Přilepil jsem Královně na přídi královské jablko, ale v podání Panartu to spíš vypadá, že si jde královna zahrát fotbal.... Takže budu muset jablko o něco zmenšit...
Myslím si, že konstruktér a designater od Panártů zvolil galionovou figuru podle Royal River. Podle mého názoru to nedopadlo s výběrem a volbou předlohy zase tak špatně, ale provedení mosazných odlitků Panartu maličko pokulhává za předlohou, ale budiž, to už člověk nějak přežije... Valná většina modelářů je s odlitky spokojena; pravda, tvaru a designu plastových výlisků nebo odlitků ze slitin zinku dosáhnout nemohou. Ale abych se vrátil k tématu. Kvalitnější vysvětlení by mohl poskytnout jen Kapitán KL.
Přílohy
Honza ------------- Per aspera ad astra... Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
Pro Doris: Je mi jasný, že přední výzdoba neni historicky přesná, a protože i ostatní výzdoba neni, tak jsem to udělal z materiálů, které jsou použity na celé lodi. A protože mi teď jde hlavně o vzhled, tak jsem docela spokojen, jak to dopadlo. Hlavně dalo práci naohýbat ty mosazné profily na obou stranách stejně.
Pro honza čižule: Já myslim, že Panart si udělal vlastní galionovou figuru. Zachovali to, že je to žena a má nad hlavou korunu. Moc se těšim, jak tuto figuru udělá Doris z moduritu.
Budu natahovat žebříky, a tak bych se chtěl zeptat, jaký uzel nebo postup se Vám osvědčil při vyplétání příčných lan. Jde mi o to, aby si svislá lana udržela ve své poloze, aby je ty uzlíky nedeformovaly. Máte nějakou vychytávku? Už jsem vypozoroval, že se to podkládá papírem s narýsovanými čárami k udržení roztečí......
Neni to tak dlouho co jsem se potýkal se stejným problémem. .....naljnovaný papír je asi nejednodušší systém jak dodržet správné rozměry. Příčky nedoporučuji moc šponovat, protože to pak stahuje úpony k sobě. No ona i příčka mírně prohlá vypadá víc reálně.
Pěkná práce, to omotávání lan máš provedeno skvěle! Když už to tak precizně děláš, dovolím si jednu technickou poznámku ohledně zakončení lana - mělo by být zapletené, jak je vidno na přiložených obrázcích: