Ja neviem s tej stavebnice sa mi tie lopatky zdajú strašne nahusto. Ak by sa ti s tým chcelo babrať dalo by sa to jednoducho urobiť,ale aj tak to nebude moc vidno tak neviem,jedine že by niekto cielene kukal dovnútra. Ale ak patríš k takým ako ja ,že je tam prd vidno ,ale hlavne,že ty vieš,že je to tam . Vyrež si ten podkladový krúžok,porátaj počet lopatiek,rozdeľ si to na tej kružnici na toľko častí koľko je lopatiek nakresli tam a potom už len nalep tie lamelky-lopatky na tie nakreslené čiarky a nemal by byť absolútne žiadny problém z dodržaním roztečí medzi nimi. Ja som to takto robil na 1/72 tak v 1/48 by to nemal byť žiaden problém.
Ešte jedna varianta ma napadla. Vyrež tie lopatky na tom dieli s tej stavebnice,nechaj ten stred a ten vonkajší krúžok,vyrež nový,nakresli naň tie lopatky nalep ale len herkulesom,potom tam povlepuj tie lopatky potom ten krúžok prilepený herkulesom odtrhni a bude to pekne priechodzie,potom môžeš už len zvinúť kúsok plast.kartičky prilepiť k tomu akože pokračovanie motoru ten zvnútra nastriekaj na čierno a je to.
Sacáky budou určitě otevřený, jen teď řešim jak moc je budu řešit.
LuMar: Jo, ve stavebici jsou trochu hustší než v reálu. Stavebnice má lopat 40, motor v reálu jen 30. Ale motor na tvojí fotce neni ten co měly naše MiGy, je to nějaká novější verze. Správnej je tenhle:
Vstupní ústrojí je trošku jiný. Vemu díl ze stavebnice, dodělam ty čtyři vzpěry a teploměr a bude hotovo. Stejně tam nebude moc vidět. Až dodělam regulovací rampy, bude díra kterou je vidět dovnitř skoro poloviční než je teď, i když budou rampy v otevřený poloze.
Odvolávám co jsem odvolal, slibuju co jsem slíbil. Nedalo mi to, a udělal jsem ještě jeden pokus s lopatkama s plechu. Udělal jsem si montážní přípravek: Destička, na ní rozměřený úhly po 12° což vychází na dříve zmíněných 30 lopat, dorazy z Evergreenu. Jednak kvuli zachování rozteče, a pak se to v něm upně parádně lepí.
Dva pásky plechu, překřížený uprostřed, šířka by očko 1,5 mm, ty mi udělaly takovej základní kříž:
Potom spousta dalších pásků, už dolepovaný jeden po druhym:
Nakonec z toho vznikne taková 30ti cípá hvězda, pořádně jí prolepit z obou stran. Zastřihat lopatky na stejnou dýlku a pak pinzetou naohýbat do požadovanýho zkroucení. Stačí chytit konec a otočit, žádný velký kakání. Výsledek:
Ještě samožřejmě přibude kužel, vzpěry a ptákovinky, ale lopatky jako takový myslim že dobrý. Teda já jsem spokojenej. Takže to samý ještě třikrát
Další díl nekonečného seriálu na téma sacáky. Začal jsem dělat na "dveřích" kanálů. Ty bylo potřeba udělat nový, plechový co nabízela stavebnice byly po opravě šířky sacáků ouzký. Mřížky jsem vystříhal z plechovejch dveří, zbytek je destička, tmeleno vteřiňákem.
První kousky už v surfu. Budu muset zainvestovat do lepších nýtovadel
Hotový fanový kola s dodělanejma vzpěrama klobouku: