V dávných a dávných dobách ,kdy Jirka Dvořák stavěl svůj model CV10 jsem se pokoušel o stavbu předchůdce , prvního z Essexů CV9 Essex. Model je to přímo hrůzostrašný, hromada tmelení pasování na sucho a stejně to nevýjde tak jak by jste potřebovali, proto můj model putoval zpět do krabice a čekal na znovuobjevení. To nastalo dnes a k mým stavebně rozdělaným modelům se dnes zařadil tento model. Kamufláž bude velice jednodůchá, celý model bude modrý, mimo spodní části. Stavbu si oproti Jirkovi hoooooodně ulehčím setem od Pontos CV 9 1943 Detail Up set. SEt by měl obsahovat vše, ale kdo ví, vždy se něco k vylepšení najde. Toť asi na úvod vše, fotky stavu modelu dodám zítra, abych případné následovníky odradil již v zárodku a mohli jste si šetřit nervy na další a lepší modely.............
Zbyňku bude ze 43 s katapultem ještě nevím musím dostudovat kdy tam byl , pokud máš nějaké podklady můžeš mi je poskytnout ? Díky a s tou patinou trošku počítám .
Studuji CVC-9 ale pro 700 pro ni takový setík od pontosu není.. Hangarové katapulty měly jen CV-9 až CV-12.. u všech demontovány v r 1944 což dokazuje fotka CV-9 v barevné camo z roku 1944 kdy jsou na levé straně balkony s AA kanóny. Na pravé straně výzbroj stále nebyla těmi velkými vraty se i dál naloďovala letadla http://www.murdoconline.net/archives/10864.html
Už je to tu... ,konečně se mohu nechat inspirovat tvou stavbou ! Je pravdou ,že bych jako modelář o tak hroznou stavebnici ,ale přitom tak pěknou předlohu letadlovky nikdy nezavadil bez vydání sady od Pontos... Jsem moc rád ,že ji mám a držim palce se sochařinou...to bude spotřeba tmelu Tvé vlákno budu bedlivě sledovat....
1/700 CV-9 Ta stejná firma Nejblbější na koncepci waterline/full hull je ten červený plast má pravděpodobně jinou smrštivost a tak jsou velké prostory pro tmelení Další problém je absence jakékoliv struktury trupu. na zdendově 1/350 je vidět alespoň naznačení protitorpédové obšívky. ale plátování naprosto chybí Připojuji pár fotek ze stavby 1/700 žlutý a černý miliput, Mr.Primer Surfacer.. plátování bude naznačeno pomocí masek z maskovací pásky a postupné stříkání surfacerem
essexech obecně ano ale CV-9 Essex je jiná věc oba kity představují podobu z roku 1943 kdy byl šedomodrý.. v roce 1944 byl v segmentové camo a pak měl v r 1945 opět šedomodrou .. důležitá je přestavba kterou loď procházela např v roce 1944 bylo v místě levého balkonu hangarového katapultu doplněn post pro dva qoudy atd...
JIrko, kamufláž nic mocv, ale má prvky, které se na jiných pozdějších Essexech nevidí, proto chci dělat verzi z cca duben 43, kdy tam nejsou prakticky žádné změny i když set od POntos je řeší včetně palpostů na hangárové palubě. Mám nachystané další modely CV 10 a CV 14 kde se již pustím, dá-li zdraví a chuť) do tříbarevných respektive vícebarevných kamufláží Proto i můj Essex bude víceméně barevně zachovalý, o to více by toho mělo být vidět na palubě, mám už zase pár fotek ve foťáku tak je časem hodím, ale je to zatím hlavně o broušení a jiných aktivitách.
Máš pravdu JIrko, ale z Frenklinu budu dělat právě CV10 , pokud mi to nervy a oči dovolí, ty rozdíly jsou velice markantní, proto jsem začal tímto" jednobarevným" strojem, úplně očesaným, také kvůli letadlům, přebývaly mě Dauntlessy.