Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sekundové lepidlá a všetko s nimi súvisiace

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 487 • Stránka 21 z 33 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33
  • Odpovědět s citací

Re: Sekundové lepidlo a všetko s nimi súvisiace

Příspěvekod Aspon » 14 dub 2012, 07:10

McMarty píše:Zdravím pánové,
obracím se na vás s technickým dotazem.
Protože se mi nedaří sehnat "černý vteřiňák" od Wave - tento http://www.modelbox.cz/product_info.php?cPath=35_41&products_id=2789....

a co jako tohle?? :) http://www.modelbox.cz/product_info.php ... ts_id=9000 skladem (Legendární černé vteřinové lepidlo, přebalované např. firmou Wave)
na stole: F-14A Tomcat (VF-21 Freelancers), Hasegawa 1/72
hotovo: KA-6D Tanker Intruder (Italeri 1/72). P-51 Mustang (Academy 1/72), Saab J-35J Draken (Revell 1/72), F-14A Tomcat (Academy 1/72) - VF-101 'Grim Reapers'
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 čer 2012, 12:39

Kolegové modeláři, nevíte o nějakém e-shopu, či kameném obchodě v ČR kdy by měli níže vyfocený vteřiňák??? Je to první lepidlo, které jsem vypotřeboval až do konce bez vyschnutí..neměl jsem ho v ledničce a používal ho skoro denně. Prostě modelářův sen. Koupil jsme ho na soutěži, ale už nemám páru kde a hlavně od jakého prodejce. Na stránkách výrobce je uvedený jako prodejce v ČR firma Pelikán z Pardubic, ale ti jej na stránkách nemají :cry: Za každý tip budu moc vděčný. Díky předem.
BTW: Alteco Typ-D mi vyschlo za necelý rok od koupení aniž bych ho otevřel...přímo v lahvičce :evil: Dobrá sračka za 129Kč :twisted:

cats.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 24 čer 2012, 14:00

Jo, tak lepidlo od Great planes jsem měl kdysi taky, bylo to to střední (červeno-žluto-černé), a taky na něj rád vzpomínám. Nerad bych kecal, ale myslím, že jsem ho kupoval v Olomouci v obchodě s funkční modelařinou, který tam byl někde v lokaci kolem autobusáku (kousek od T.S.Bohemia), nevím ale, jak se to tam jmenovalo. Ale bude to tak už sedm let, minimálně.
Jinak husté od nich jsem našel na MPMshopu:
http://www.mpmshop.cz/lepidla/vterlep-h ... ro-ca.html
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 čer 2012, 14:30

Martine vím co myslíš. Satria v Olomouci Hodolanech..mrknu se jestli mají e-shop. Jsem rád, že nejsem sám komu vyhovovalo. Kurnik šopa jestli ho neseženu tady tak si to snad objednám zvenku..pokud najdu kde. :-k
EDIT: Tak eshop mají, ale lepidlo tam nemají v nabídce ani jedno...
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 24 čer 2012, 16:53

Vsak vzadu na lepidle na tom stitku je dolu akasi internetova adresa. Tipujem ze vyrobcu....
Tak nevidim problem :arrow:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 čer 2012, 19:59

Petře kdyby jsi četl co jsem napsal tak víš, že internetové stránky výrobce jsem využil k zjištění distributora v ČR, který ale lepidlo nemá. Problém vidím v tom, že se mi nechce za třídolarové lepidlo lepit 12 dolcků poštu... :!:
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 25 čer 2012, 06:35

David, tak sa skus dohodnut s niekym zo slovenska. Tu maju, ale len stredne husty... http://goo.gl/YkbqE
Pripadne kontaktuj tu firmu ci vedia dodat aj ine lebo od Great Planes maju vela roznych poloziek.
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ppitis » 25 čer 2012, 08:04

Davide,pokud jste s tím byli spokojení a objednával by jsi to tak se připojím a šábneme se o poštu.
Já bych bral řídké a husté.

Petr
Suder Tools
Suder Petr
výroba přípravku pro modeláře,cnc strojírenská výroba hliník,mosaz,plast
Luční 242
Orlová-Lutyně
735 14
tel. 605 424 754
IČ:02312212
http://www.sudertools.com
Ppitis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 25 čer 2012, 09:39

Peter Frišlovič píše:David, tak sa skus dohodnut s niekym zo slovenska. Tu maju, ale len stredne husty... http://goo.gl/YkbqE
Pripadne kontaktuj tu firmu ci vedia dodat aj ine lebo od Great Planes maju vela roznych poloziek.

Jojo tohle jsem taky našel. Díky. Zkusím jim napsat jestli jsou schopni to sehnat. As to vypadá, že jsem ho koupil v MPM..když mají ještě to husté na skladě :?

Ppitis píše:Davide,pokud jste s tím byli spokojení a objednával by jsi to tak se připojím a šábneme se o poštu.
Já bych bral řídké a husté.

Petr

Fakt spokojenost maximální. Dokonce jsem ho v závěru "služby" měl s rozdrbaným vrškem na stole, takže to už moc netěsnilo a stejně nezhoustlo...včera jsem vyštěrchal z lahvičky poslední kapku a nemám čím lepit. Napíšu jak jsem dopadl na Slovensku a jinak se pak domluvíme na objednávce ze Států...
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ppitis » 25 čer 2012, 10:09

O.K. děkují.
Suder Tools
Suder Petr
výroba přípravku pro modeláře,cnc strojírenská výroba hliník,mosaz,plast
Luční 242
Orlová-Lutyně
735 14
tel. 605 424 754
IČ:02312212
http://www.sudertools.com
Ppitis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 16 črc 2012, 08:43

Snad to tu ještě nebylo:
http://hobby.idnes.cz/vterinove-lepidlo ... -dilna_bma
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sperlichruda » 13 srp 2012, 09:55

Debondér CEYS (str. cca 2 nebo 3 tohoto vlákna) Dobrý den všem. Před dvěma - třemi lety jsem lepil pro našeho sponzora Me.109 1/24 od REvellu. Povedlo se mi "prolít" vteřiňákem prostor pro radiostanici tak, že se přilepili i letáky, které používám jako podložku pro modelaření. Protože jsem stará škola z dob "soudruhů", tak jsem debondér HVP, který jsem koupil na radu kolegů, nejdřív vyzkoušel na rámečku, a nestíhal jsem se divit!!! Rámeček se vrátil do stavu polystyrenu před polymerací!! samá díra. Tak jsem ukecal v našem malém městě majitele drogerie (v té době nemaje internet) aby objednal debondér. Po delší rozmluvě pochopil, o co jde, a za týden byl ke koupi debondér CEYS se štětečkem. Jako první zkušenost to nebylo marné. Funguje pomalu, ale nic mi nenaleptal (ani později gawu, směr, italeri a zvezdu). Trvá to u něj déle, ale funguje. Natřít, počkat, natřít, potřebovalo to několikrát (ale byli tam ty tiskoviny). A potom jsem stíral papírovým kapesníkem, a světe div se, šlo to!!! Pomalu, ale jistě. Tak jsem to zkusil na vytmelení křídlo - trup a ono to šlo. Opět pomalu, ale jistě. Vždy nátěr, 5 min, stěr kapesníčkem. Tím papírovým kapesníkem to dělalo žmolky, ale ty jsem normálně sundával bez problémů, a drobné části papíru zůstávali ve spoji, a tím to asi plnili (možná?). Prostě po pomalém natírání a stírání mi zbyl vytmelený, hladký a skoro rovný spoj, který jsem nechal 24 hod. vytvrdnout. Potom smirek 800, 1200 a (2500 pod vodou), a na modelu není nic vidět. A to bez surfu nebo jiného tmelení!!! Ten CEYS je pomalý, ale funguje!!! Hlavně ten HVP už je v koši, a už nikdy víc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toto vlákno jsem četl poctivě celé, a zkusím MXBON a Douska P. Ale CEYSem jsem si naprosto jistý. Funguje, pomalu, ale jistě. Jde jen o to, mít na něj čas. Hlavní je, že mně opravdu nic nenaleptal!!! Možná jde o zdlouhavý postup, ale je jistý, a večer u dobrého filmu klidně "zatmelím" a očistím celý model, a druhý den můžu "vomatlávat barvou" (via Hugo Černý). Je To asi na zkoušce a zkušenostech každého, já se novým věcem (už :grin: ) nebráním. Jen si myslím, že když tu každý dává své zkušenosti, tak snad můžu taky. Pokud jsem tímto příspěvkem někoho nechtěně namíchnul, nebo nedej bože poškodil, tak se omlouvám, ale píši, stejně jako ostatní, jen své zkušenosti. Ruda Šperlich, KPM Mariánské Lázně.
P.S Fotky dodám, jen co je dohledám v archivu.
Alkohol je metla lidstva, proto zametejme!!!
sperlichruda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 14 srp 2012, 08:50

Debonder P od douška nebo Legata (je to ten samý) je maximálně efektivní a zatím jsem narazil na jediný plast, který leptá. Je to tzv "superstyrén" ( http://www.litomysky.cz/mat/ps.htm#asa ), z kterého jsou profily některých výrobců.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 14 srp 2012, 09:15

Dousek- Petr Dousek, ne žádný Doušek. Ještě že to nevidí. :lol:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 14 srp 2012, 09:17

David Hényk píše:Kolegové modeláři, nevíte o nějakém e-shopu, či kameném obchodě v ČR kdy by měli níže vyfocený vteřiňák??? Je to první lepidlo, které jsem vypotřeboval až do konce bez vyschnutí..neměl jsem ho v ledničce a používal ho skoro denně. Prostě modelářův sen. Koupil jsme ho na soutěži, ale už nemám páru kde a hlavně od jakého prodejce. Na stránkách výrobce je uvedený jako prodejce v ČR firma Pelikán z Pardubic, ale ti jej na stránkách nemají :cry: Za každý tip budu moc vděčný. Díky předem.
BTW: Alteco Typ-D mi vyschlo za necelý rok od koupení aniž bych ho otevřel...přímo v lahvičce :evil: Dobrá sračka za 129Kč :twisted:
cats.jpg

Pánové tak jsem si objednal na zkoušku z jednoho shopu ve Státech tato skvělá lepidla...Balíček dorazil během pár dní a já šťastný jak blecha kopl vteřiňák Pelikán do koše a s pocitem člověka, který si nalil panáka deset let staré whiskey jsem si kápl trochu vteřiňáku na víčko a jal se lepiti...Jaké bylo ale moje zděšení poté co jsem se dotkl lepidlem plastu..malinká kapička vytvořila matnou stopu a jako by vykvetla..Nevěřícně jsem na to koukal, protože tak se ten předchozí nechoval...Po půlhodině ta velká kapka na víčku vykvetla opravdu jako pampeliška..nikdy jsem nechápal co tím David Bílek v Modiku myslel..teď už to vím. Ještě jsem z té původní lahvičky vyklepal kapku starého vteřiňáku a opravdu se chová jinak. Zaschne do krásně čiré kapky..žádná námraza kolem..prostě ideál. Nechápal jsem co je špatně..Nakonec jsem přišel na jedinou věc. Na lahvičce se změnil výrobce. Staré lepidlo je Made in USA nové je Made in England..Řekl bych že se změnou výrobce došlo i ke změně receptury a lepidlo je teď stejně na..vno jako to co jsem kopl do koše. Takže tak soudruzi....Nakonec jsem rád, že jsem nezorganizoval hromadný nákup a neuvedl ostatní ve stejné neštěstí...
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 487 • Stránka 21 z 33 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 33

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna