Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Figurkářská poradna

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1171 • Stránka 62 z 79 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 79
  • Odpovědět s citací

Re: Figurkářská poradna

Příspěvekod he11_knight » 22 zář 2012, 14:12

Sic nejsem žádný extra malíř, ale maluju jenom Umtonkama .. tak pro představu abys viděl jak vypadají na figurce

http://modelforum.cz/download/file.php? ... &mode=view

PS: pokud o Umtonkach chceš mluvit jako o levných a nekvalitních barvách, měl by sis předtím radši něco zjistit.
http://polarisminiatures.blogspot.com
he11_knight

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 22 zář 2012, 15:04

Suhlas, Umton niesu vobec zle farby, ja si myslim ze je to vyzsi standard a k pomeru ceny a kvality je to snad asi to naj co mozes mat. Ja rovnako mam doma dost umtoniek, dokonca aj Kohinorky a som s nimi moc spokojny. Mam doma aj W&N, no umton nieje onic horsi od nich. Ono dost zalezi odtien od odtiena a nie od znacky. Preto ak chce clovek kupovat farby, tak je dobre si nakupit farby od domacich a lacnejsich vyrobcov a ak sa mu nejak farba od nich nepaci, skusat inych vyrobcov. Clovek tak usetri dost penazi. Napriklad mam kupene cervene kadmium od W&N za cca 17€ no ked som si kupil taktiez cervene kadmium od Umtonu stalo ma len cc 5-6€ ak sa dobre pamatama kvalita pre mna bola isto lepsia.
Ono ak ma clovek kvalitnejsie olejky a dobry stetec, tak vsetko nasledne zalezi od skusenosti, trpezlivosti a citu a nie od toho, ake drahe farby clovek ma.
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 22 zář 2012, 16:01

Asi došlo k nepochopení dotazu. Odish nechce dělat figurky v klasickém slova smyslu, ale pajďuláky k technice (řekněmež 1/35) a chce použít olejovky i na technice a to k namíchání filtrů a washe a má obavu, že UMTONy mají hrubý pigment, který se úplně nerozředí a např. v paneláži zanechá stopy.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 22 zář 2012, 18:47

Marder píše:Asi došlo k nepochopení dotazu. Odish nechce dělat figurky v klasickém slova smyslu, ale pajďuláky k technice (řekněmež 1/35) a chce použít olejovky i na technice a to k namíchání filtrů a washe a má obavu, že UMTONy mají hrubý pigment, který se úplně nerozředí a např. v paneláži zanechá stopy.

OK, ale ako maju figurkari ktory pouzivaju farby inak ako technikary, vediet ci budu tie same farby dobre na obe techniky. My sa len vyjadrujeme k tomu co je dobre na figurky za rozumnu cenu a co pouzivame sami. :wink:
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 22 zář 2012, 19:06

Je naprosto jasný, že dotaz asi nebyl na správném místě, no zeptal se a já to radši upřesnil, aby bylo jasný vo co go.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 23 zář 2012, 12:34

ANo pánové, omlouvám se, došlo k nepochopení, měl jsem na mysli přesně to co psal Marder.. že mi jd eo to aby ten pigment nebyl hrubej skrze wash, filtry atd atd...=))a jelikož mám doma dost figurek, který jsem nasbíral s modelama (1:35) tak jsem se chtěl konečně odhodlat je začít i barvit, proto se chci poohlídnout už po něčem lepší, když už to mám kupovat 8-)
Jinak v chlívku o Olejovkách jsem se dočetl, že na malování figurek je lepší pořídit něco kvlaitnějšího než Umton, proto jsem byl proti umtonu..=))ale abych se porpavdě přiznal..tak Umtonky byly jako první v mím hledáčku=D až pak jsem se dočetl že pro někoho jsou naprd..=D

Jinak figurky jsou krásný..a jsem taky zastáncem názoru že kvalitní náčiní z tebe profesionála něudělá,. :D
A psal jsem se tady v tom chlívku, protože přeci jen jako figurkáři s těma olejema pracujete víc, tudíž jsem si myslel že budete vědět 8-)

