Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Suzuki GSVR 2011 - Charon & Dale

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Suzuki GSVR 2011 - Charon & Dale

Příspěvekod Dale Cooper » 09 srp 2012, 11:13

Ten Charon mne ale vyhecoval... Včera jsem měl chvíli, tak jsem lakoval... Vypadá to docela stavitelně.... Jinak Tomie, ono to moc sehnat nejde... Teď už asi jen za hoodně peněz z Japonska... Takže to asi zůstane jen raritou a u nás jen limitka...
Přílohy
DSC_0852.jpg
DSC_0850.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 09 srp 2012, 11:15

P.s. ta modrá je nádherně perleťová, ony to ty fotky moc nepochytaly....
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 09 srp 2012, 11:41

Já si to myslel, já věděl, že to tak nějak bude. Ach jo, to je mě smutno :cry: :cry:
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 09 srp 2012, 11:55

No to je krása, ta modrá je fakt úžasná a hlavně v kombinaci se žlutýma dekálama...fakt povedená kombinace =D> . Lak se opět povedl. Těším se až uvidím naživo.
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 srp 2012, 13:34

joker: To víš, že jo, přidej se! Pro mě to je ted taky projekt číslo jedna!

Tomle: právě že už nikde... jedině Ebay (počítej s cenou okolo 6ti)

dale: parádní barvička

taky jsem včera pokročil, trochu jsem rozdělal motor, protože se mi nelíbí detaily, dost věcí předělávam dost věci dělam znova a dost věcí nahrazuju dílama od jinud... foto později až bude co fotit, zatim to je velmi nahrubo
Naposledy upravil Charon dne 09 srp 2012, 14:19, celkově upraveno 1
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 09 srp 2012, 14:04

na ten motor jsem zvědav a asi se nechám inspirovat, já zatím kalkuluju s tím, že není vidět... Taky mne to cyhtlo, ale dělám teď ještě nejméně 2 auta a Yamahu YZR M-1, tak uvidíme, jak vás budu zásbovat fotkama, přece jenom den má jen 24 hodin a z toho jsem 9 v práci. Jinak bych jí chtěl do Eday mít, když už jsem tak daleko. Jenom jsem kvůli Suzi odložil dokončení Ducati GP8, kterou jsem trochu popostrčil a začal jsem dělat na kapotách a taky odkládám na chvíli Marca S., taky jsem už posouval kapoty, ale tohle asi dostane přednost.
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 09 srp 2012, 14:19

Dávám se na modlení. Však ono mi to vyjde a Ježíšek se ustrne a TAmka vyrobí a Tomlík slepí :grin: :grin: :grin:
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 10 srp 2012, 05:00

tomle1 píše:... a Tomlík slepí :grin: :grin: :grin:

Pokud bude Tomlík lepit...ať nezapomene na fotky... :grin:
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 srp 2012, 13:25

Myslim, že kdyby Tomlík lepil (což je klidně možné), tak fotky sem určitě a když jsme tak začali tohle téma, tak klidně i přímo tady!
To platí i pro ostatní modeláře, kteří tuhle motorku maji doma a chtěli by s ní jít na světlo (jmenovat nebudu, oni vědí!), když už je to tady pojaté jako multistavba jednoho modelu od více než jednoho modeláře
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 srp 2012, 13:59

Tak ke stavbě mé motorky, tmelení dost, ještě potřebuju vymyslet pár uchycení (motor, zadní pružení).
Na chladič jsem napasoval boky z M1 05, ale ještě musim dodělat mezery (v tomhle místě se motorka zužuje a musim tedy tmelit směrem do středu chladiče, ne ven). Na chladiči jsem připravil nahrubo i trubky k motoru a samozřejmě trubky z motoru. Na motoru jsem přidělal jiné víčko na olej, připravil uchycení olejového filtru, na druhé straně je další kus spojení trubkama směrem k chladiči, spojení chladič-motor provedu smršťovací trubičkou, nebo izolací, ale to až při kompletaci. Dál je na motoru z levého boku spojkový píst. Řetěz už je z Desmosedici, ale je o malinko delší, takže ho zkrátim (cca dva články), proto nesedí jak má a neni ani na místě. Ještě jsem ladil ventilový víka, který jsem vzal z RC211v (původní jsou uřezané a zúžené půjdou na model. A vlastně je ještě jinak uchycení na předních hlavách, které na odlitku nebylo v jedný lajně a dolepil jsem tam trubičku, kterou vyplnim a následně navrtam pro šrouby.
Na motorku jsem dal přední vidlici ze ZXRR, která je skoro stejná, ale lepší než odlitek a kombinovat s M1 09. Přední blatník jsem zkusil dát z Ixa gsvr 06 a zdá se mi lepší, neni tak šíleně širokej. Ještě jsem poladil přepáčko zadního tlumiče (neni na foto), použil jsem na něj části z RC211V, která je ze mě dostupných nejpodobnější a hlavně jsem to měl doma a taky jsem uřízl spodní část a pístnici nahradil kovovou tyčkou, spolu s uchycením pístnice z M1 (takovej děravej klobouček).
Samozřejmost je doplnění o detaily z leptů, po doladění povrchu.

