..tady ho máš..trochu to připomíná Sop 1 1/2 Struttera.. Křídla mají asi systém na měnění úhlu náběhu, podobný jako zkoušel Paul Schmitt na svém PS-5 Aérobus.. Čí je tohle práce ale bohužel zatím fakt nevím.. Podle lafety na pozorovatelském okruhu to vypadá na němce..řekl bych.. Možná Euler..??
Zdendo tady máš odpověď, jedná se o ruský letoun, prvotinu konstruktera I. I. Dila. Letoun měl údajně mechanismus změny úhlu nastavení křídel... Poháněn byl rotačním 80tikoňským motorem. Letoun byl postaven v letech 1916-1917 ale už v květnu 1917 havaroval. Dil postavil ještě jeden letoun o dva roky později a v roce 1924 emigroval do USA..
No, to je paráda..! Děkuju moc.. Ono mě to rusko teda taky napadlo, ale zase mě nenapadlo tam hledat.. No, v podstatě jsem pasivně čekal, že to někde "náhodou" objevím, což vedlo akorát tak ke stagnaci. Naštěstí mě Čibotr vyprovokoval... Ještě jednou díky..
OK, mě jsi taky vyprovokoval, protože podle směrovky mi to na Němce nepřišlo, tipoval jsem spíš na frantíka.. Ale teď jsme tu zasekali stavbu nieuporta , tak se omlouvám, když tak ať to někdo někam přesune a vyčistí to tu...
Moc pekne a pro mne inspirujici. Take jsem propadl kouzlu techto ozbrojenych ultralajtu. Po Special Hobby Nieuportu 11 se chystam koupit tento levny model 17ky a take se do ni pustit. Alespon uz budu vedet co opravit na puvodnim modelu
Tak jak jsem hlásil ve Fokřím tématu, po 8 měsících se inspirován Atariho stavbou pokorně vracím k mé chmelničářské prvotině. Momentálně jsem pevně rozhodnut vytrvat do nějakého konce tak doufám že to má rozháraná modelářská dušička dokáže Pokračuji tak, že poslechnu Zdeskovi rady (díky za ně) a budu se snažit alespoň trochu respektovat historickou věrnost. Měl by z toho vyjít stříbrný Nungesser s pupíkem před vrtulí. (Ten jeho tvar je mi sympatický ) Jelikož byl pupek pevný a chci aby se vrtule s motorem točila, udělal jsem několik úprav. Viz. fotky
Provrtaný motor s unašečem vrtule
Jakoby klikovka, na zkrácenou příjde napevno pupek
Provrtaná, upravená a nově nastříkaná pod oleje. Zezadu navrtány dírky pro unašeč. Skutečnost víc do červena.
Po víkendu malý posun. Nové dřevo na upravených vzpěrách, na vrtuli, a patina na zbrani a na motoru. Na fotkách je vidět jaký jsem čuně ale skutečnost hlavně bez brejlí není až tak hrozná
Pohonná jednotka připravena k zástavbě do draku :-)
Motor a vrtule super. Uzazeni na naboj Cim dal vice o teto Academce uvazuji, za tu cenu... Prace navic na modelu mne osobne nevadi. Jsem moc zvedavy na konecny vysledek.
Jak už psal HomerII, motor i vrtule se Ti povedly skvěle.
Ty manžety na vzpěrách by to chtělo doladit, aby měly rovné okraje, ale dřevo je podle mého názoru na jedničku.
Zdesko je na dovolené, tak budu výjimečně za hnidopicha já. Hlaveň kulometu se mi moc líbí, ale na Tvém místě bych se podíval na tělo kulometu, Vickersy vypadaly trochu jinak a na Tvém modelu bude zbraň poměrně dobře vidět:
Ty vzpěry jsou dost hrozný, zvolil jsem špatný postup. Původní rovné mají vystupující linky manžet a když jsem je upravoval tak jsem je trdlo nezbrousil. A při stříkání jsem nejdřív stříkal stříbřenku, páskou zamaskoval a pak pokračoval se dřevem. No a po odmaskování to bylo sem tam podteklý a po opravě štětcem se i ukázaly zbytky lepidla z pásky. Ale už se mi do nich znova nechce, na rozdíl od Vickerse, ten asi trochu poladím. Jinak díky za pochvalu dřeva.