Začal jsem tedy úplně stejně, vnitřním odlitkem přilby ACH 2000 ze sádry. Po asi měsíčním schnutí začala snaha o vyklepnutí, to byla ale je*ačka

Musel jsem nakonec odlitek ještě v přilbě rozříznout opatrně na půl, no pak už to šlo vcelku hladce.
Pokračoval jsem úpravou odlitku, bohužel jediným materiálem byly snad všechny fotky kde byla aspoň trochu vidět vytvářená přilba. Naštěstí jsem narazil i na fotku Čechů a Američanů, takže bylo z čeho vycházet.
Jako materiál samotné přilby jsem zvolil sklolaminát, použil jsem 0,5 kg pryskyřici Lamit 109 a skelnou tkaninu 355 g/m2. Na snížení nasákavosti sádry jsem použil horký parafín, vcelku dobrý nápad. Skelnou tkaninu jsem nanášel ve třech vrstvách, padlo jí cca. 0,4m2 a celé půl kilo pryskyřice. Brousil jsem opnutým brusným kotoučem ve vrtačce (rukou bych se s tím mrdal ještě teď). Finálně by to chtělo ještě přejet kitem, ale ten až časem. Pro teď je na přilbě nandán pouštní potah, ještě by to chtělo vyměnit šrouby. Řemínky jsou prozatím z MICH-2000, ale už pracuju na novejch podle fotek.
Přidávám pár fotek ze stavby a malou ochutnávku toho jak to vypadá teď.
- Přílohy