Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE - PANART

Odeslat odpověď
Příspěvků: 785 • Stránka 9 z 53 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 53
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE - PANART

Příspěvekod Paryzek » 16 srp 2012, 11:09

Klobouk dolů příteli,vypadá to nádherně. =D>
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 16 srp 2012, 12:09

Díky, koukám, že máš taky rozestavěno. Rád budu sledovat, až přiložíš nové fotky....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 16 srp 2012, 15:07

Moc pěkná a čistá práce =D> =D> , těším se na stěžně a takeláž. S takovým tempem budeš mít za pár týdnů hotovo. 8)
Mimochodem už máš nějaký tip, co budeš stavět po dokončení RC?
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza čižule » 16 srp 2012, 15:24

Tak na to se dá koukat. Většinou to všichni, co jsem sledoval po internetu, do této fáze stavěli nejméně rok, spíše rok a půl. A ty jsi začal letos v březnu a teď v polovině srpna už půjdeš na takeláž. Smekám před rychlostí, ale i před provedením.
Honza
-------------
Per aspera ad astra...
Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
honza čižule

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 srp 2012, 07:05

Díky moc za pochvalu!
Pro Doris: Tempo jsem teď musel snížit, nemám na RC tolik času jako v začátku stavby, a navíc tušim, že s tou takeláží budu docela dost bojovat, protože s ní nemám vůbec žádnou zkušenost. Co budu stavět potom? Zatim nevim, hned bych šel do stavby RC znovu s větší přesností a větším měřítkem, hlavně když vidim Tvou práci. Ale vim, že nejsem schopen vyrobit tu bohatou výzdobu. Takže to zatim nechávám volně. Ještě mám určitě do konce roku co dělat...... :-D

Pro Honza čižule: No já myslim, že hodinově na tom budu stejně, ale měl jsem v začátku třeba i 5h denně čas na RC pracovat, a to pak práce postupuje. Teď je to už horší. Navíc je to poměrně jednoduchá stavebnice, nemusim vyrábět výzdobu, a interiéry jsem taky nedělal. To zabere určitě spousty času. Ale příště bych už chtěl dělat model kvalitněji.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 17 srp 2012, 08:35

ELKAN píše:Díky, koukám, že máš taky rozestavěno. Rád budu sledovat, až přiložíš nové fotky....

Já jsem především došel k názoru, že jsem tu prezentaci zbytečně uspěchal, celý to moje téma o Filipovi by se spíš mělo jmenovat ". . .aneb jak to nedělat".Ale další fotky budou, jen co budu mít co ukázat.Dělám na tom i když je v tý mý prezentaci nějakou dobu mrtvo.A forum sleduju pravidelně i když ne pokaždé se přihlásím.Karolíny tu teď jsou 3 tak bude zajímavé sledovat jak se komu povede.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 17 srp 2012, 08:40

To ELKAN: Takeláže se neboj, v Anatomy of RC je hodně dobře popsána a rozkreslena, takže to určitě nebude problém. Provedení takeláže od Panartu je místy zcela mimo nebo zbytečně zjednodušené a navíc hrozně nepřehledně rozkreslené:
4.jpg

Připomíná mi to mantuáckou verzi Sovereignu, to byla opravdu síla, jaký paskvil z té lodi Mantua splácala. :roll: Dělala jsem pak lanoví částečně dle dobové rytiny od Payneho + z návodů, které jsem získala z literatury - například Andersonova kniha, kterou jsem si stáhla dle doporučení Kpt.KL z internetu: The rigging of the ships in the days of spritsail topmast, 1600-1720. Je opravdu výborná, i když pro novější RC bude asi vhodnější jiná kniha. Primárně bych čerpala info z Anatomy of RC. :idea:

Jinak věřím, že stavbu RC by sis dal ještě jednou dle kvalitních plánů, je to nádherná loď. Na netu jsem narazila na samostatnou výzdobu, kterou lze k RC zakoupit, ale bohužel bylo to zase měřítko 1/48. Vypadala však hodně dobře. Rozhodně ať už se pustíš do jakékoliv další lodičky, budu se těšit a sledovat, protože Tvá práce je opravdu moc pěkná. [-o< =D>
Naposledy upravil DORIS dne 17 srp 2012, 08:47, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 srp 2012, 08:46

