Teď vyvztává otázka, jestli byl lyžník bojovně použit a nebo se jen testoval. Mám v plánu udělat pruh podle návodu a stejně široký jako trupový znak. A na kamufláž hodit bílou smývatelnou barvu
Trošku jsem popojel. Spodek hotový, jen není foto Dnes jsem měl doma chvilku klid, tak jsem navrstvil RLM71. Zítra zkusím zamaskovat, abych mohl přes svátky pokračovat Nějak jsem zapomněl vložit fotečky
Několik fotografiíí na Fw 189 naleznete v knize "Focke Wulf Nahaufklärer Fw 189 A "Uhu"; Schulflugzeug Fw 189 B "Eule" und Schlachtflugzeug Fw 189 C; Entwicklung, Produktion und Einsatz" od Stedinger Verlag * Lemwerder, autor Hans-Peter Dabrowski v kapitole Die Fw 189 mit Schneekufen (str 211 - 214). Píše se tam o testovacím KD+RO, který byl testován v zimě 1941-1942 v Dorpatu. Nicméně tam píšou, že se zkoušky moc nevedly a taky, že se nedochovaly fotografie Fw 189 s lyžemi z bojového nasazení, takže se obávám, že ten lyžovej Fw 189 A-1 je pouze a jen testovací a není od bojové jednotky a ten pruh přes trup je velmi tenkej. Nicméně ty fotky jsou slabý.
Kříž na boku je velmi malej a ten pruh je podle mě tak, když si vezmu pomyslnou vzdálenost od kříže k ocasním plochám a udělal bych tam svislici, tak od ní směrem dopředu ke kříži je ten žlutej pruh. Pruh je zcela jistě tenčí, nežli je šířka trupového kříže. Odhadl bych tu šířku tak, jako bys vedorovné části kříže rozpůlil a ty pomyslné svislice by asi tak měly být šířkou žlutého pruhu přes trupové gondoly. Konce křídla zespodu jsou žluté a písmenný kód zespodu je KD+RO je rozdělen tak, že K a O jsou ve žlutém pruhu a mezi R a O a K a D jsou spodní kříže.
R je zhruba v polovině hloubky křídla mezi náběžkou a klapkou, kříž je o cca první linku paneláže opřen a horní hrana vodorovné části kříže vytváří pomyslnou přímku s horní hranou písmen R a O. Opačně K a D.
Během testů se KD+RO utrhla pravá lyžina a zůstala viset svisle a stroj tak musel noutově přistát. Fotografie z letu a po nouzáku se nachází ve zmíněné knize. Ještě tam je snímek na KD+RO bez nátěru z montážní dílny.