Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Japonské vozy 2012 1/24 Tamiya + Aoshima

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Japonské vozy 2012 1/24 Tamiya + Aoshima

Příspěvekod r.waclav » 01 říj 2012, 08:06

Dobrý den Doris, nenašel jsem ve Vašem profilu Vas e-mail a tak bych Vás rád touto cestou poprosil, zda byste byla tak laskavá a poslala mi Vaši adresu na r.waclav@seznam.cz Více jak po 30 letech se vracím k modelařině (konkrétně japonská auta 70. a 80. let v měřítku 1:24 od Tamiye a Aoshimy). Viděl jsem Vaše skvosty a jen bych opakoval to, co už řekli jiní přede mnou. Měl bych několik dotazů, jak se dělají některé věci a sem do fora se to moc nehodí-bylo by to asi moc dlouhé. Můžete-li tedy, prosím kontaktujte mě. Děkuji za laskavost.
r.waclav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zaloha00 » 01 říj 2012, 15:31

No Doris, co na to říct?
pecka, super, paráda, úžasné =D> =D>
Jak šel čas Ferrari: F40, 360 Modena Spider, 250 Testa Rossa, 365 GT4BB, 246 Dino GTS Spider, 348 Ts Spider, 512 Tesstarosa, 612 Scaglietti, F1-126c12 Long Beach, 365 GTB4 Daytona, Mythos, F-355, 328 Gtb, 250Lm, 512BBi, 330 P4, 148 California, 599 SA Aperta Gold Editon, 512BBi, F1-90 641, 348 tb Monte Shell, F50

Rozestavěno: Lamborghini Jota SVR, Ferrari 308GTB Barum, Ferrari F310B
zaloha00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 02 říj 2012, 17:22

mas dalsi cerveny bodik :-D
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 02 říj 2012, 18:23

Paní Doris, doufám že uděláte i Toyotu GT86, měl jsem tím možnost jet a je to raketáááá :D tak bych ji rád viděl od Vás jako model...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Riki_12 » 10 říj 2012, 16:49

Doris máš to nádherné :) ale chcel som sa opýtať či by si nebola taká dobrá a neposlala mi na mail fotky RX-8 lebo v topicu sa už fotky nezobrazujú a plánujem si ten model kúpiť (lebo auto už mám a chýba mi ešte model :D )tak sa chcem inšpirovať :) prípadne ak pre mňa máš nejaké varovanie ohľadom toho modelu :) budem velmi vďačný :) tu je mail Richard.sheeposh@gmail.com
Richard Šipoš ... I will be back
specializzazione: Mitsubishi, Lamborghini, Alfa Romeo, Mazda rotary engined cars
working on : Mitsubishi Strarion 2000 GSR-X Turbo viewtopic.php?f=155&t=49515
Riki_12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 10 říj 2012, 17:19

Zdravím přátelé a srdečně Vám všem děkuji za ohlasy a komentáře, moc si toho vážím! [-o<
Jsem nyní dost zasekaná prací, tak se omlouvám, že reaguji až teď.
K dotazům a kontaktu na mne - zde je můj email, pokud tedy budete cokoliv potřebovat: doris.obrucova@seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Mám rozestavěná další 4 auta - všechno japonečci :P , na nichž budu pokračovat až v zimě. Teď dotahuji lodičky, kde potřebuji brousit a to mohu dělat jen venku, tak to chci ještě rychle stihnout.
Toyota GT86 je parádní, koukala jsem i na to modré Subarko od Tamky. Nejraději bych se pustila do obou. Hodně mne však láká ta oranžová barva na Toyotce, ale netuším, zda ji Tamka už nabízí ve spreji. :?: Já vlastně všechno stříkám jen sprejem, tak by to bylo pro mne ideální, protože na Tamiyácké TS spreje jsem zvyklá.