Mohla bys mi prosím poslat odkaz na tu výzdobu RC? To by mě zajímalo....
Já právě ještě neměl moc čas tu takeláž zkoumat, ale ty plány mě docela vyděsily......
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 17 srp 2012, 08:48

Zrovna jsem Ti to chtěla zaslat, tady to máš:
http://www.angelfire.com/sd/rronnie/roy ... roline.htm
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 srp 2012, 08:53

Paryzek píše:
ELKAN píše:Díky, koukám, že máš taky rozestavěno. Rád budu sledovat, až přiložíš nové fotky....

Já jsem především došel k názoru, že jsem tu prezentaci zbytečně uspěchal, celý to moje téma o Filipovi by se spíš mělo jmenovat ". . .aneb jak to nedělat".Ale další fotky budou, jen co budu mít co ukázat.Dělám na tom i když je v tý mý prezentaci nějakou dobu mrtvo.A forum sleduju pravidelně i když ne pokaždé se přihlásím.Karolíny tu teď jsou 3 tak bude zajímavé sledovat jak se komu povede.

No to právě obdivuju, že ses do toho pustil, a to úspěšně. Já zvolil tu jednodušší variantu stavebnice, protože na rozdíl od Tebe mě vůbec nebaví řezat lupénkovou pilkou. :?
Ale abych tě uklidnil: když jsem vyloupal žebra a kýl z desek, tak se to stejně kroutilo jako hádě na všechny strany. A to vypadala překližka opravdu dobře.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 17 srp 2012, 09:01

Zajímavý, kdyby něco takovýho bylo ve větším měřítku, tak vážně uvažuju o vlastní stavbě....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 20 srp 2012, 15:17

Tak jsem se pustil do výroby komínu, ve stavebnici je opět zjednodušen, jen jako roura, ale na skutečné lodi měl úplně jiný tvar.
Udělal jsem ho z balsy, a na konci si pomohl trubičkou. Ještě ho budu muset rozříznout a opět slepit v místě průchodu horní palubou....
Přílohy
fo 001.jpg
fo 002.jpg
fo 003.jpg
fo 004.jpg
tmelení
fo 005.jpg
v matném laku těsně po nastříkání....
fo 006.jpg
v matném laku těsně po nastříkání....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza čižule » 21 srp 2012, 10:18

To Elkan - Já sám zvažuju jít ještě jednou do karolínky a nejlépe v měřítku 1/24 až 1/32. Ale to je ještě hóóóóódně daleko.

Samozřejmě byv poučen radostmi, kterými mne obdařil Panart (a ještě v časem příštím potěší) bude hodně věcí jinak. Ale mám velký barák, místnost 6x5 m jen pro lodičky a letadla, tak proč ne, akorát spotřeba materiálu bude hrůzostrašná...
Mezi námi ten komín je tvarově moc pěkný, ale chci se potichu a nenápadně zeptat jestli není síla stěny konce trouby příliš velká, nebo se mi to možná zdá....
Honza
-------------
Per aspera ad astra...
Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
honza čižule

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 22 srp 2012, 07:10

Máš pravdu, koukám na to, a stěny komínu jsou opravdu hodně silný. Musim se naučit sledovat všechny detaily. Zkusim to nějak odbrousit nebo odvrtat, ještě uvidim....
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 25 srp 2012, 09:04

Tak komín jsem trochu zeslabil vnitřním vybroušením. A teď už je na svým místě.
Karolína se mi trochu rozšířila o desky na bocích lodi, do kterých jsou upevněny lana stěžňů...určitě to má nějaký odborný název....
Přílohy
IMG_1801.jpg
IMG_1802.jpg
IMG_1803.jpg
IMG_1807.jpg
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 785 • Stránka 9 z 53 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 53

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno