Jen si to telegraficky posunu na oči - lepím, brousím, nýtuju, nic moc foceníhodného, jen to už pomalu chytá tvar. Bohužel, briti se zatím neozvali, takže se mi blíží dilema, jestli odložit a počkat, nebo to dát z krabky... jsem trochu zklamanej.
Tak opět jeden kontaktní příspěvek. Set od Freightdogu už není v nabídce, takže to opravdu bude skorokrabička, jak bylo myšleno na začátku. Slepil jsem gondoly, ty přední čela moc nesedí (viz tmel na fotkách) a je to zatím nejvíc nepasující část (bohužel 4x). Gondoly na křídlo naopak lícují výborně. Taky jsem už nalepil kabinku a teď trochu válčím se sestavou čumáku (prosklení a věž). Nicméně fakt se to teď trošku vleče
Zas trocha progresu, hrál jsem si s čumákem. Okolo přední věže je docela vidět do trupu; opůvodně jsem se snažil průhledné díly okolí věže zevnitř dotmelit do správného tvaru, ale moc to nikam nevedlo, tak jsem to nakonec vyřešil jen "záclonkami" za věž z papíru natřeného interiérovkou. Lepší než nic. Zaměřovač by bez úpravy kolidoval z přední věží. Tady to moc vymyšlené není, pravděpodobně je ok jsen pro MK.II s prosklenou přídí, tady jsem ho snížil, vysunul na drátku až do přední bubliny, ale stejně to pořád asi není úplně dokonalé. Za něj jsem udělal z kusu destičky "lehátko" pro bombometčíka a trup snad už bude komplet. Dobrá zpráva je, že přední věž půjde na místo vmáčkout až nakonec...uff
VOP a SOP napevno plus vymaskováno. Ten, kdo u Eduardu protlačil masky do výrobního programu, má u mě pivo Fakt si neumím představit tohle maskovat ručně... Na druhou stranu mám pocit, že některé radiusy byly řízlé trochu mimo a jakoby lezou z obrysu masek, nicméně možná je to jen tím, jak jsem masky vyloupával.
Křídla jen nasazena pro focení. I když to vypadá jako kousek před barvou, teprve surf ukáže a hlavně na křídlech bude ještě hafo roboty.
Tak aby to nevypadalo, že jsem se na něj vybod Musel jsem doladit spoje, surf toho ukázal dost, ale snad už je to ok. Dolepil jsem odvrtané "fuel jettison pipes" a krásné nasávače od QB na motory, myslím, že tomu prospějou. Křídla jsou už napevno. Teď už snad finální surf a barvičky
Tak další várka progresu. Celý model syntetickou stříbřenkou, kamo stříkám lihovými Agamami, které se naopak dost loupou, takže předpokládám, že to z podkladu pak někde orvu. Nýty jsem nezabrušoval, takže předpoklad je, že by někde mohly po přebroušení na ten stříbrný základ hezky vylézt, uvidíme. Jinak ten vršek je vystínovaný trochu "moc", pořád mám nutkání to ještě utlumit, ale asi počkám...aby z toho ve finále vůbec něco zbylo. Teď mám vymaskováno a jdu na černou (spíš tmavě šedou), ktrerá tomu teprve dodá ten správnej šmrnc Jinak řeším dilema, jestli potom spáry na černé vytahovat černou, nebo světlou, asi zkusím a uvidím...
Lochy, ja by som tie spodne plochy fukol o cosi svetlejsou "ciernou" cosi ako ciernosivou, a do spar panelaze "narval" tu "najciernejsiu" farbu, aku mas...svetlejsie linky panelaze by posobili, podla mna, neprirodzene...
Máš to parádně nastříkaný. Na tu černou bych ti poradil stříknout to směsicí XF-1 flat black a XF-64 red brown v poměru 1:1. Vyčet jsem to v knížce "Jak na modely technikou airbrush" od Bretta Greena a na fotkách, to vypadá dobře