:12

Podstavec zvládneš,šutry došly a tedˇdáš beton(sadru).
A musíš si pohnout,než to zase zrezaví(teda skoroduje) a zaroste !!!
Možná se dočkáme že jednou bude v čs.barvách.
Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 22 pro 2012, 16:38

Tank se mi líbí, je pěkně modulovanej.

A k tomu proč to někdo natřel-v tý době jsem byl na VŠ a tak jsem tu atmosféru, kdy padla nenáviděná moc KSČ, zažíval naplno. Ten tank na náměstí byl symbolem moci Sovětů, kteří nám do Prahy šoupli IS2 bílá 23 s tím, že je to první tank co přijel do Prahy, protož IS 2 byl mohutnější než T34. Takže ten tank byl pro mnohé i symbolem toho, jak nás oblbovali.Jeho natření na růžovo byl tedy symbol zesměšnění toho všeho čím nás tehdy krmili. A bylo to i dost odvážné.
Tím nátěrem ten tank defacto nijak nepoškodili, protože komouši ho stejně každou chvíli natírali aby vypadal důstojně, tak holt by ho zas přetřeli na zeleno.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 23 pro 2012, 21:01

jsem tam byl v červenci, to už byla na betonu a s čerstvou barvou ... tam mne to tak napadlo,ale vzhledem k tomu, že měsíc potom se narodila malá ještě nějak nebyl čas ... zvezdí isko už se mi chvíli válí doma (i s plechama, laufem a friulama ... ale to spíš použiju na jinej model a růžovku dám jen z krabice) ...
Přílohy
růžovka.jpg

kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 28 pro 2012, 21:11

Ondrous píše:Na těch prvních 4 fotkách to vypadá jako živý. :grin:

Jen se pak nesmíš podívat na ty fotky předlohy. Hanobitel Černý to natíral štětkou a podle mého tu barvu měl jednak hustou jako svině a taky ji vůbec neředil a je mnohem víc posunutá k červené než ten řídký prosvítající nástřik pistolkou té napodobeniny. Černý to tou barvou celé naprosto prasácky zalepil, prostě umělec.

Navíc už asi blbě vidím, ale ten wash na té předloze ani v tom muzeu na větru a dešti, mrazu a slunku ani po zvětšení fakt nikde nevidím. Ta předloha sama vypadá skoro jako hračka a napodobenina se chce asi hrát na bojový stroj svým washem a dalšíma technikama. Navíc Černého hnus je matný, napodobenina pololesklá.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrikFC » 29 pro 2012, 00:23

tank je hnus...ale podlozka je pekna
petrikFC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 29 pro 2012, 06:08

to Hammer: původně byly fotky prohozené a na prvních čtyřech byla předloha. Autor vlákna to pak opravil.

Já teda na fotografiích (než dostal nový nátěr) opršení, špínu a stečeniny vidím.
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 29 pro 2012, 09:37

Čistě technicky: předloha je mnohokrát štětkována, Černý to "zalepil" i s pásy strašným způsobem. Tohle zopakovat na modelu je machrovina. V podstatě část postupu je výroba vraku a to jsou moc složité věci. Zcela určitě to nepůjde stříkáním. Takovou předlohu dělat je navíc riziko, že to každý může naživo vidět a porovnávat. Je to jako napodobovat Gotta zpěvem. Buď to můžu dělat vážně a nemůžu uspět jinak, než že můj hlas od Karla rozezná jen počítač, nebo to můžu dělat jako šaškárnu.
Tohle autor napodobeniny předlohy naprosto nevzal v potaz. Ani se nepokusil přemýšlet nad povrchovkou a použil "stádní princip" španělských postupů.

Když navíc do očí bijící letitou štětkovou povrchovku předlohy, která je na tom naprosto stěžejní, stříknu řídce aniž si třeba předtím do Surfu štětečkem nenadělám ty tahy, dělám z toho šaškárnu aniž chci. Řemeslnou. Tank se musí slepit čistě, pak už se jen nanáší povrchovka. Polovina práce na napodobenině je beze sporu hrubou nedbalostí odfláknutá. A to je dost.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky