Tomáši, koncepce obsahu jako přehlídka lokalit mi přijde přesně to pravé. Podobně byla koncipována například kniha Zdeňka Roučky Američané a západní Čechy, kterou určitě znáš, takže já hlasuji pro tento systém. Je to přehledné a z komerčního hlediska to může oslovit i regionální historické nadšence, které nezajímá prvoplánově jen vojenství.
Chtěl bych velice poděkovat panu Kosovi za velkou práci, kterou jistě odvedl při sběru a popisu fotek, erudice regionálního badatele se prolíná se zájmem o oblast, kde žije a je korunována citem pro výběr fotek se zvláštní, neopakovatelnou atmosférou. Bez nadsázky je to nejlepší kniha, kterou jsem o válce za několik posledních let viděl. A nemohu si to odpustit - celoživotní práce odborníka, hledání v archivech a zapadlých muzeích i soukromých sbírkách (přes 300 fotek) se prodává za 299 korun. Přitom se jedná o zralou sondu do jedné oblasti jednoho krátkého úseku dějin malého národa ve velké válce. Chlapci z Canfory by se měli chytit za nos a všichni, kdo sem píšou, že knihy (mnohdy spíš sešity) v ceně přes tisíc korun tomu odpovídají, by měli tak učinit s nimi.
Mám z knížky vážně ohromnou radost.