Zítra budu doma u skeneru, tak to sem pověsím, tady v Praze v práci bohužel nemám ten návod. Oskenuju to sem i s popisem kamufláže dle Jerryho Crandalla. Otázka je ovšem, jak moc se dá Jerrymu věřit že
Ted me tak napada....mam pocit, ze naky fotky a profil tyhle Dory jsou v knize od Axela Urbankeho: Green Hearts First in Combat with the Dora 9.....esi nazapomenu, mrknu doma na to..............
Tak už jsem z toho totálně jelen! Kdyby ve smajlících byl nějaký z parohama, tak ho sem vrazím aspoň 5x! Je fakt že na fotkách je zřetelný kontrast těch fleků proti boku trupu, takže obě dvě barvy asi 76 nejsou.
Uvidíme co ukáže Kubrtův návod.
Zdravím..takto jsem tu academku někdy před dvouma rokama splácal já.Kamo jsem dělal podle tý první publikace od JAPO pozn.Je tam hromada chyb...dávám to jen jako ukázku další varianty kamo
No co se týče fleků na čumáku, tak jsem tam kde jsem byl. Modrozelené fleky trochu tmavší než rlm76, je dost neurčitý pojem.
Jinak má academy v návodu dost blbin. Kamuflážní pole jsou úplně blbě, pruhy na trupu vypadají taky trochu jinak a na spodní straně křídel mají špatný typ křížů. Eagle Cols to má v popise camo sice taky blbě, ale obrázek je dobře,tj. plné černé kříže.
Academy taky doporučují pozdější kryt kabiny, zatímco Eagle starší, tak jim asi budu věřit, protože to vypadá že akáda stříli prostě jen tak od boku.
Mylím že ty fleky nakonec fakt udělám 02, dnes už asi nikdo nezjistí jestli byly tou či onou barvou.
Podle týhle fotky to vypadá tak, že ty fleky jsou nepatrně tmavší, než ta RLM 76. Moc se mi nezdá, že by to byla RLM 75. Spíše bych se přiklonil k možnosti RLM 02, popřípadě k nějakej odstínovj variantě RLM 76 (žlutošedá, nová RLM 76, nebo RLM 76 na tmavým základě - vypadá pak tmavší).
Já bych to asi až tak ortodoxně neřešil. Ta barva je prostě odhadem nějak mezi 76/02/75. Osobně bych vzal v potaz i to, že na konci války se na Foukouších vyskytovala hodně světlá i shora - snad RLM 76. Vzpomeňte si na Bf 109K s velmi světlou variantou RLM 75 - je jen o chlup tmavší, než 76. Dal bych tam něco takového. Stejně se to nedá spolehlivě určit ani z barevné fotky a taky - jaký to mohl být přesný odstín vzhledem ke způsobu nanášení? Shodli jsme se, že to je nějaká světlá šedá, tak hurá do ní.