Jsem pražák a máš pravdu. Žije tu spousta šmejdů. Mně už tu ukradli auto celý a ještě vykradli byt. Byt byl pojištěnej, auto ne. A známému rozbili okénko jen aby si mohli zapálit cigáro. Z auta mu zmizel jen ten zapalovač. Je to hnus co se děje.
Naposledy upravil čibotr dne 17 lis 2012, 10:07, celkově upraveno 1
Teda Ondro, ty jsi "klikař"! Když jsem ještě bydlel v Praze, vykradli mi byt a asi po měsíci auto. Z auta vzali půlku!!! handsfree, zkoušeli vydloubnout radio bez čelního panelu (to se jim nepovedlo, tak ho zničili) a pak dvě krabičky od řidičských bonbónů. Byly v nich ale jen vajgly, používal jsem je jako popelník. Doufám, že si "zobli"... V tu dobu jsem pochopil, že to sekání rukou za krádež má něco do sebe...
to Šrám: bral jsem to podle knížky od Zbyňka Války, Stíhací letadla 1914-1918, 1. díl.
Díky téhle knížce jsem se vlastně dostal ke chmelnicím, tak k ní mám citový vztah, ale některé barevné rekonstrukce jsou diskutabilní. Už jsem se spálil při stavbě Berga, který je tam zobrazený s černým pruhem na trupu.
Bristol je tam zobrazený s dlouhými výfuky a disky kol v barvě plátna.
A sypu si popel na hlavu, toho bokorysu v Ospreyi jsem si blbec vůbec nevšiml.
to Šrám a Zdesko: díky moc za podklady, pánové, ty disky kol udělám vážně bílé, na horním křídle bude číslo a ohledně výfuků se rozhodnu podle toho, co budu schopen vyrobit.
Jsem rád, že se křídla líbí. Pár kazů se najde, ale celkově jsem s nimi taky spokojený. Dnes budu předvrtávat dírky na všechno, co na křídla přijde, je to docela makačka na bednu.
Další velice zábavnou částí stavby byla výroba dekálů, klasicky jsem je udělal v Power Pointu:
dekaly 1.jpg (15.8 KiB) Zobrazeno 784 krát
A takhle vypadaji na planku 1:144. Doladit velikost byla celkem pakarna, ale snad to bude na modelu sedět.
Těžkou hlavu mám jen ze sériového čísla na SOP. Tak jsem ho dal na poklad, který by neměl moc kontrastovat s PC 10, před nalepením ho obstříhnu a uvidím, co to udělá. Pokud byste měli nějaký nápad, jak se s tím poprat líp, předem díky.
Barvy jsem schválně zvolil světlejší, na modelu je pak zkusím utlumit filtrem.
Trup už jsem měl v podstatě hotový a připravený na stříkání, zbývalo už jen vyrýt plechy na spodku čumáku. Ale nebyl bych to ani já, abych moc nepřitlačil a neodloupl kus tmelu.
A žaluzie na chladič po nasurfování bohužel vypadají podstatně hůř, než se na první pohled zdálo.
Křídla jsem stříkl základovou bílou a pak jsem je přebrousil pod vodu smirkem 2000, abych se na žebrech probrousil na surf. Doufal jsem, že to vytvoří prosvítání konstrukce...
Bohužel se mi pořád nedaří zabránit tomu, aby se mi na nastříkanou plochu nalepil bordel.