Oživuju zbraně ,trošku to celé ještě zjemním,a branďák bude zase o chloupek blíž k dokončení (konečně ) .Když tak pozoruju ty krásné nové stavby tady na foru tak mne svrběj ruce načít novou krabici
Nevím, jestli to není fotkou, ale ústí kulometu Parabellum (nevím jistě, jak se to skloňuje...) vypadá trochu "mosazně, jako by tam prosvítal podklad. Ale jak říkám, možná to zkresluje fotka.
Jestli se budeš pouštět do nový krabice, ne že sáhneš po D.H.2.
Velmi se ti povedlo opotřebení na plovácích a utlumení Lozenge. Ty "uhnívající" panty ovládacích ploch takhle necháš? Přemírou patiny příliš neladí se zbytkem letounu...
Nemyslím si, že to ztvárňuje "uhnívající" panty... Je to námořní stroj a tak se určitě bohatě promazávaly..a tak se mi toto ztvárnění zdá přiměřené. Některé pozemní Nieuporty vypadaly po promazání pantů křidélek mnohem hůř...
Nóó promazal a umastil jsem to doufám dobře(slaná voda je slaná voda a zkorodované pantíky by pilotům asi velkou radost neudělali ),a to ještě budu muset znázornit mastnotu kterou vytahali lanka řízení z průchodek.Vodní tříšť která při startu éro doslova zaplavovala ,vpasírovala slanou vodu do všech otvorú , a ta se musela vypudit ze všech důležitých míst právě tím důkladným promazáním!Všem pohyblivým částem hrozila nejen koroze, ale i zamrznutí což se dost často stávalo u kulometů a to bylo v souboji zvláště nemilé Pravda je, že jsem vyznavačem hodně zašpiněných ér,nevěřím , že se letadla z bojových letů vracela čistá,ale uznávám že jo to věc názoru.Máš pravdu, že na těch fotkách mého branďáku je ta mastnota hodně výrazná,ale to bohužel vytáhl blesk, ve skutečnosťi je to mnohem,mnohem méně kontrastní .Finále budu fotit při denním světle ,tak se snad branďák ukáže v těch správnejch barvách .Držím ti palce při tvé stavbě D.H.2 zrovna tenhle typ byl hodně umaštěnej a olétanej těším se na tvoje ztvárnění zatím
Konečně jsem se dostal k modelaření ,začínám kuťit na motoru.Připadá mi trošku malej ,zvláště při srovnání s mercedesem od rodena.Zároveň přípravuju koleje a podvozek pod branďáka a tak se mněním v železničního modeláře.
Základní nástřik barvou,první vrstva anilínek , nechá se lehce zavadnout a lehoučce se setře.Následuje olej a nakonec zase anilín .A zase se lehoučce štětcem setře.