RX-8 mám od Fujimi, nějaké fotky se najdou. Není problém. :) U toho modelu je ale třeba upozornit na velmi mizernou kvalitu zpracování, nepřesnost některých dílů a ani proporce karoserie nejsou optimální, tady Fujimi dost ujela. Hlavně se nedívejte na podvozek, ten je odfláknutý nejvíc.
Mimochodem Riki_12 - gratuluji k parádnímu autu, ten zvuk Wankelu je parádní, viď? :P

Pár fotek mojí RX-8:
http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 66_208.jpg
http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 66_218.jpg
http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 66_215.jpg
http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... 1066_b.jpg
Tu jsou ještě další modely:
http://www.nissanclub.cz/vozidlo/nissan-silvia-1066
Jak bude příležitost, mohu ještě nafotit lépe.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Riki_12 » 10 říj 2012, 22:44

vdaka :) no je to vysoko návykový zvuk :) mám ju už skoro rok a prirástla mi k srdcu tak veľmi že to nemám ani k čomu prirovnať :) tak ak ako hovoríš ak bude potom príležitost dalšie fotky ma len potešia :) a myslím že aj ostatných
Richard Šipoš ... I will be back
specializzazione: Mitsubishi, Lamborghini, Alfa Romeo, Mazda rotary engined cars
working on : Mitsubishi Strarion 2000 GSR-X Turbo viewtopic.php?f=155&t=49515
Riki_12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 11 říj 2012, 07:19

Čistota a preciznost....Best of Best
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr.Roof » 11 říj 2012, 17:18

Naprosto úžasné! Chtěl bych říct, který z modelů se mi líbí nejvíc, ale nejde to, každý má něco do sebe :-). Opravdu obdivuju, že má někdo takovou trpělivost a dokáže vytvořit tak precizní výsledek. Držím palce, ať máte do budoucna více takovýchto přírůstků!
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Bazar autíček všech značek, výrobců a velikostí
Mr.Roof

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Reemus » 05 lis 2012, 17:10

Krasna praca ako vzdy ...
Zakazdym si rad nerusene a hlavne pomaly popozeram tvoju pracu ..detaily su neuveritelne ...krasa
Obrázek
Reemus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 lis 2012, 16:06

Moc Vám všem děkuji za ohlasy, přátelé! Mám radost, že se Vám můj vozový park líbí. Pořád se učím a snažím zlepšovat; auta jsou mojí srdcovkou podobně jako plachetnice, ale s auty si mohu (narozdíl od lodí) zařádit a porovnat modely s předlohou, což je ideální.
Pro Rikiho_12 přináším slíbené fotky RX-8 od Fujimi.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Tento model jsem stavěla před pár lety, ještě mi chyběly zkušenosti a jsou tam nedostatky, ale tehdy jsme byla ráda, že se mi vůbec podařilo RX-8 sehnat a aspoň takhle postavit. Fujimi se bohužel moc nepředvedla, přesnost a kvalita dílů je mizerná, musela jsem vyrobit nové kryty předních světlometů, ty původní vůbec neseděly. Protože tohle krásné auto dobře znám, dovolím si tvrdit, že model není dobře proveden ani co se týče tvaru a proporcí karoserie - ostatně stačí provnat s předlohou:
http://www.mazdaclub.cz/gallery_detail. ... b_model=12
zcela mimo jsou kola a nepoužitelná byla i zrcátka (naštěstí stavebnice obsahovala i tahle tuningová, která jsem dala na svůj model). Interiér ujde, ovšem podvozek je totálně odfláknutý - byl to jeden mizerně odlitý díl. Motorový prostor Fujimi neztvárnila vůbec, což je taky škoda vzhledem k poměrně vysoké ceně modelu. Škoda, že se toho neujala Tamiya, to bych určitě neodolala a postavila další.... :P
Na druhou stranu je dobře, že i přes všechny nedostatky existuje aspoň tento model RX-8 od Fujimi a po sestavení vypadá docela dobře.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie