Upravil jsem podvozek a dodělal pár drobností, přemaskoval, stříkl černou a s očekáváním odmaskoval. S výsledkem jsem spokojený a pomalu můžu začít kompletovat. M.
Přílohy
Protože se stmívá čím dál dříve, tak už jsem byl nucen fotit při lampě
Podvozek už má své pevné místo , kolečka jsou přiložené na focení, dneska bych ještě chtěl dodělat ostruhu. Kamufláž mě zaujala hned, plátěných ještě budu mít dost . M
Přílohy
Detaily na černé nejsou zrovna vidět, ale to vytáhnou filtry a patina
Bohužel jsem si všiml stavby až v tomto pokročilém stádiu... Za prvé musím říct, že to na fotkách vypadá spíš jak čtvrtka, než jako dvaasedmdesátina.. Vypadá moc hezky. Jenže si musím trošku zabrblat... Jestliže je na fotce opravdu Märtzův letoun, tak ten v návodu asi jeho nebude... Proč.? Protože návod ukazuje kříže na křídlech úplně někde jinde, než ve skutečnosti byly..! Kříže mají být blíže ke trupu..! A po bocích podkladového čtverce pod křížem byly pak jen užší červené pruhy..tedy nebyl červený celý koncový oblouk křídla. Je ale také možné, že červený pruh byl jen na vnější straně..(což se mi zdá pravděpodobnější) Nějak takhle, jak to ukazuje tahle barevná rekonstrukce..(obrázek) Taky koukám, že máš VOP stříklé nabílo, ale na fotce je vidět, že kříže zde byly také v bílých čtvercích..
No paráda. Pruhovaný pfalz má už červený kabátek a lemy. Gratuluji.
K barevné rekonstrukci. Najednou je tu víc otázek než odpovědí. Na fotografii skutečně vypadá že křídla jsou blbě. Maji být bíle konce křídel. Zase na obranu na barevném bokorysu jsou pro změnu špatně pruhy na trupu. Ty má martinost podle fotky správně. Kde je tedy pravda? Ona asi pravda bude někde mezi. Každopádně v AZ to evidentně zmotali. Koukám, že na fotografii má Pfalz spodek trupu světlý (barva materiálu,bílá?) v návodu je pruhovaný i zespod.
Model je zdárně nastříknut už bych to tak nechal. Kombinace červená/bílá/černá Pfalzu sluši
Každopádně to určitě už nechám tak jak to mám, předělávat to nebudu. Na fotce havarovaného stroje je zřetelné, že by to mělo být tak jak napsal Zdesko, ale jiné podklady jsem k tomu neměl, tak jsem nechtěl spekulovat a vymýšlet. Jak napsal Vlasta Ondrousovi " Neboj fotka se objevi hned jak model doděláš " M
Trochu jsem se pohnul, dodělal jsem ostruhu, nanesl dekály a zalakoval, ještě dodělám hrazdu na horním křídle a pomalu se chystám na patinu a filtry. Pumy ani držáky pum asi dávat nebudu, protože z fotky jednotky není až tak patrné jak to pořádně vypadalo . M