Ale nic se neděje a díky moc za názory a rady. ;-I
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 zář 2012, 11:16

na techniku su vyborne olejky Abteilung 502 od MiG productions a da sa s nimi v pohode malovat aj klasicke figurky

jediny problem je ze odtiene su pomenovane inak ako u klasickych olejoviek a napriklad vobec nemaju poriadnu cervenu

vyhoda je jednotna cena za akykolvek odtien .. moja rada zmie nakup si migovky a dalsie odtiene ktore nemaju si dokup od nejakej lepsiej znacky
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 25 zář 2012, 11:24

musim trochu nesuhlasit s Klingom.....mig farby nie su prave velmi vhodne na figurky, lebo sa s nimi viac rata do washov a filtrov....pri malovani olejom je potrebna kvalitna farba ...myslim ze ked sa pozries do vlakien ktore su tejto problematike venavane v tejto sekcii tak mi das za pravdu....co sa tyka cervenej alebo zltej ktora sa hodne pouziva na pletovku alebo aj na uniformy , je treba kupovat tzv.kadmia,ktore su sice drahsie ale su kvalitne namiesane pigmenty s vysokou mierou krytia....je tu vela ludi co maluje olejkamai a super malby dosahuju ja s takymi farbami ako su UMTON, myslim ze je to kvalita primerana cene a nezklame az tak ako nejake cinske olejovky...v pripade ze ta to chyti a budes figurky malovat dalej je urcite dobre potom dokupovat farby kvalitnejsich znaciek ako napriklad Winsor&Newton ako ja investovat do stetcov aby sa neznicili po jednej figurke....

ale mam odskusane Van Gogh o ktorych pises a urcite nie su zla volba
Naposledy upravil torsion dne 25 zář 2012, 11:28, celkově upraveno 1
torsion

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 zář 2012, 11:28

Pali mal som aj umtony a mam aj migovky a stojim si za tym ze na techniku su vhodnejsie migovky a vacsina z nich sa da v pohode pouzit na figurky

samozrejme dodavam (ako v predoslom prispevku) niektore odtiene je vhodne dokupit od inych vyrobcov (prave cervenu urcite - tu som si nechal od umtonu, mig ani nema taky odtien v ponuke)
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 25 zář 2012, 11:34

je to mozne nechcem tu drzat nejaku liniu ze inac to nejde ,len ja nema az take dobre skusenosti s migovkami na figurke....mam ich aj pomenej aby som to az tak dokladne mohol porovnat :)
torsion

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 25 zář 2012, 13:37

mě migy odradili tím že nemaj ˇžádnou základní sadu..
Ty van Goghy nebo dalerky nebo wintonky, umtonky atd. maj prostě zákaldní sadu ze které člověk prostě namíchá co potřebuje a ty Van Goghy co jsem našel mě prostě příjodu jako zlatej střed, dát za 10 odstínů 750,- je podle mě krásnej průměr v přepočtu na tubu..=))
Takže pokud jsou mezi vámi tací, co mají van Goghy odzkoušené, tak do nich asi půjdu :D
Takže mockrát díky za vaše rady. 8-)
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Žaba » 25 zář 2012, 15:44

Jeste k tem Umtonum :) az na par vyjmek maluju hlavne s nima :)
Moje Galerie a W.I.P. na http://ZabaArt.blogspot.cz/
Lukáš Žaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 25 zář 2012, 16:12

Van Gogh doporucujem, malujem s nimi uz roky,samozrejme mam aj ine znacky ako som dokupoval casom ,ale su dobre
torsion

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 25 zář 2012, 16:48

Umtonky mě zaujali hlavně množstvím a cenou..ale bohužel při míchání washů a filtrů se jejich pigment moc nerozpouští =(a jelikož mám v plánu to využít i na tu techniku, tak do umtonů nejdu :)

A o těch Van Gogh barvách to rád slyším, že jsou super..=)) Za chvíli mě čekaj narozeniny, tak toho využiji a nechám se obdarovat Van Goghama :D
Tak ještě jednou díky moc chlapi..=))
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 25 zář 2012, 17:10

ale Van Gogh mam skusenost len na figurkach
torsion

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1171 • Stránka 62 z 79 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 79