Tento pásák se mě vždy líbil svým tvarem. Protože jsem ho opět chtěl k letadlům na porovnání, nezbylo než šáhnout po ACE. Jiná možnost ani není. Po většinou negativních článcích na tento model jsem si řekl že to zkusím. Přinejhorším se to vyhodí. Po otevření krabičky jsem zjistil, že zase tak velká hrůza to není. Je to model pro modeláře! Pravdou je, že pilník se vyřádil. Tmelení bylo jen vpředu na špici a něco málo vzadu kolem dveří. Trochu přebroušení povrchu 1000 šmirglem. Ze stavebnice není kanon, ten je kovový, drátek okolo světel. Nitě z plastu jsou madla na krytu motoru. Zbarvení - klasika naší armády, tak si to pamatuju ze zdejší posádky než ji zrušili.
Staval som ho a nie je to zrovna ľahký model, zložil si ho veľmi dobre, ale chcelo by to wash do spár. Takto vyzerá ako základ na ďalšie modelárske techniky, i keď viem, že odreté to nemalo byť z čoho, keďže sa technika udržiavala, ale ten wash by dal tomu hĺbku a reálnosť. Na zadných dverách máš odretú farbu až na plast. To hnedé na pásoch(asi blato) by som radšej premaľoval do farby gumy a pásov a celé ich zľahka poprášil. No ja som tiež len začiatočník, takže to ber len tak zľahka. Je pravda,že je to ojedinelí model aj tu na fóre, a keďže viem, že je to makačka tak
Snaha se musí ocenit...myslím, že si na tom nechal kus práce. Chtělo by to doplnit nějaké drobné detaily, ale myslím, že do vitrinky to stačí.Ještě poladit opotřebení provozem, to omatlání kol hnědou barvou není moc přesvědčivé.Použít nějaké pigmenty,wash atd.
Půjdu do sebe, něco s tím ještě provedu. Ale pro mě to byl spíš test jestli je to opravdu tak strašné. Cílem byl opravdu jen vitríňáček. Ale když se tomu věnuje trocha víc času tak se z toho dá udělat slušný modýlek. Někde na netu jsem našel fotky že se do toho někdo pustil s vnitřkem. A nevypadalo to zle.
U těhle modelů hodně záleží jaké máš výlisky....měl jsem jich několik a kvalita byla někde lepší a někde hrůza.Drobné díly nepoužitelné a o detaily většinou přijdeš když to dáváš dohromady, takže vše znovu. Stavěl jsem ho...foto zde. http://www.smallscaleafvforum.com/forum ... php?t=3548
Na BVP-1 jsem se dva roky potuloval po Slovensku jako jeho řidič. Mám tento stroj také rád. A nyní mé postřehy k tvému modelu. Jak už bylo napsáno výše, gumové ubruče pojezďáků přemaluj tmavou šedou až černou. Takto nikdy nevypadaly ani zablácené a rez z pásů se na nich také nedržela. Lehce bych naznačil oleštění stykových ploch rozet a napínacích kol, dobarvil bych zadní dveře, vyměnil anténu za slabší a dodělal wash. Ale i tak je vidět, že jsi si s tím modelem dal hodně práce. Blahopřeji k dokončení.
Tak jsem změnil barvu pojezďáků, vyměnil anténu, trochu umatlal blatníky. Už to tak nechám. Jak jsem již zmínil dělám letadla a k bojovce jsem si jen odskočil. Nějak mě to začalo bavit.