To zatim vše, dneska se chystam na pokračování, úprav ještě dost zbejvá, tak to snad modelu pomůže!
Vypadá to zatim všeli´jak, ale až se bude ladit povrch, tak si myslim, že to bude potom celkem ke koukání
Přílohy
DSCN2036.JPG
DSCN2039.JPG
DSCN2035.JPG
DSCN2034.JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 12 srp 2012, 14:14

Charone jak tak na to koukám, tak na tom bude sakra dost práce. Co mě trošku zaráží jsou brejle s vidlicema. Pokud se nepletu, tak mezi nima vede sání do airboxu a to mě připadá poměrně široké a takhle to vypadá, že pak nepůjde otočit řídítkama...nebo se pletu?
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 12 srp 2012, 15:42

Jo, místa tam je némě, ale řídítkama se dá točit , sice v omezené míře, ale jde to!

Trochu jsem pokročil, po večerech tmelim a brousim a že toho je hodně, motorku jsem pro kontrolu stříknul surfacerem, když jsem myslel, že jsem všecky bublinky vyřešil - pletl jsem se, vylezly další. Naštěstí to jsou jen maličkosti a stačí dát kapišku gunzácký základovky a přebrousit. podsedlák do stádia základu ještě nedospěl, když jsem brousil 1000 smirkem pod vodou, tak mi vylezlo pár bublinek, tak jsem to zakápnul gunze základem (1000 zrnitost), kyvka je na tom stejně, ale když jsem byl stříkat, tak jsem ji vzal s sebou a tak jsem ji taky zazákladovkoval, ale broušeního bude ještě hodně moc.
Ještě jsem poladil vstup airboxu, nelíbilo se mi , jak je hrdlo vystouplý ven, tak jsem vzal frézku a vyfrézoval dovnitř, otvor byl ven schválně, aby se na něj nasadily kapoty, takže jsem musel udělat uchycení přední kapoty jinak, dvě dírky a jeden plastovej kolíček to vyřešily!
Při makání na tohle projektu jsem si zase vzpoměl, jak mi tohle sado maso tmelení/broušení baví a stavbu i když to je jeden z nej mazců, který jsem zatim dělal, tak si to si užívam. Navíc má tahle motorka super tvary, moc se těšim na barvu a dekály, takhle to je zatim náznak, ale až bude v barvě, tak se rozsvítí pořádně a to jak model, tak i vitrýnka, poněvač nic takhle modrýho tam nemam.

mimochodem Jokere, jdeš taky do toho?
Přílohy
DSCN2044.JPG
DSCN2041.JPG
DSCN2040.JPG
DSCN2043.JPG
DSCN2042.JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 12 srp 2012, 20:03

Ten tip s vidlicí na kawu je výborný, díky a radím i ostatním majitelům, ten master byl hodně slabý, odlitek to nevylepšil, protože nebyla možnost mastery upravit. Jinak jsou pro mne tvé fotky velkou inspirací, pěkně ti to sedí, já postupuji postupně, vždy hotový díl použiju, což se mi možná vymstí až zjistím, že mi tam něco nebude pasovat. Ale za 3 dny jedu na dovolenou, tak budu mít 10 dnů pausu. JInak já jsem oproti tobě odfrézoval trochu prohloubeniny na rámu, na druhou stranu mne zase fascinuje, jakjsi udržel pasující kapotové díly každý zvlášť, já si je pro usnadnění spojil. Jestli někde tuším zádrhel, tak stejně jako ty u airboxu a u vstupu k radiátoru chladiče... Tam se asi trochu zaseknu. Do té středy bych ale rád ještě nějaké díly v barvě udělal. Teď jdu pracovat na vidlici :-)
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 13 srp 2012, 15:27

S vídlí to byla celkem náhoda, vzpoměl jsem si, že mam rámeček s motorem ZXRR - kde je i vídle, doma jako náhradní díl, i když jsem vídli chtěl dát úplně jinam, tak jí necham tady, další projekt budu řešit až bude aktuální, ale tam je ještě jedna možnost a nějak to ještě dopadne.
Spasování tohohle kousku je celkem dost náročný, nějak se tomu nechce. Kapoty jsem pasoval nejdřív nasucho mimo motorku a ono to sedlo i na moto, pro mě nejhorší je spasovat podsedlák s rámem, protože chci dělat i úchyty v místech, kde maji být a na modelu prostě nejsou. Další boj je rytí, ale to celkem jde, je se držet spáry. Motor nemá smysl řešit, na něm toho moc neni.
Ještě jedna věc, zadní kotouč, ten i když je v návodu psaný z M1 09 je podle mě stejný s jinou yamahou a to M1 04, takže jsem to na moto prdnul je tam a myslim, že to je stejné.
i když na foto jsou resinové ráfky, tak je asi nahradim Tamiyáckejma (nebo TS), nějak se mi nechce tohle tmelit, necham je na jindy a na jinej bajk.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 13 srp 2012, 20:54

Tady jsem narazil na pár fotek užitečných u stavby týhle potvory!

http://photozou.jp/photo/list/1390003/6476904
Přílohy
Rizla%20CAT.jpg
Charon

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno