Tak som si k nemu včera v noci sadol a aj keď mám momentálne rozrobené ďalšie tri veci, dorazil som ho do konečnej podoby. Ono zas na nej až tak nezáleží, lebo v tom najvzdialenejšom kúte vytríny kde sa bude toto téčko krčiť to nebude hrať významnejšiu rolu

Stavebnica stojí za starú belu čo by som ešte nejako prežil, no tvarová vernosť je ta-tam a to je dosť smutné, keďže jeho autori majú k dispozícii asi najviac skutočných predlôh na svete a napríklad už len ten katastrofálny sklon zadného panciera korby model zráža kamsi dosť hlboko..
Nakoniec ale svojmu účelu poslúžil a stal sa mi veľmi cenným pokusným králikom na všetky možné techniky. Sranda je, že vďaka výraznému zaprášeniu - raz som to skúsiť musel - z nich vidieť len máločo

Pásy sú vinylové ad AFV a fén sa na nich dosť vybláznil kým si sadli na kolesá. Problém je, že si "sadli" aj pod kolesami a minimálne ľavá strana by si zaslúžila podložku s nejakými hrbolmi.
V krátkej budúcnosti by som chcel postaviť jeden konkrétny stroj, ktorý to podľa pamätníka schytal 3x z toho 2x horel a predsa to rozchodil (4x už také šťastie nemal). To ma viedlo k tomu že som si vyskúšal vytvorenie obhoreného panciera plus "zalepenie" prerazeného miesta plátom bočného panciera z inej mašiny. Na prvý pohľad sa tá "doska" zdala príliš hrubá ale ak som sa chcel držať svojej story, tak by mala origo hrúbku 45mm a v prenesení do mierky mi to zhruba sedí - mám tam 1.2mm plastikovú doštičku.
Zvar, to je už iné kafe. Pri ňom som taktiež debutoval a pravdupovediac z výsledku nejak moc nadšený nie som. Ako materiál som použil (tuším) 0,4mm hrubý olovený drôt, ale na rozdiel od použitia nejakého dvojzložkového tmelu je ten "odskok" od dosky dosť viditeľný a teda neprirodzený..
Sadze od horenia mali pôvodne jemnejšie prechody, no neskôr som to prerábal a z nejakej blbosti si trochu zalaboroval s tamiyáckym retardérom

Podľa story typu WHAT IF... bolo madlo nad dierou po zásahu prerazené a tovarišč ktorý dosku zváral, z neho kus odpálil aby mu nezavadzal

No a tu je výsledok. Fotky sú aké sú, denné svetlo stojí na prd a aj keď som čaroval so svetlom a trochu sťahoval nežiadúce odtiene, predsa len skutočnosť je farebne trochu iná..
Čosi zo stavby je tu:
viewtopic.php?f=58&t=67193
Naposledy upravil Robo 'Sic' Komlóši dne 29 říj 2012, 02:42, celkově upraveno 1
Na každý trik a fintu ktorú som postupne objavil, som prišiel vždy len vďaka nejakému omylu.