Ahoj kluci a holky, na tuhle novinku jsem se doopravdy těšil a myslím, že se to Revellu povedlo. Relativně jednoduchá stavba, která hezky odsypávala. Měl jsem trochu strach z těch plastových pásu vcelku, ale proběhlo to bez problému. Je to čistá krabička, která by se s lepty ještě dala vylepšit...no možná příště.
se slibovaným flakem 88
srovnání velikostí
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
Moc pěkné. Jediné, co se mi moc nelíbí je ta celta (asi součást stavebnice) vzadu. Jak má ty strany plochý , místo aby tam bylo naznačený srolování materiálu, tak to mne hned praštilo do očí. Tu bych vyměnil..Jinak
Pánové, děkuji za podporu a patřičnou kritiku. S tou plachtou je to opravdu bída, já jsem ji ještě přikryl dodatečně celtou, nic méně boky stojí stále za prd. Bohužel je už pevně přilepená a už jí tam asi nechám. Každopádně v krabičce mám ještě sdkfz 10 a tam tu plachtu určitě přeroubuji.
Petr Michna
Fakt krásný modely s hezkou decentní povrchovkou Chtěl bych se zeptat, jak je to s těma pásama v celku? To jsou vylisovaný i s kolama nebo jako pruh, co se má naohýbat?
Děkuji všem za vaše pochvaly (velice inspirující pro další práci ). Co se týče těch pásu, tak ty jsou samostatně v pásu a dle návodu se mají v teplé vodě nahřát a obtičit kolem sestaveného pojezdu. Já jsem dle návodu odstranil dva články z pásu a bez nahřátí obtočil a zprohýbal. Maličká komplikace nastala v tom, že mi do bezproblémového slepení chybělo cca půl článku, takže jsem celou sestavu trošičku natáhl (toto standardně dělám u dragoňáckých pásu) a po slícování přilepil reveláckou contaktou (barvil jsem až po slepení).
Petr Michna
"Nikdy není dost času na to, aby se to udělalo dobře. Ale vždy je dost času na to, aby se to udělalo znovu." "Každý úkol, který by se měl splnit, se měl splnit už včera."
Ahoj.. Zrovna včera sem si tohle pařídil od airfix,i s tou 88.. prakticky dělám jen letadla,ale techniku si chci taky vyzkoušet..Jen trochu váhám u postupu stavby.Tady píšeš,žesi napřed všechno slepil a potom lakoval..Ale nechápu,jak se ti povelo nabarvit ty třířadý pojezdový kola.. moc se ti to povedlo,doufám,že se zpracováním aspoňtrochu přiblížím.. nevíš,jestli jezdili i v kamufláži normandia?
Děkuji za ohlasy, co se týka toho postupu nejdříve "slep a potom nabarvi", tak to zatím praktikuji na možná posledních pár kusech. Má to výhodu, že po slepení nejsou barvené díly od lepidla a barva se krásně rozlije do drobných spar, další výhodou je i pevnost lepeného spoje, ve kterém není barva. Na druhou stranu to chce (např. na gumové obruče kol) pevnou ruku a dobrý štětec a hlavně jsem po letech pochopil, že to co oko nevidí, to srdce nebolí... Pochopitelně drobné dílečky VŽDY lepím až po patině a drastickém šmudlání a stírání přebytečného washe. Samozřejmě, že toto je můj postup a věřím, že jiní modeláři postupují jinak. No a k tomu zbarvení ti toho asi moc neporadím, možná to skus vznést do pléna jako obecný dotaz. Osobně se držím návodů, popřípadě fotografijí, které vyštrachám z netu nebo knih.
Petr Michna